Om man anmäler ett betalnummer till bolagsverket…

När jag registrerade företaget hos bolagsverket fick jag en idé. Tänk om jag skulle använda ett betalnummer, vad skulle hända då?

Till sist valde jag ändå ett vanligt telefonnummer men när jag registrerade bolaget 2011 tänkte jag mig att jag skulle kunna använda ett betalnummer, ett sådant som kostar 19 kronor minuten att ringa till.

Min tanke var att alla som ringer och vill sälja på en något hittar den här informationen i data som på ett eller annat sätt kommer från bolagsverket. Som ett litet instick har jag svårt för en myndighet som tjänar pengar på att sälja adressuppgifter, jag kan inte alls se ett samhällsbehov av detta. Om man skulle anmäla ett betalnummer dit ser jag två möjliga utgångar:

Antingen slutar telefonförsäljarna ringa eller så tjänar man pengar på dem. Det är ganska många som ringer och vill pracka på en företagare allt möjligt, oftast sådant man inte vill ha. Om ett betalnummer skulle avskräcka de värsta så skulle det vara en riktigt bra lösning. Om det å andra sidan skulle vara så att de fortfarande känner sig hugade att ringa så kan jag se konversationen framför mig, här några tänkbara repliker:

  • Kan du läsa upp villkoren igen, jag hörde inte riktigt.
  • Nej, ta det från början tack, när grundades företaget sa du?
  • Om jag skulle köpa en strumpprenumeration av er, vilka datum kommer dessa anlända?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *