Dataspel accepterat till slut?

Har dataspelande i och med det senaste generationsskiftet förvandlats till en allmänt accepterad hobby?
Jag tror det, jag känner inte alls någon nördighetskänsla när jag tänker på att folk spelar spel. Förutom kanske world of warcraft då men jag tror att det spelet i sig är en av huvudfaktorerna bakom förändringen. Tillsammans med the Sims har World of Warcraft och i viss utsträckning Everquest lyckats atttrahera kvinnor/flickor till dataspelsvärlden.

I kombination med en ökad acceptans för att använda internet, det är så många fler som sittar vid en dator åtminstone några timmar i veckan nu än det var för 10 år sedan, så tror jag att de här spelen har öppnat datorernas värld även för andra än de nördiga killarna och de mest inbitna tjejerna. Det här kan mycket väl vara det som är skillnaden. Jag har en liten tanke, du får väl bedöma den som du vill, och det är att ju fler tjejer det finns inom en traditionell grabbhobby, ju mindre nördig är den.

Jag lämnar det helt enkelt där så kan du fundera på det om du vill.

Ett svar på “Dataspel accepterat till slut?”

  1. hmm skulle vilja fråga va´rför denna negativa syn på ordet ”nörd”?. Skulle inte en tjej kunna vara nörd. Säg i så fall det till alla de människor som kallat mig datanörd hela mitt liv (30år). JAg ser på ordet nörd som någonting positivt eftersom det innebär att man dedikerar sig till sitt intresse/plugg eller liknande.
    JAg är en stolt datanörd och jajamensan Jag spelar World of warcraft (Också)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *