Ett skepp kommer lastat med Oxfilé

Det låter kanske inte som något helt naturligt men en köttleverans landade precis vid min dörr. För 300 kr varannan vecka kommer det oxfilé levererat hem till mig. Det är en fantastisk service att få saker hemlevererat och jag tyckte att mina 5 kilo oxfilé för 300 kr kunde få agera exempel i Isjourensnacket.

Det som är lite extra lustigt är att vi ju bara är två i hemmet vilket resulterar i att vi måste äta galna mängder oxfilé. Som tur är så är det något jag tycker väldigt mycket om (som om jag vore ensam om det). En kvinna här i stan som är bekant till min frus föräldrar har precis startat företaget där hon levererar kött av allra bästa kvalitet till restauranger och sådana som bara helt enkelt är för lata för att köpa det på Automercado (Costa Ricas svar på Vivo eller Ica).

Helnöjd ska jag nu gå och göra mig en Fajita till lunch!

7 svar på “Ett skepp kommer lastat med Oxfilé”

 1. Kan man inte be att få leveranser lite mer sällan? Eller lite mindre i varje leverans?

  För övrigt håller jag med, 5 kilo oxfilé för 300 låter enormt billigt., motsvarande ”tjänst” i Sverige kostar minst tre ggr så mycket…

  1. Det är väldigt billigt och det vore nog rimligt att få det lite mer sällan men min spanska är inte tillräckligt bra för att jag ska kunna förklara det än :D

  1. Se om du inte kan hitta det vacummörandet som importeras från Argentina/Brasilien. Har ett mycket bra pris och har högre kvalitet än det svenska, med reservation för vad Östermalmshallen nu kan tänkas sälja.
   Överhuvudtaget, nötkött från latinamerika håller i allmänhet bättre kvalitet än det vanliga svenska som säljs.

   Sedan vet jag inte om det är så dyrt om du använder det i rätter som, Biff Rydberg, Provancale, etc. Bara att jämföra med vad en pizza kostar. Fast det är klart sätter man i sig oxfilen ”ren” med en bit på 300-400 gram per person blir den rätt så dyr.

   1. Finns ganska gott om Brazilian Steakhouses här. Vet inte om ni är bekanta med fenomenet men man sitter vid ett bord med en tallrik så traskar det runt kypare och lassar på nytt kött tills man tröttnar och går.

 2. Costa Rica låter trevligt. Letade blogginlägg hos dig angående just livet där nere men hittade inget. Skulle vara trevligt att få läsa lite om livet i allmänhet och IT-livet i synnerhet i Costa Rica.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *