Ett sorgset men sansat Stockholm

Jag påverkades inte värre själv än att jag fick ta en omväg från kontoret och blev utan middag, det är absolut inga problem för mig. Jag skulle kunna ha suttit i en stad fylld av skräck och ilska men Stockholmarna visade under gårdagen sitt rätta jag.

Min personliga upplevelse av händelsen igår är begränsad till att vägen från vårt kontor i Stockholm till hotellet, på Vasagatan, där jag bor blev lite komplicerad och försenad. Med så pass begränsad påverkan på mitt eget liv efter en sådan här attack så finns det gott om utrymme att tänka på alla de som drabbats värre. Jag tänker inte bara på offer och anhöriga utan även de som behövt se något, vara  närheten eller påverkats på andra sätt. Med det sagt vill jag också uttrycka ett mått av stolthet över Stockholm i en sådan här situation.

Bland annat såg det, från mitt begränsade synfält, ut som att polisen och andra myndigheter snabbt fick kontroll över situationen. Ett stort område var snabbt avspärrat, allt var väldigt lugnt och sansat och det verkar som att man redan fått fast misstänkta. Ett annat fenomen jag förväntade mig var att människors skräck och hämndlystnad skulle flamma upp som en majbrasa. Det hände inte, åtminstone inte från vad jag kunnat se.

Det jag såg på stan var människor som hjälpte varandra, det samma gäller sociala medier. Vissa var rädda men istället för ilska så har jag nästan bara sett givmildhet och omtanke.

Jag vet att Stockholm kommer att klara sig, det bevisade ni igår.

 

Edit: Lade till en bild, var inte tillräckligt alert för att ta någon mer passande igår. Restuarangen på hotellet kunde inte hållas öppen men för oss som inte fått någon mat fixade de mackor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *