Fullt av desinformation inom SEO

Jag vill starta den här bloggen med att berätta att du inte ska tro allt du läser. SEO-branschen är full med desinformation och det är svårt att sålla vilka källor som är pålitliga. Det är förstås inte illvilja som ligger bakom utan det är helt enkelt så att det brister i kunskap i många fall.

Ett av de stora problemen som hela branschen brottas med är en ständigt föränderlig miljö. Sökmotorer agerar inte idag som de gjorde för ett år sedan och då kan det vara svårt, särskilt som enmanskonsult, att hålla sig up to date med allt som händer. Mycket eftersom informationen inte finns tillgänglig någonstans utan det är tester och kvalificerade gissningar som gäller. Att testa de kvalificerade gissningarna är förstås ett måste och det är många som missar det.

Använd bloggar och forum som ett sätt att hitta inspiration till det du vill testa och när du testat en hel del så kommer du upptäcka vilka du kan lita på, då kan du lita lite mer på dem men fortsätt testa.

Tro absolut inte på allt du läser, det finns massor av gissningar, halvsanningar och rena lögner som flyger runt om allt från sociala medier till authorrank eller Googles många filter. Kom alltid ihåg att bara för att någon startat en blogg, alldeles nyligen eller i början på 2000-talet, så betyder det faktiskt inte att de är med i matchen. Ta alla bloggar på det viset, den här inkluderad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *