Fula Feminister

Aftonbladet skrev den 24:e om Fula Feminister. Det är en myt som vägrar att dö, bla, bla, bla. Jag har ju mina egna intressen och tänkte inte alls lägga mig i själva artikeln, jag är inte så intresserad av sånt. Det jag däremot är intresserad av är den enorma enfald som Aftonbladet och personen med en, uppenbarligen, påhittad examen använder som underlag.

Fakta i målet är att de har sökt på Google och räknat antal träffar. ”Fula Feminister” får 115.000 träffar medan ”Snygga Feminister” får 55.000. Jag ska förklara en liten detalj för Jan Helins slödder på AB: GOOGLE FUNKAR INTE SÅ. Om du läser det här Jan så kan vi ju slå fast att ”myten” att du är ett pervo lever kvar starkt i svenskarna sinne sökningen för Jan är Pervers har ju 315.000 resultat och är då åsikten från 315.000 svenskar till skillnad från åsikten att feminister är fula som bara har 110.000 anhängare. Notera också att sökniningen för Yvonne Hirdman bara resulterar i 42.000 träffar medan Yvonne Hirdman har ett ollon i Pannnan (ja med tre N) resulterar i 32.000. Det betyder alltså  att 75% av alla som hört talas om Yvonne Hirdman tror 2 saker:

 1. Att Pannnan stavas med tre N
 2. Att hon faktiskt har ett ollon i pannan

Ok, jag raljerar lite men när man i en rikstidning bygger upp en artikel på något så in i helvetet korkat kan jag inte låta bli.

För det första så ska man inte underbygga saker alls med antalet träffar i Google, det är inte bara korkat det är dessutom fel för siffran stämmer inte. Om du går bakåt i sökresultatet kommer du dessutom se att de inte kan visa det på något sätt, Google visar nämligen 1000 resultat, inte ett enda mer. Om man skulle vilja få ut information om hur många artiklar Google indexerat som faktiskt innehåller just frasen Fula Feminister så måste man dessutom sätta dit citat-tecken, om du (eftersom du är en journalist på Sveriges sjaskigaste blaska) inte vet vad det är så är det tecknen dina kollegor gör i luften på firmafesten när det berättar att du är snygg.

Så här gör man den sökningen. Då råkar den visa upp 517 fantastiska sökresultat. Inte ens det är en riktig siffra så använd inte den som underlag heller.

Edit:

Insåg att i hettan glömde jag förklara vem Hirdman är och varför hon får en känga också: Hon är geniet bakom undersökningen.

6 svar på “Fula Feminister”

 1. Eller ännu bättre, en bloggerska som hade googlat på sitt namn och fått fram X antal resultat. Och då skriver hon stolt i sin blogg att ”X antal personen har sökt på mig på google = jag är så populär…” Jag försökte påpeka att google inte funkar så men fick bara hånfulla kommentarer tillbaka. Uppenbarligen rörde det sig om en idiot helt enkelt…

  Men apropå google sökningar, kan du kanske förklara för mig hur man gör om man vill söka de som har länkat till ens sida? Jag har försökt skriva link: ”webbsidans adress” men det blir inte alls rätt då…

  Tack på förhand =)

  1. Det finns idag inget riktigt bra sett att se det på Google, det finns ett Link:-kommando men det fungerar inte. Yahoo funkar bättre – Sök Link:denaktuellasidan i Yahoo så får du fram ett ok resultat, inte 100% men tillräckligt bra. Linkdomain: ger länkarna till hela siten inte bara den aktuella sidan.

   Google har förstås Webmaster Tools men då måste du verifiera och trixa lite innan du kan få fram datan.

 2. Tyvärr bara en i raden av pinsamma ”nyheter” den där skittidningen publicerar. AB är inte journalistik, det är Se & Hör utan bilder, men det tråkiga är att en mycket stor del av svenskarna ser blaskan som en nyhetskanal.

  1. Jag är inte helt säker på att folk faktiskt ser den som nyhetskanal, jag tror man mer ser på den som underhållning. Annars är det dags att bli rädd.

   1. Merparten av de jag känner som faktiskt läser AB använder den som enda källa till nyheter. Sorgligt men sant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *