Godaddy

Godaddy måste vara den sämsta webhosten i världen. Jag spenderade hela kvällen igår med att försöka få ordning på Casarambla.com åt min fru. Det är inga som helst konstigheter när det gäller själva siten och att köpa domänen var något hustrun lätt gjorde själv. Det gick hur lätt som helst att köpa till hosting men sen tog det stopp.

Godaddy hatar kunder och det gör att det blir extra krångligt, de älskar att sälja (och gör det bra får man gissa, dom är ju ändå störst). Att använda sig av deras svindyra webbhotell när man väl betalat är man inte riktigt välkommen att göra däremot. Det grundläggande problemet var att vi hakade upp deras gratishosting för domänen medan vi byggde siten, den typen av hosting har en frame i toppen med reklam för Godaddy så man kan inte direkt ha den kvar.
Köpte sedan till hosting, gick som sagt lätt som en plätt, och skulle sen försöka koppla domänen till hostingen och det krävdes naturligtvis 4 timmar av en tämligen internetvan användare (jag har säkert satt upp hundra siter på olika hosts) för att få det att fungera. Jag har aldrig sett ett så dåligt interface som Godaddys, det finns en miljon olika val att göra. Visserligen går de flesta ut på att man ska köpa tilläggstjänster men det gör ändå att man blir förvirrad. Det finns dessutom ett antal helt separata paneler, med olika design och navigering osv. De har helt enkelt tutat in allt de kunde och för att hitta ett sätt att fixa vårt problem var man tvungen att byta interface ett antal gånger och sen klicka rätt på en serie av val (lite som Monkey Island). Det stora problemet var att standardsetupen inte fungerade eftersom vi redan hade ”hosting” för domänen vilken var tvungen att tas bort. Efter det tyckte Godaddy att det inte dög om man försökte med den vanliga hosting-setupen för att göra inställningarna utan jag var tvungen att grotta mig in i ett område som såg lite mer grått ut.
Nu finns siten uppe i alla fall men om du funderat över en amerikansk host så är mitt råd, håll dig borta från Godaddy.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *