Glad midsommar – det förtjänar vi

Jag ska alldeles strax sätta mig i bilen och köra söderut. Midsommar kommer att firas i närheten av Gamleby och jag ser verkligen fram emot det. Varför vi firar midsommar är väl något vi svenskar glömt så jag skulle vilja passa på att tillskriva högtiden lite mening.

Det känns knappast relevant att fira någon form av fertilitet i dagens samhälle, när det kommer till jordbruket har vi sedan länge sedan förstått hur man tar hand om åkermarken. På det privata planet så finns andra lösningar än dans runt en blomsterklädd fallos om det är så att det brister. Sillen och snapsen är väl i sig kanske värt ett firande men det är ju till deras åminnelse vi firar alla andra högtider. Därför skulle jag vilja presentera ett alternativt förslag för årets midsommarhögtid.

Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag

Vi kan väl låta Ingemar Stenmark sätta agendan i år? Jag upplever ofta att jag haft tur i livet, en del otur också men i stort sett tur. Problemet med tur och otur är att det är utanför din och min kontroll. Jag vet inte om det är sant att Stenmark sagt ”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag” eller om det är ett rykte från tiden då allt inte sparades på Youtube. Jag har letat för att hitta ett klipp där han faktiskt sagt det.

Det finns en annan nackdel med tur. Om man uppnått något genom hårt arbete borde det vara lättare att känna att man förtjänat det man fått. Tyvärr upplever jag inte att det alltid är så och här kommer själva poängen med den här bloggposten. För många av oss börjar sommaren med midsommar, en period då vi kanske inte arbetar i fullt tempo infinner sig i Sverige. Jag skulle vilja att de av er som precis som jag har en förmåga att lägga väldigt mycket energi på arbetet att ta tillvara på den här helgen.

Särskilt som företagare kan det vara så att man alltid bär med sig pressen, bakslagen känns mer än framgångarna. Men det finns ju framgångar och det är värt att fundera över dem. Det är också värt att inse att det här har du förtjänat. Det är inte turen som styr, ju mer vi tränar desto bättre går det. Ta den här midsommarhelgen med inställningen att det här, det har jag förtjänat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *