En blogg är bara ord man tycker och skriver för dagen

Jag fick precis ett svar av Lina Lundh på en kommentar jag lämnat hos Mymlan. Bakgrunden är att jag ifrågasatte argumentet att upphovsmän måste kunna leva på sitt arbete genom att jämföra böcker med bloggar.

Magnus: en blogg är trots allt inte samma sak som en bok. hur gärna man än vill tro det. en bok är en sak man skriver och och jobbar oerhört länge på – med samma text- blogg är bara ord man tycker och skriver för dagen. inte något man sitter och filar på i flera månader.

En blogg är bara ord man tycker och skriver för dagen, skriver hon. Så talar de riktiga författarna, inte så konstigt att personer som har sådana åsikter inte förstår Internet. Att säga det är samma sak som att säga att en bok är något som finns i hyllan närmast kassan på ICA och kostar 20 kr. Jag tycker att du ska ta och läsa min post om Bloggosfären, Lina, det är nämligen så att bloggarna är så mycket mer än ord man tycker och skriver för dagen. En del bloggar drivs av de allra främsta inom sitt område, en del bloggar skrivs det skönlitteratur i av författare, en del bloggar har folk lagt ner år på.

Visst jag kanske raljerar när jag säger att Bloggare också måste kunna livnära sig men att sprätta runt och tro att man är bättre än alla bloggar är bara hybris. Om det inte är hybris så gissar jag att det handlar om att helt enkelt inte ha stött på Internet tidigare, lite konstig egenskap hos en person som kommenterar hos Mymlan kan man tycka men det kan säkert hända.

4 svar på “En blogg är bara ord man tycker och skriver för dagen”

  1. En blogg skall vara kort och koncis och lättläst. Finansministerns sk 'blog' är inte en blog utan snarare en nätartikel.

  2. Jag kan inte alls hålla med Mats, en blogg kan vara det skaparen vill att den ska vara. Några av de bloggar jag följer dagligen är allt annat än korta och koncisa. Det är tekniska bloggar skrivna av specialister och är det enda stället man kan hitta den typen av information, om de skulle tvingas hålla det kort skulle de bli mer eller mindre värdelösa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *