Bröllop idag

Det är kanske ett ganska litet steg för it-branschen men för mig är det ett jättekliv. Idag gifter jag mig. Vi är på plats i Costa Rica och det är dags för att påbörja påklädning och liknande strax. Klockan 5 i kyrkan i Escazu i San Jose, Costa Rica är cermonien, efter det blir det Costa Rica Country Club med jättekalas. 

Edit: La till en liten bild från bröllopsfesten.

9 svar på “Bröllop idag”

 1. Oj, jag gratulerar! Jag är relativt nygift och jag vill minnas att jag inte var ett dugg nervös under hela dagen. Inte förrän det var dags att möta de samlade människorna. Sekunderna innan bestod av panikfylld letan efter ringar, slipskoll och att mumla för sig själv att inte snubbla i trappan. Lycka till!

 2. Tack Allihop.

  När det gäller gifta sig utomlands så har jag svårt att säga, jag har inte riktigt gjort det på riktigt, är min frus hemland.

 3. Hej Magnus!
  Grattis till dig och din fru, hoppas att ni är lyckliga!
  Jag kommer från Kuba och är svensk medbörgare.
  Min pojkvän är också ursprungligen från Kuba, men bor i Costa Rica, och har uppehållstillstånd där.
  Vi ville att han skulle komma på besök till Sverige för att tillbringa Julen tillsammans och gifta oss, men han tyvärr nekades turistvisum. (?!!!!???)
  Jag är så ledsen så att jag gråter. Han är förtvivlad han med.
  Vi som trodde att Julen och Ny År skulle vi vara sååååå lyckliga!
  Jag tänker faktiskt på att åka ditt och gifta oss så fort så möjligt.
  Jag har en fråga till er:
  Vilka papper behöver jag ta med för att gifta mig i CR?
  Måste man göra något med dessa papper innan man åker dit, t. ex. legalisera dem på något sätt? Kan de få vara på engelska?
  Har du/ni någon råd för oss?
  Jag tackar er verkligen för er hjälp.

 4. Otroligt tråkigt att inte få visum.

  När det gäller giftermål i Costa Rica så kommer jag inte riktigt ihåg allt som krävdes men det handlar om grejer man kan få från skatteverket. Personbevis av något slag och ett papper som bevisar att man är singel. Ny hade jag ändå problem med mina papper och var tvungen att i slutändan gå till min advokat här i San Jose som istället skrev ett helt nytt papper som tydligen dög bättre.

  Ja, jag tror alltså att man måste göra något med pappren men är inte säker på vad, tror att det till exempel kan fungera bra om man ber dom stämpla lite extra på dom på skatteverket. Är inte jättebra med engelska så om det går att få dom översatta är det nog bäst. Nu funkade det med att några av mina papper var på svenska men min svärmor "gick i god för dom" och hon är en mycket respekterad Costa Rican.

  Jag är som sagt inte 100% på att det var allt som behövdes så kolla med konsulatet (som finns i Oslo har jag för mig).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *