Fritt Spel vs Svenska Spel

Om du tittar ute i högerspalten på bloggen så ser du att det finns en liten logga. Du vet säkert att jag arbetat en del med online poker i mina dagar om du är en sån som följer bloggen. Frittspel.se är en site som jag tycker att du också ska ta och stödja om du är av samma åsikt som jag. Det Svenska Spelmonopolet är en vidrig bluff-företeelse och det är dags att visa att vi inte tycker att det är ok.

Jag ska göra en liten jämförelse mellan Svenska Spel och Systembolaget. Visste du att Svenska Spel satsar mer än de tre nästkommande pokeroperatörerna tillsammans i Sverige på reklam? Visste du att de för inte länge sedan sa att de ville öka nätspelandet (Bingo i det fallet) med 10% det närmaste året?

casinospel

Det som är det konstiga här är att vi hävdar att vi har Svenska Spel av samma anledning som vi har Systembolaget, att vi vill minimera beroende och skador relaterat till deras respektive område. Det lustiga är att Systembolaget gör reklam för att man ska dricka mindre medan Svenska Spel gör reklam för att man ska spela mer. Jag tycker inte att det i sak är fel att man gör reklam för spelande, det får man gärna göra i min värld men hur i helvete kan man göra det samtidigt som man hävdar att det är så jävla farligt och att vi måste ha ett monopol för att hantera det? Hur skulle det se ut om Systembolaget sa till Dagens Media att de ville öka drickandet med 10%?

Det bråkas en ruskig massa med nätpokerleverantörerna, de är onda säger man och det man glömmer nämna är att Svenska Spel är Världens (inte Sveriges) 7:e största pokerbolag, man tävlar alltså med globala aktörer som Pokerstars, Party Poker etc och man gör bra ifrån sig. Hur kan en aktör som lyckas tävla på topp tio i världen när man har en total marknad på 9 miljoner människor gå runt och tycka att man är någon sorts förkämpe för de spelberoende? Svenska Spels extremt sketna kampanj Spela Lagom har du kanske sett? Det handlar om att dom märker upp hörnet på sina affischer med en liten röd prick som säger spela lagom. Lustigt att 99% av affischens yta säger Spela allt vad du orkar.

Om du liksom jag tycker att det här är förmätet, värdelöst och sketet ska du som jag lägga till Fritt Spels knapp i din blogg eller på din site. Visa att du tycker att Svenska Spel Suger.

Uppdatering: Tyvärr finns inte frittspel.se kvar längre men poängen är fortfarande värdefull.

2 svar på “Fritt Spel vs Svenska Spel”

  1. Pingback: FrittSpel – att utmana monopolet | Aaron Axelssons blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *