Folkia tillbaka på topp

Folkia som tillhandahåller sms lån rasade för någon vecka sedan ur sökresultaten på Google. Det har spekulerats en del i varför de föll men det är viktigt att komma ihåg att det inte är särskilt ovanligt att siter hamnar i filter. Nästan alla som sysslar med sökmotoroptimering känner till det och vet hur man hanterar och undviker filter. Det är förmodligen därför som Nord och hans Vizi (som ligger bakom optimeringen av Folkias site) fått ta en hel del pikar från SEO-communitiet.

Om du vill ha lite bakgrund kan du ta en titt på Folkia och sökmotoroptimering. Där finns en del intressanta kommentarer.

Det var lite luddigt till en början vem som låg bakom optimeringen av Folkia eftersom flera aktörer haft länkar till Folkia och åtminstone 2 använt sig av dom som kundcase. Av den anledningen var debatten om Folkia och deras sökresultat lite rörig till en början.

Nord förklarar i kommentarerna till min tidigare post att Folkia haft mycket länkar från förr och en hel del konstiga affiliatelänkar som kan ha skapat problem och att Vizi nu skulle ta tag i länkarna för att komma ur filtret.

Filter är något man ibland råkar ut för som sagt och oftast är det just sådana saker som ligger bakom, Google är däremot sällan elakare än att om man bättrar sig är man välkommen tillbaka. Det ser nu ut som att Folkia är mottagna i sökresultaten igen med ett varmt omfamnande för nu ligger de på första position på viktiga termer igen.

För att förklara bakgrunden för er som inte hängt med i debatten kring Folkia och sökmotorerna så ska jag passa på att berätta att smslånebranschen är en av de branscher där det är högtryck på sökmotoroptimering. Om du gör en sökning efter smslån eller sms lån så kan du se resultaten av massor av konkurrernade optimerares anletes svett. Det finns mycket pengar förknippade med ett bra sökresultat på dessa termer eftersom sökvolymen är stor och det är en kort väg från sökresultatet till avslut. Det brukar vanligtvis vara ett tecken på att det är mycket lönsamt med sökmotoroptimering.

Ett svar på “Folkia tillbaka på topp”

  1. varför skall svenska folkte betala all indrivning av pengar som inte folkia får in
    Folkia får väll själva fixa in sina pengar lika lätt som dom lånar ut dom eller har jag fel ??????????????????????????????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *