Fördelar med Bloggproffs.se

Du kanske redan känner till att vi driver Bloggproffs.se och jag tänkte passa på att berätta en av de stora fördelarna med blogghosten. Det finns nämligen ett system som vi lagt ner ganska mycket tid på och som ger stora fördelar när det gäller sökresultat. Det finns ett globalt taggsystem och jag ska förklara vad det är och varför det är så bra.

Om du skriver ett inlägg och använder dig av taggfunktionen, alltså anger taggar för din bloggpost, kommer taggarna att peka till en global taggsida (som är gemensam för alla som bloggar på Bloggproffs). Det betyder att din tagg kommer att peka till en sida där alla bloggposter som handlar om samma ämne finns. Det kanske inte verkar helt fantastiskt men ur ett sökmotorperspektiv är det faktiskt just så bra. Du ger en länk till taggsidan och som tack för det får du en länk tillbaka. Finessen är att det är en relevant länk just eftersom den kommer från en sida där alla som skriver om just det ämnet listas. Eftersom du och många andra länkar till taggsidan blir den dessutom väldigt stark. Du får alltså i utbyte mot att du taggar ditt inlägg en rejält stark och relevant länk tillbaka. Det innebär ett rejält försprång mot andra i sökresultaten eftersom det är just inlänkar med styrka och relevans som avgör var du hamnar i resultatet. Du kommer alltså få mer trafik från sökmotorerna.
Idag finns det ingen annan blogghost med den här funktionen, wordpress.com hade en sådan funktion förut men har nu satt nofollow på länkarna eftersom de haft problem med spam (vilket lätt händer på en så stor blogghost). Bloggproffs har inte dom problemen och det leder till att vi kan ge dig ett försprång som ingen annan kan.
Om du inte redan har en blogg på bloggproffs tycker jag att det är dags.

Ett svar på “Fördelar med Bloggproffs.se”

  1. Hejsan, det e såhär att jag gjorde en blogg på er sida (bloggproffs.se) för mitt projektarbete och jag undrar vad fan som har hänt med den sidan då jag gjorde mitt sista inlägg för ca 8 timmar sedan men nu kan man inte komma in… Inte ens på sidan.. skulle uppskatta om ni nu kan fixa detta eller iallafall skicka det inlägget jag gjorde….
    Denisan heter jag där och min mail är: michiyo__hara@hotmail.com
    Tack på förhand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *