Fri kopiering av den här bloggen för privat bruk

Sedan jag startade den här bloggen har jag tyckt att det är ok att kopiera texter om man bara berättar var dom kommer ifrån, det är alltså bara att ta texter härifrån och citera vilt om du länkar tillbaka. Nu skulle jag vilja passa på att utvidga rättigheterna för mina massiva mängder av läsare.

Fri kopiering för privat bruk!
Om du vill kopiera den här bloggen av andra anledningar än att publicera innehållet eller att tjäna pengar på det får du göra det i hur stor utsträckning du vill och utan att berätta var det kommer ifrån. 
Det låter kanske häpnadsväckande eftersom bloggande är en av mina främsta inkomstkällor men jag är beredd att låta dig använda och kopiera materialet i min blogg hur mycket som helst så länge det är för privat bruk. Detta gäller både kopior till hårddisk eller andra digitala format och faktiskt analog format. Jag tänker till och med sträcka mig så långt som att berätta hur du kan göra:
Att kopiera denna blogg till analogt format
Det lättast sättet är att markera den text som är intressant och sedan välja ”Skriv ut markering”. På så sätt kan du (under förutsättning att du har en skrivare) få en analog kopia på allt det du tycker är intressant i bloggen.
Om du saknar skrivare är det förstås mer komplicerat men jag föreslår att du markerar texten på samma sätt och sedan tar fram papper och penna och börjar skriva av den markerade texten.
Att skapa en lokal kopia av bloggen
Det finns flera olika sätt att skapa en lokal kopia men jag gillar högerklicka, visa källa och helt enkelt dra en kopia på källan. Klistra sedan in det i ett textdokument som du ger ändelsen .html eller .htm. Tadaa så har du en (tyvärr något ful) kopia av bloggen.
Ett annat sätt är förstås att dra en gammal hederlig CTRL+C och CTRL+V på den intressanta texten. Tyvärr får du det då i textform och måste bygga htmlkoden själv om du vill kunna se det i din webbläsare. 
Om du till och med vill ha uppdateringarna från bloggen tycker jag att du ska lägga till min ATOM-feed i din läsare. Du hittar den här… 

Jag tänker till och med sträcka mig så långt som att uppmana alla andra att lägga till en liknande eller exakt likadan post för den delen i sin blogg. Om du tar en kopia av den här posten så kom ihåg att ändra ATOM-länken annars pekar den ju till den här bloggen och det blir ju mer än lovligt konstigt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *