Har tagit bort nofollow på Sökmotorkonsult.se

I vanliga fall, som till exempel på Blogger, så sitter det en nofollow-tagg på alla länkar i kommenterar i bloggar. Om man kör WordPress kan man välja att ta bort den och det gjorde jag alldeles nyss på Sökmotorkonsult. Det innebär att länkarna räknas.

Nofollow används för att berätta för sökmotorer att länken inte ska räknas, det är därför t ex blogger har lagt till taggen på länkar i kommentarer. Genom att ta bort denna tagg från kommentarer på min blogg på Sökmotorkonsult så ger jag riktiga länkar till alla som kommenterar. Det finns många orsaker att vilja ge riktiga länkar, t ex vill man ju uppmuntra till kommentarer. Anledningen att Nofollow kom till var i förhoppningen att förhindra spamkommentarer och liknande men det har inte funkat något vidare.
Om du dessutom vill ha en djuplänk (till en undersida) med rätt ankartext så kan du enkelt blogga om någon av mina bloggposter, länka till den och skicka en trackback så får du automatiskt en tillbakalänk, också den en riktig länk. Det finns ganska mycket att vinna på att få länkar från Sökmotorkonsult för det är en stark blogg som placerar sig bra på riktigt svåra sökord. Du kan läsa mer om hur du ska göra på Sno länkjuice från mig. Jag ska inte sticka under stolen med att jag också får ut något, jag får ju kommentarer och länkar av det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *