Året 2007

2007 ett riktigt bra år
Här kommer ett blogginlägg av det mer privata slaget. För er som inte är intresserade av mig går det bra att hoppa ner till slutet av inlägget där det handlar mer om nyheter av det mer allmänna slaget.

Boendet
När året började hade jag precis flyttat tillbaka till Uppsala och befann mig i en mörk 3:a i Flogsta där jag drev Tankafritt.nu från mitt hemmakontor. Jag hade också ett jobb på 121.nu (ett inte allt för tillfredsställande jobb kan tilläggas) där jag faktiskt trivdes ok mycket tack vare några av mina arbetskamrater. Nu börjar 2008 däremot med att jag flyttar till Sibyllegatan i Stockholm. För er som inte känner till gatan ligger den centralt som tusan på Östermalm. Det är ett andrahandskontrakt som landade i knät på mig som av en lycklig slump.

Tandläkare
Jag har efter flera års (befogad) bortavaro från käftis äntligen tagit tag i sådana saker som visdomständer. Det har kostat mig en halv förmögenhet och om jag känt till den nya försäkringen (från årsskiftet) hade jag förstås väntat. Ska däremot få helt nya framtänder i porslin nu i början av året.

Resorna
Det har blivit en del resor under året även om det kanske inte varit riktigt på den nivå jag hoppats. Det som står ut är väl en trip till Rom med min mor och mormor (rikigt roligt), en liten trip till Orsa där det hände mycket, en sväng till Köpenhamn och nu allra senast en mycket viktig helg på Malta. Om jag skulle sortera ut den som varit bäst är det helt klart Maltaresan och om jag skulle sortera ut den som åsamkat mest krångel; Orsa, utan tvekan.

Nya människor
Jag har under året fått möjligheten att lära känna en hel rad nya spännande människor, dels för att jag fått nytt jobb men av många andra anledningar också. De som står ut (kanske för att de är annorlunda eller för att de är så himla trevliga eller ja whatever, jag kommer på dom medans jag skriver, en del blir säkert missade, är så mycket nytt i år). Michael Wahlgren, min chef och närmaste medarbetare (nämner honom med länk igen senare), Christian von Essen en ny rolig bekantskap. Stefan Mahlstein som tillsammans med Michael hade den goda smaken att köpa mina siter och anställa mig. Stefan och Michael är också killarna som kom på idén med Pineberry. Pär och Jörgen från PokerLoco och PokerOffice är också värda att nämna inte bara för att de är mina viktigaste kunder (eller för att jag får hyra Pärs lägenhet). Från PokerLoco finns förstås fler viktiga personer som jag lärt känna i år, Ivonne kanske den viktigaste. På Cardwolves finns Jonas som hafts mycket roligt med. Sen förstås, alla ni andra på Malta och grabbarna och Therese i Stockholm, tror inte jag trivts så bra på någon arbetsplats förut.

En underrubrik till nya människor måste väl vara nyfödda människor
Det finns gott om små knytt i min närhet nu, nästan alla mina gamla kompisar har fått växande familjer, Martin, Peter, Nisse mfl. Min lillasyster har också begåvats med bebis och Fidde ska väl inte glömmas.

Andra lustigheter
SEO-forums ung halvårliga sammankomst var en höjdpunkt, riktigt roligt att få träffa de människor man lärt sig av/rackat ner på/tävlat mot. Särskilt roligt att träffa Bernt, vi ska ta och snacka idéer någon dag. Har kommit på lite grejer jag vill vädra med dig.

Folk som kommer till Stockholm tillsammans med mig är också roligt, framförallt Anni som blir någon slags kärnvapenskonstruktör och Erik som faktiskt börjar jobba på vårt kontor.

Min mor har under året gjort stora framgångar i sökresultaten med sina många siter och har från detta goda intäkter både på försäljning och annonser. Andra som också fått upp ögonen för SEO är Peter med Computergame.se och Mattias med sin Myralf.se. Får se om lillebrorsan får upp sin spelsite i 2008.

Tankafritt.nu
Jag driver ju som känt fildelarkassan Tankafritt.nu. Kassan har gått riktigt bra i år och medlemsantalet har ökat rejält från i fjol. Jag trodde länge att det skulle komma en explosion av uppmärksamhet och medlemmar i början för att sedan mattas av men ingen sådan avmattning har märkts. Det man kan säga generellt är att när det skrivs mycket om fildelning, oavsett om det är om Tankafritt.nu eller om fildelning i allmänhet, kan man se ett litet uppsving i besökare på siten och medlemsregistreringar.

Sokmotorkonsult.se
I februari tog jag på mig mitt första stora externa Sökmotoroptimeringsjobb. Jag hade tidigare jobbat med mina egna siter och med ”nära och kära”. Tror inte att jag för ett år sedan skulle ha kunnat gissa att jag skulle få arbeta med sådana prestigekunder. Det här första stora uppdraget var Aceproject.org, en encyclopedi som drivs and bland andra FN och IDEA (två organisationer ni säkert känner till). Sokmotorkonsult.se finns inte som eget företag längre utan ingår numer som en del i Pineberry.

Pineberry
Efter att ha blivit anställd och uppköpt av Pineberry har jag fått möjlighet att utveckla min kompetens rejält. Förutom riktigt komplicerade jobb inom sökmotoroptimering har jag fått chansen att lära mig riktigt mycket om konvertering och lönsamhet på siter. Eftersom VD:n Michael Wahlgren varit så inblandad i diverse pokersiter och har en förmåga att räkna på allt så har jag fått en nästan osinlig kunskapskälla när det gäller lönsamhet.

Min plats på Pineberry är rent fysiskt mitt emot Michael eftersom vi delar kontor men i företagsstrukturen är det avdelningen för SEO som är jag. Michael är väl förstås inblandad en hel del i det men han är ju VD i första hand även om jag vet att han gillar SEO arbetet rejält. Vi expanderar förmodligen under 2008 och det är med blandade känslor. Är förstås väldigt roligt att vi kan växa och det ökade ansvar jag får men det är samtidigt roligt att göra alla delar själv. Skönt att kunna skryta lite med framgångarna när man gjort allt SEO arbete ensam i tävling mot hela avdelningar.

Sammanfattning, livet i helhet
2007 var ett ruskigt bra år för mig, från ett ganska torftigt (vidrigt) 2006 så har 2007 varit ett rejält lyft och nu ser det ut som om jag har fått allt här i världen. Har fått mig världens bästa jobb, en ny grym lägenhet och ett fantastiskt om än lite besynnerligt förhållande med en underbar kvinna.

2007 FTWiv class=”blogger-post-footer”>Nakna Sanningen – Magnus Bråth

2 svar på “Året 2007”

  1. 2007 har definitivt varit ett intressant år. Hoppas att 2008 blir ännu mer intressant.

    Klart vi ska träffas och snacka lite ideér. Jag kommer ned till huvudstaden 9 – 11 januari. Kanske finns det någon lucka då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *