Bloggkärleksveckan post 2 – Walter Naeslund

Walter NaeslundJag tänkte att min andra post i årets upplaga av Bloggkärleksveckan skulle vara lite oväntad. Jag skulle vilja passa på att lyfta fram en bloggare som jag följt länge som jag kanske inte alltid kommer överens med men som jag inte uppskattar mindre bara för det. Det handlar om Walter Naeslund som bloggar om marknadsföring och sitt företagande på ett personligt sätt.

Walter har startat reklambyrån Honesty som ligger bakom till exempel den nya reklamen för Halebop. Jag har själv inte riktigt fått grepp om vad det är meningen att Honesty ska stå för men de är någon typ av ny sorts reklambyrå (t ex har de ju med mitt favoritområde SEO i sin mix). Det är klart värt att läsa Walters blogg i alla fall, jag gör det med stor behållning (trots att jag hotat honom en gång att jag minsann skulle sluta – det är ju svårt att låta bli).

Jag knyckte bilden från Walters blogg – om du inte gillar det får du säga till :P

14 svar på “Bloggkärleksveckan post 2 – Walter Naeslund”

 1. Tack Magnus! Jag får säga detsamma till dig. Ironiskt nog var det just vår privacy-dust som fick mig att börja läsa din. :)

 2. Vad är det som gör Honesty till en SEO byrå? Sorry men de är väl inte mer digitala än någon annan, eller har någon slags SEO expertis? Lite pladder i all ära, men var är SEO expertisen du talar om?

 3. Jo? Eller va gärna mer specifik. På vilket sätt tycker du att Honesty jobbar med SEO? I mina ögon är de en traditionell byrå som gör samma saker som resten av branschen. Bli gärna lite mer specifik, jag är nyfiken men hittar inte ett tecken på att de är mer digitala eller bättre på SEO än någon annan. Låt mig övertygas!

 4. Är han SEO expert? Det var något nytt! Och struntsamma egentligen vad man har för titel på sitt visitkort. Rent konkret vad gör Honesty till en duktig byrå på SEO? Alltså finns det något exempel på det. Jag är bara nyfiken. Skriver ett arbete om traditionella och digitala människor i branschen och har ej sett ett tydligt exempel på digital kompetens från Honesty?

  1. Ja, det skulle jag nog vilja säga att han är och att ha kompetensen måste väl vara det som gör en byrå till en duktig? Om du inte nöjer dig med mitt ord på att Jesper vet vad han gör kan vi väl säga så här: Om de får några problem med SEO någon gång i framtiden så är det bara för Walter eller någon annan på Honesty att slå mig en signal så ska jag fixa det. Vips, så hade de mer kompetens än resten av deras bransch. Räcker det?

   Om du verkligen skriver ett arbete och vill ha någon form av riktig input skulle jag föreslå att du tar kontakt på ett annat sätt – att anonymt sitta och trolla på min blogg kommer inte ge dig någon som helst hjälp. Dessutom får det mig att tro att du är en av deras vanliga sura konkurrenter som ger sig i kast med varenda kommentarsfält som finns.

 5. Nytt namn för mig. Skall kika in hans blogg. Du har farten uppe nu Magnus. Många fina bloggar att följa, som du har tipsat om.

  Mer kärlek till alla!

  Petter

 6. Oj, oj. Att de ska ringa dig i framtiden och få hjälp ger väl inte dem till en duktig byrå på SEO? Tro mig jag gillar Honesty och vad dem gör. Jesper vet jag inte mycket om, absolut att han är digital men trodde verkligen inte han var någon SEO-expert. Och undrade bara exakt vad du grundade att de var SEO experter, eller vad du nu än skrev. Det finns många bra byråer, tyvärr i min mening få som är duktiga just på SEO just därför kändes det intressant om du hittat en byrå som var det, men när du saknar tydligt exempel på vad de gör som är bra rent SEO-mässigt tappar du tyvärr i mina ögon trovärdigheten. Att de kan ringa dig ser inte jag som en bra grund för att bli kallad SEO-expert. Jag gillar Honesty som den roliga traditionella byrå de är, och din blogg för din expertis. Men här saknar du i min grund mening. Trist bara att du vaken kan diskutera saken eller komma med tydliga exempel. Att jag är anonym har jag väl fullaste rätt till, jag är din åskådare uppenbarligen för jag gillar det du skriver. Men blev bara något fundersam och förvånad. Tro mig jag hade önskat Sverige fler SEO-byråer. Jag vet bara inte var dem är?

  1. Om du letar SEO-byrå så ska du inte leta bland traditionella marknadsförare – hur svårt kan det vara att Googla sökmotoroptimering?

   Jag ”saknar grund i min mening” medan du som enligt din egen kommentar inte vet ska sitta här och rätta mig om vem som kan sökmotoroptimering.

   Jag har inga som helst problem med anonyma kommentarer, jag tycker det är bra att man kan lämna dom men jag ska förklara vad det gör för mitt förtroende för dig:

   Du kräver att Honesty ska bevisa någon form av SEO-kompentens och är inte beredd att tro mig när jag berättar att de har det. Då vill jag att visar upp något som helst som du gjort – du är uppenbarligen ett spån utan någon som helst erfarenhet, kunskap eller förståelse. Annars är det väl en smal sak att visa upp något?

 7. Jag pluggar kommunikation och undrade varför Honesty är en bra SEO byrå. Vad de gjort som är bra rent SEO mässigt. Uppenbarligen var det dumt att fråga då du verkar bli väldigt arg och kalla mig spån. Jag har aldrig sagt jag är duktig på SEO och vad menar du jag skullr visa upp för dig? Det går ju inte att diskutera med dig! Jag älskar att diskutera och om man har en blogg tycker jag man får vara beredd på frågor. Som hur och vad man menar med något som om man säger att en byrå är duktig på DR då kan jag tycka man får fråga varför, vad har de gjort som är bra rent DR-mässigt. Jag gillar resultat. Och SEO är om jag förstått det väldigt resultat drivet, just därför undrade jag vad Honesty gjort som är bra ur ett SEO perspektiv. Du verkar vara en väldigt märklig person. Som hugger istället för att diskutera. Sorligt tycker jag! Jag lämnar din bitterhet här och fortsätter mitt letande efter duktiga SEO byråer, måhända är Honesty en av dem, men jag har hittills inte fått svar på varför mer än som du skrev lite ovan att de ”kan ringa dig om de behöver SEO-hjälp”.

  1. Honesty är inte en SEO byrå som jag förklarat tidigare men de har SEO-kompetens på företaget. Om du letar efter SEO-byråer är det inte svårare än att Googla efter sökmotoroptimering.

   ”Sorry men de är väl inte mer digitala än någon annan, eller har någon slags SEO expertis” – är inte riktigt en fråga även om du sätter frågetecken efter – du är ute efter att försöka dra en skugga över dem, få det att se ut som att de saknar den kompetens som de har – jag vet hur man känner igen SEO-kompetens.

   Jag är inte intresserad av att diskutera med dig och du får tycka vilka regler som helst gäller på min blogg men du har fel – det är jag som definerar vilka regler som gäller på den.

   ”Jag älskar att diskutera och om man har en blogg tycker jag man får vara beredd på frågor”

   Är till att börja med alltså fel och dessutom har du ju inte ställt en fråga, du har kommit med påståenden illa utklädda till frågor.

   ”Jag pluggar kommunikation”
   Ja det kan behövas, dels för att du inte vet att använda trådade kommentarer på ett vettigt sätt utan envisas med att starta nya trådar hela tiden, dels för att om du faktiskt ville förmedla en fråga misslyckats kapitalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *