Alla skrattar åt SF

SF har hindrat siten Biotider.se från att djuplänka till deras filmer. Detta för att de ogillade att man kom direkt till det relevanta innehållet på sf.se (jag tänker inte bjuda dem på en länk man vet aldrig vad de gör då). Sökmotormässigt är förstås det här det dummaste som hänt på nätet på länge. Djuplänkar till deras filmer är en gratis sökmotoroptimering åt dom men det kan man kanske inte vänta sig att en informationsansvarig på SF ska förstå. Det är däremot konstigt att de försöker hindra folk att göra gratis reklam för dem, det borde till och med en sådan mupp förstå.

När de sedan dessutom missuppfattar vad det handlar om när internetsverige börjar skratta är ännu roligare. När Dan.se tilldelar SF veckans internetpokal kommer svaret (från deras informationschef, Thomas Runfors):

Vi har inget emot att man bygger upp en sajt och visar vilka filmer som visas och föreställningstider. Tvärtom, vi tycker naturligtvis det är roligt att det finns ett stort intresse för film och bio. Men vi måste dra en gräns vid djuplänkning där man inte tar hänsyn till hur vår sajt är uppbyggd utan endast plockar russinen ur kakan.

Det allra roligaste är att han tror att det handlar om att folk är arga för att biotider.se tvingas stänga. Det är tydligen klart över huvudet att anledningen till att de flesta skriver är att det är så roligt att han och SF inte över huvud taget förstår det som varenda bloggare på nätet har koll på oavsett om det är pensionärer eller 11-åringar. Det blir pinsamt uppenbart:

Vi anser att Biotider ger en felaktig beskrivning när de lägger skulden på oss för att de valt att släcka sin sajt. Biotider har bedrivet en egen affärsverksamhet på det innehåll som vi och andra har skapat och beslutet att avsluta den verksamheten är helt deras eget.

En rimlig lösning skulle vara att sparka honom och skaffa någon som kan se över deras internetstrategi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *