Det är svårt ibland

Visst är det så att SEO utvecklas fort, förutsättningarna förändras hela tiden när Google kommer med nya algoritmuppdateringar. Det gör att många får sin input från bloggar och forum och hela tiden jagar efter det senaste.

Problemet med att lyssna på bloggare som basunerar ut sanningen är att vem som helst kan skriva vad som helst. Internet är ju generellt sett fullt av faktafel. Att folk sedan rapar upp dessa myter igen på sina egna bloggar leder till att sökmotoroptimering nog är det hantverk där det går mest myter i förhållande till hur mätbart det är.

Nog är det så att man ibland måste komma med kvalificerade gissningar inom sökmotoroptimering. Det vi ska komma ihåg är att de ska vara kvalificerade. Anledningen att man behöver det är att det är ett område där förutsättningarna ändras så ofta att man inte hinner göra ordentliga tester (utan enorma resurser). Google uppdaterar i dagsläget sin algoritm 2 gånger per dag i snitt. 

Å andra sidan är förändringarna små och grunden i algoritmen är oftast väldigt lik, sökresultaten kommer inte kastas om totalt över en natt. De har inte gjort det särskilt ofta tidigare i alla fall. Det här ger en viss stabilitet och möjligheten till relativt goda empiriska underlag.

Med det i ryggsäcken skulle jag vilja be dig som är sökmotoroptimerare eller aspirerande sökmotoroptimerare, sprid inte myter! Myter är dåligt för alla andra som vill ta sig in i vår bransch och du kanske ska anstränga dig för att hjälpa hellre än att stjälpa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *