Felen på Allears.se

Sony BMG och TV4 lanserade sidan Allears vilket verkade som en väldigt fin site till en början där band och musiker kan lägga upp sina låtar för att få synas, få recensioner av andra band och tyckare samt att få en recension av en proffesionell A&R.; Trots ett idogt arbete från redaktören Nina så är de tekniska problemen med sidan så pass stora att den i princip är värdelös. Eftersom det är lite av en tävling med topplistor i olika form och man faktiskt kan få en singel släppt på Sony BMG om man ligger på topplistorna så behöver man förstås någon form av kontroll så att folk inte kan ”abusa” systemet. Det finns INGA sådana kontroller alls. Deras topplista med mest lyssnade låtar har ingen låt med ett rimligt antal träffar, särskilt inte den som ligger etta vilken råkar vara en låt gjord av mig. Man kan kanske ana att ett community inte laddar ner låtar i sån utsträckning att vissa kommit upp i snitt till 30 nedladdningar per medlem. Visst, en del låtar är bra men alla kan väl inte ladda ner låten 30 ggr var. Det är naturligtvis så att man suttit och klickat allt man kan, det fins inte ens en check att man behöver höra låten, det räcker med ett klick. Det är lätt att åstadkomma 10 klick i sekunden om man är en van dataspelare o.O

Nu är inte mest lyssnade listan så viktig eftersom det är vad som kallas topplistan som är själva tävlingen, där ett band den 15 Januari kommer väljas ut till att få spela in en singel. Där är fuskandet om möjligt ännu enklare och ännu mer utbrett. Det är nämligen så att rankingen där utgår ifrån hurdana recensioner låten fått av andra medlemmar.. Hur många konton kan man skapa för att recensera sin låt då? Jag känner inte till någon begränsning, man kan sätta hur många 10:or på sin låt som helst. Ett annat sätt man kan fixa in sin låt på topplistan är att ge de som ligger där väldigt låga betyg så att de ramlar av. Det är viktigt att du gör det från ett annat konto än det du har dina låtar på, annars får du igen med samma mynt.

Att sidan är seg som ett sirapstroll är förstås också en nackdel trots att det blivit lite bättre nu, under en period på några veckor gick det inte att ansluta alls. Slutligen ett sista klagomål, den i första stycket utlovade proffsrecensionen, man skulle få den inom 30 dagar, blev det förstås inget med trots att man redan betalat för den. Kan väl kanske anta att Daniel Breithotlz inte precis är en arbetsmyra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *