Gammelmedia ett steg närmare graven

Två tydliga tecken på att gammelmedia är redo för avlivning dök upp idag. Det första är en film:

Det andra är Stampen (ni vet Göteborgsposten osv) har valt att börja slåss mot Google. De installerar ett system som enligt gårdagens media kontrollerar hur journalistiskt material används på nätet. Det betyder i korta ordalag att de inte låter sökmotorer visa materialet. Om man har den minsta aning om hur nätet fungerar så vet man att Google är den bästa vän man kan ha, om dom gillar att visa det man publicerar ska man vara glad, inte arg. Anledningen är enkel, ingen skickar så mycket besökare som Google.

Om Google helt plötsligt slutar visa innehåll från GP betyder det inte att folk byter startsida till GP istället, det betyder helt enkelt att folk slutar gå dit alls.
Jag blir allt mer övertygad om att gammelmedia kommer dö till förmån för sociala medier.

2 svar på “Gammelmedia ett steg närmare graven”

  1. Jag håller faktiskt med, jag gillar också att koppla av med en tidning (särskilt sedan de flesta fått ett bättre format för några år sen). Det är en stor skillnad mot min tidigare mediakonsumtion dock, förr hade jag tidning varje morgon. Nu läser jag nyheterna när jag kommer till jobbet och det handlar faktiskt nästan aldrig om dagstidningarnas siter utan om bloggar, microbloggar och andra typer av "sociala" nyheter.

    Söndagmorgon med en tjock DN är förstås fint fortfarande och jag kan tänka mig att det är ganska många som väljer helg-prenumerationen, vilket jag nog skulle gjort om jag bodde i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *