Googles Doodle kan ge trafik

Igår bloggade jag på den här bloggen  om Ida, det urgamla fossilet som hittats utanför Frankfurt. Huvudanledningen till detta var att Google hade bytt sin logotyp mot en fossil dito och länkade till sökresultatet för Missing Link Found (jag tyckte förstås det var ett spännande ämne och en intressant upptäckt också). Tyvärr var jag lite sent ute, det var först på eftermiddagen jag fick upp den första bloggposten för jag ville se vilken typ av trafik man kunde få.

I resultatet placerade sig posten på naknasanningen.com på 5:e plats och klättrade lite senare fram till en 4:e. IDG-bloggen landade på en 6:e plats men eftersom saker publicerat på den också hamnar i Google News som på sökresultatet hade 1:a position kunde jag ta en rätt stor del av trafiken.

Till den här bloggen kom ungefär 1000 besökare från sökresultatet och ungefär 1000 till från min IDG-blogg, det fanns en länk i posten där som pekade hit. IDG-bloggen fick i runda slängar 4500 besökare (kan tyvärr inte få helt riktig statistik där utan är beroende av IDG:s). Om man är konservativ så kan man säga att jag fick ungefär 5000 besökare totalt efter klockan 1 i går.Det är svårt att sätta något egentligt värde på trafiken, det kom in en del kommentarer, både intressanta och mindre intressanta. Får väl se om det blir några återkommande besökare i framtiden.

3 svar på “Googles Doodle kan ge trafik”

  1. Jag hamnade på din blogg igår för att jag sökte en förklaring till fossildoodlen. Jag tror att jag klickade på just det sökalternativet för att det var den enda kort-beskrivningen som nämnde google. Dock inte säker hur det skulle se ut egentligen för jag har moddat google med greasemonkey (ironi på hög nivå där, apor och länkar…)

    Om man inte söker svenska sidor så finns det förresten ett motsvarande engelskt blogginlägg som hamnar längst upp som vetenskaplig artikel.

    Vad är det som får google att tolka sidor som nyhetsartiklar, är det utvalda nyhets-sidor från googles sida, eller kan man själv ställa in i koden på sin sida att den ska listas som nyhet?

  2. Det är faktiskt så att det är utvalda siter som hamnar som i Google News-flödet och på vissa sökord får dom en särskild plats i det riktiga sökresultatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *