Få enkel trafik från Bloggportalen.se

Om du följer bloggen så vet du att jag gjort ett litet test på Bloggportalen.se. Magnus Bråth ligger i nuläget på en 5:e plats på mest sökta på Bloggsök och figurerar därför på Bloggportalens startsida. Det innebär att det faktiskt kommer en del trafik på till de bloggposter som skrivit om mig.

De som toppat sökningen på Magnus Bråth under helgen har varit jag och Simon Sundén, det är inte svårare än att man skriver en bloggpost som handlar om mig och pingar Bloggportalen så hamnar man 1:a, det är inte sorterat på något annat sätt än i tidsordning. Vi har tillsammans fått 54 besök. Det låter kanske inte jättemycket men det finns några faktorer att tänka på.

Till att börja med ska man ta med i beräkningen hur mycket arbete det handlar om för att få de här besökarna, det krävs ingen egentlig ansträngning annat än att man behöver skriva en bloggpost. Man ska också komma ihåg att i princip alla besökare man får från Bloggportalen har en egen blogg vilket med lite tur kan leda till att du får länkar till din bloggpost (om den är intressant).

Hur kan du utnyttja det här?

Du kan göra två saker för att använda mitt lilla test till att få besökare till din blogg, till att börja med kan du härma mig och göra precis som jag gjorde. Den andra varianten är att du åker fripassagerare på mitt test. Du kan helt enkelt blogga om Magnus Bråth och se till att få del av trafiken, det fungerar förstås för de andra sökorden på topplistan med men kom ihåg att det skrivs mer om dem än vad det skrivs om mig så du kommer inte få vara nummer ett på sökningen lika länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *