Goggle

Goggle är faktiskt ett ganska stort sökord, enligt Googles Adwords Tool sökte 14.800 efter Goggle under juni i år. Som du förstår är det här det senaste i min lilla undersökning om typos. Tidigare har jag hittat bland annat Cyckel som ett väldigt vanligt typo, alltså felstavningar.

Jag har tidigare inte alls tittat på typos men sanning är att de är väldigt vanliga och jag tycker nog att det kan vara vettigt att lära sig lite mer. Till exempel kan det vara värt att titta på när det gäller ditt varumärke, hur ser sökresultaten ut till exempel på felstavningar på det? Det kanske inte är lika tydligt som Goggle men nog borde det väl hända att folk skriver fel när de söker efter ditt företag med?
Om du inte vanligtvis är en läsare av den här bloggen kan jag kanske föreslå att du går till sökmotorn du fömordligen letade efter.
Jag tycker att just Goggle är extra roligt, inte nog med att folk stavar fel, dom försöker faktiskt hitta Google genom att googla.

6 svar på “Goggle”

 1. Värt att ha med i bedömningen av just ordet "goggle" är att det faktiskt är ett eget ord. Det har både betydelsen "simglasögon" och "skyddsglasögon" på engelska, med varianter som "beer goggles" och annat.

  Med det sagt tror jag inte det förklarar den stora volymen, och som du säger är det många som letar efter Google på Google. Mitt förtroende för mänskligheten hänger skört, och jag sätter mitt hopp till att folk tar fel på adressfältet och sökfältet i sina webbläsare.

  Allmänt kan jag bara stämma in. Felstavningar kan vara sjukt underhållande och enormt viktigt att ha översikt över, gällande både generiska och varumärkestermer.

 2. Ja jag tror att det helt enkelt ofta handlar om att folk vill komma till Googles startsida och skriver in det i sökfältet istället för adressfältet. Ibland råkar de dessutom skriva Goggle.

 3. Hmm, en liten fråga bara, kan man verkligen använda Goggles i singular alltså Goggle. Skulle det i sådana fall inte vara fråga om någonsorts simmonokel eller skyddsmonokel?

 4. Kollade upp och nej man kan nog inte säga a Goggle. Däremot finns det ett verb som betyder att titta förundrat eller på ett korkat sätt.

  Vill dessutom passa på att visa ett fint litet trick med Google, det handlar om define:ord, kolla:

 5. Räcker ju med att skriva fel i webbläsarens adressfält (dvs goggle isf google) så skickar webbläsaren en till google (förutsatt att man har google som vald sökmotor) med en sökning efter goggle. Inga konstigheter här inte, utan ett lätt misstag jag råkat ut för vid diverse tillfällen.

 6. Nu är jag inte riktigt med på hur du menar, skriver du då alltså in Goggle.com/Goggle.se eller bara goggle? Ingen av de båda första tar dig till sökresultatet och bara Goggle är ju då dessutom en felstavningen av en icke fungerande adress, även om du skulle skriva in Google rättstavat så tar det ju dig till en sökning efter Google med de flesta webbläsare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *