Comhem

Bloggen kan vara ett vapen i händerna på rätt person. På senaste tiden har en hel del företag fått lära sig en läxa genom att bloggare tagit upp de problem de haft med företaget i sina bloggar. Jag har själv skrivit om företag som antingen skapar problem, luras eller helt enkelt gör smutsiga affärer och tar ut överpriser för att de är mer eller mindre ensamma aktörer på marknaden.

En god vän till mig har precis tagit upp problem som han och sambon haft med Comhem. Att internetleverantörer krånglar är väl förstås inget ovanligt men Comhems strulande är av slaget med det lilla extra.

När det gäller bredbandsleverantörer är man tyvärr dessutom ofta tvungen att stå ut, det är inte alltid helt enkelt att byta eftersom det finns en monopolliknande situation där alla operatörer inte finns tillgängliga i alla hus, man får helt enkelt bita i kudden och stå ut eftersom det inte finns några alternativ. Jag anser inte att telefonlina är ett alternativ.

Lite fakta om Comhem

Ungefär 40% av Sveriges hushåll har en anslutning från Comhem och tjänsterna de erbjuder är bredband, telefon och TV (typ kanske man ska säga). 650 anställda finns på huvudkontoret i Stockholm och i den senaste årsredovisningen (2007) visar man något som intresserar mig, Soliditet 1%. Företaget är skuldsatt upp över öronen.

Soliditet är oftast bara aktuellt att titta på när man pratar om konkursmässiga företag men ett bra tecken på långsiktiga hälsosamma företag är god soliditet, Comhem är inte i närheten av god soliditet.
Wikipedia om Soliditet:

Soliditet är ett finansiellt nyckeltal som anger hur stor andel av tillgångarna som är finansierade med eget kapital, det vill säga hur förmöget företaget är. De tillgångar som inte är finansierade med eget kapital finansieras med lån, också kallat främmande kapital. Soliditet räknar man ut genom att dividera det egna kapitalet med balansomslutningen, vilket är summan av tillgångarna. Det egna kapitalets storlek i förhållande till företagets övriga skulder beskriver företagets långsiktiga betalningsförmåga och är som sådan bland annat intressant i samband med att företaget förhandlar med banken om upptagande av nya lån. En tumregel är att soliditeten inte får understiga 25 procent för att nya långfristiga lån skall godkännas.

Den senaste delårsrapporten för Comhem (första kvartalet 2009) är ju däremot ganska positiv och Comhem lyckas faktiskt tjäna pengar.

Så säger Comhem om senaste tidens problem

Ett åsknedslag den 5:e orsakade en strömspik i systemet som slog ut tjänsterna för 800.000 kunder. Efter några timmar fick kunderna tillbaka sin TV men Telefon och Bredband tog ytterligare en timme.

Generellt om bredband från Comhem

Jag är av åsikten att den bredbandstjänst Comhem erbjuder kanske inte riktigt håller måttet. Nu har sortimentet visserligen utökats med vad de kallar 25-50 Mbit/s (hastighet för nerladdning) men de upplevelser jag personligen haft med Comhem tidigare är att hastigheterna aldrig ens kommer i närheten av den utlovade. Det var i och för sig ett antal år sedan jag helt övergav Comhem till förmån för andra leverantörer.

6 svar på “Comhem”

  1. Jag sitter ju själv fast på Malta så jag har att välja mellan Onvol och Melita Cable och jag kan faktiskt lova att de är sämre än samtliga svenska leverantörer.

  2. jag vill byta bort den Com Hem.de är sämre av alla leverantörerna:de vill inte hjälpa när kund har problem på grund av dem osv..Jag inte rekomendera COM HEM som leveranter-det är bara slösa tid,hjälsa och pengar!!!

  3. Jag håller med! Com hem är SKIT. Har fortfarande problem med de. De påstod att jag skrivit kontrakt med de angående nåt jävla paket erbjudande, vilket inte är sant. När jag bad att få se papprena som jag " skrivit på" så ändrade de sin historia och påsod att jag gjort muntligt avtal. Sen ändrade de igen och sa att jag pratat med en försäljare som knackat dörr. Va fa! Det tog mig 4 månader att reda ut allt och när jag sa att jag skulle ta de till rätten slickade de röv och kom med kompensation som de nu också tagit bort och sägar att det aldrig hänt! Jag säger bara FUCK YOU COM HEM!

  4. Comhem förstår inte att kunderna är heligt förbannade. En granne till mig blev uppringd av comhem och blev erbjuden telefon via comhem men avböjde på det bestämdaste. Några dagar efter kom ett brev som bekräftelse att valt att hon beställt att flytta telefonen till comhem. Ringde upp comhem och sa att inte hade beställt något. Några dagar gick det inte att komma ut på internet, hon har bredbandsuppkoppling via Comhem. Då blev jag inkopplad efter en del felsökning kom jag fram till att felet låg hos Comhem. Jag ringde upp och fick beskedet att hon blivit utloggad p g a att hon avbeställt telefon via Comhem! Nu blev hon inloggad men vilket agerande hur ska Comhem få några vänner. Jag rekomenderar alla att byta om de har Comhem för det blir bara strul om man är kund hos dem förr eller senare. /Mikael

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *