Cyckel

En av våra kunder Cykloteket har länge legat stadig etta på sökorden Cykel och Cyklar och det genererar en hel del trafik under rätt säsong. Under Maj var det 74.000 sökningar på ordet Cykel. Eftersom de har en webbshop (förutom att ha en av de absolut största offline butikerna på området) så är det förstås lönsamt.

I en artikel om vanliga felstavningar i DN hittade jag idag det intressanta ordet Cyckel och Cycklar bland de vanligaste orden man stavar fel i Sverige. Jag tog naturligtvis och kollade upp det snabbt med Googles Keywords Tool och hittar en intressant siffra. Med bred matching så låg Cyckel på 18.000 sökningar under maj, bred matching är inte riktigt rätt eftersom det då handlar om relaterade sökningar också men det är ändå en betydande mängd.

Jag tror inte att jag kan övertyga Cykloteket varken att byta namn till Cyckloteket eller att stava fel generellt, kanske kan jag få Google att inse att det är felstavat och ändå visa resultatet för Cykel. SEO kan vara riktigt lustigt ibland.

4 svar på “Cyckel”

  1. Det var ett något gammalt inlägg för att kommenteras, men måste ändå fundera över om inte felstavarn har en poäng.
    Y:et uttalas kort i cykel, jämfört med cykel i betydelsen återkommande kretslopp.

    Vi behöver egetligen en stavningsreform.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *