Buzzluck ett rejält misslyckande i SEO

Det finns gott om misstag som begås av folk som inte kan eller känner till SEO. Jag tänkte jag skulle visa på ett misstag som faktiskt begåtts av goda vänner till mig som kan vara katastrofalt för dem. Det handlar om siten Buzzluck.com, ett Malta-baserat online casino som startade förra året.

Om jag ska vara ärlig så har jag ingen aning hur de kunde låta det här hända, de har faktiskt grundläggande kunskaper om SEO. Det första stora misstaget de begått är att de byggde siten helt i Flash, det ger naturligtvis en hel del allvarliga följdproblem och det är ett av dem vi ska titta lite närmare på. Klicka på bilden på sökresultatet så ser du att jag (i Paint) strukit under den URL som dyker upp när man söker efter Buzzluck.
Det där är en tracking-url för affiliates, det är alltså den url en specifik affiliate länkar till när han driver trafik till siten. Det som sker på den URL:en är att det sätts en tracking-kaka och sen redirectas man vidare till en annan sida. På grund av direkta felaktigheter hur man löst det så indexerar Google affiliatelänken. Det här är fruktansvärt för Buzzluck och det är inte säkert att de förstås hur illa det är (jag har visserligen berättat för dem men det verkar inte som att de tog det på allvar).
Det som händer är att alla som söker efter Buzzluck och tar den vägen in till siten, det brukar vara en ansenlig mängd av besökarna som inte använder adressfältet när de letar efter något utan faktiskt går omvägen via Google, blir taggade som trafik från affiliaten. Det leder alltså i förlängning till att de måste betala affiliaten för alla deras kunder som kommer från Google (trots att denne inte ligger bakom det på något sätt). Det här är ett ganska vanligt misstag och brukar utnyttjas av elakare sökmotoroptimerare, man kan tjäna en rejäl hacka på det till problemet blir åtgärdat.

2 svar på “Buzzluck ett rejält misslyckande i SEO”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *