Clesto och N.nu

Jag tänkte passa på att slå ett slag för ett CMS skapat av Jim Westergren, en av mina bekanta/konkurrenter. Jim har under 2009 byggt ett helt nytt publiceringsverktyg som går under namnet Clesto och jag har följt utvecklingen lite på avstånd. Anledningen till att jag vill blogga om det är att det finns tillfällen då Clesto är utmärkt, mycket bättre än t ex WordPress, Drupal eller Joomla.

Bulldozer

Det som är det eleganta med Clesto är att det är minimalt men ändå sökmotorvänligt. Det är inte det minsta krångligt att komma igång med Clesto och det går fort att bygga sig en liten site. Det är just för det som Clesto är så utmärkt, små informationssiter, t ex om du vill tjäna pengar som affiliate inom väldigt nischade områden. Det är inte svårare än att du hystar in Clesto på ett Webbhotell, knappt utan några tekniska begränsningar som databaser och liknande. Efter det är det bara att skriva in sina artiklar i en smidig backend och pang så har du en site.

Om du till och med vill ha det än enklare så kan Jim leverera det med för han har ordnat ett gratis hostingsystem för Clesto på N.nu. Jag gjorde precis en utvärdering och testade att bygga en liten tråkig site om mig själv och det gick på totalt 7 minuter, inklusive att skriva texterna.

2 svar på “Clesto och N.nu”

  1. Hej Magnus,

    Tack för din bloggpost. Jag har tills vidare tagit beslutet att inte längre erbjuda Clesto för nerladdning utan istället koncentrera mig för fullt på http://www.n.nu. Så Clesto kommer tills vidare bara finnas på N.nu, egna kunder och egna sajter.

    Anledningen är dels brist på intresse och dels att de första försöken att klona n.nu har börjat dyka upp på rentacoder.com …

  2. Tråkigt för jag har verkligen gillat Clesto, har iofs bara provat en gång med egen hosting.

    Förstår att det dykt upp funderingar på att klona, själv kan jag se att man kan använda Clesto på liknande sätt, t ex likadant fast med egna domäner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *