Det är synd att bloggande har minskat

Om du följer marknadsföringsnyheter så hör du förstås om influencers tills du storknar. Jag skulle ändå vilja påstå att bloggandet har minskat kraftigt i Sverige.

I mångt och mycket menar man idag Youtubers när man pratar om Influencers men det har inte alltid varit så. Bloggandet var riktigt stort i Sverige en gång i tiden. Det avspeglar sig inte minst på alla de poster jag själv skrivit om bloggande. Den tiden är mer eller mindre förbi men jag skulle ändå vilja slå ett slag för bloggen.

Bloggande är riktigt, riktigt bra för dig

Om vi bortser från alla mode- och livstilsbloggar, har vi någon form av specialist- eller specialintressebloggar kvar. Det kan vara företagsbloggar eller engagerade privatpersoner som står bakom och jag vill mena att båda har mycket att tjäna på bloggande.

För det första så ger bloggandet dig ett försprång i sökmotorer. Det är inte så att Google föredrar bloggar framför annat men löpande publicering av text är något du har stor nytta av.

I kombination med att nätet blir allt brusigare kan man ha oerhört mycket att tjäna på att bli en nyhets- eller kunskapskälla. Du måste inte vara den allra skickligaste inom ditt gebit för att ha värdefull information att dela med dig av. Det kan vara så att du kan hitta en relativt stor publik för dina kunskaper, särskilt om du tänker på sökmotorer när du bygger innehåll. Där kan du hitta en sweet spot, genom att vara en kunskapsspridare kan du bygga dig en karriär, få nya kunder eller skapa samarbeten.

Kom igång med bloggandet

För många har bloggandet lite av en tröskel, jag har själv skrivit så många bloggposter i mitt liv att jag knappast känner av tröskeln längre. Jag skulle vilja påstå att det handlar om att bita ihop till en början. Om du bara sätter igång och gör det utan att fundera så mycket så kommer du komma mycket längre än om du planerar och funderar. Sätt igång bara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *