Humor – ett sätt att göra världen bättre

När jag tänker på hur man kan göra världen bättre tänker jag nästan alltid på riktigt stora saker, sluta köra bilar i städer, bygga infrastruktur i Afrika och liknande. Det är saker som i mina ögon verkligen skulle göra världen bättre men många gånger kan man inte genomföra dem, åtminstone inte särskilt lätt och åtminstone inte själv. Därför ska jag skriva om en liten sak som jag också tycker gör världen bättre, kanske inte för så himla många och kanske inte på någon jätteskala men det gör faktiskt världen lite bättre.

Att få någon att skratta är bland det bästa man kan göra om man inte har så stora medel. Om man inte har råd att skänka miljoner eller tid att åka runt i båt och skydda valar kan man se till att en dag blir en bra dag för en person. Om alla skulle sikta på att få någon att skratta så skulle vi dessutom ha 5 miljarder människor som har roligt åtminstone för en stund.

Jag mår själv bäst när jag har roligt och ofta är det mina vänner som ligger bakom. Även om det finns mycket annat som får mig att må bra så är det allra bästa att skratta. Tyvärr bor jag ganska långt från de flesta av mina vänner just nu och det gör sorgligt nog att det blir mer glest mellan skratten. Jag är heller inte en sån som skrattar särskilt mycket åt tv-serier eller skämt. Jag tycker det är roligast med lustiga situationer, besynnerliga tankegångar eller riktigt smarta grejer. Det är alltså inte klassiska skämtare som roar mig och det är tur. Det är tur för det betyder att alla inte skrattar åt samma saker och det innebär att även om man känner att man inte är en särskilt rolig person kan man vara det för någon.

Det är min bestämda åsikt att alla människor har gott om humor. En del kan verka torra och ibland kan man känna sig trist men under ytan döljer sig ett helt hav av humor. Det som är viktigt här är att du och jag faktiskt öppnar upp lite och låter folk i vår närhet få skvalpa i det havet ett tag. Jag ska göra mitt bästa idag för att underhålla de som finns i närheten och det skulle vara trevligt om du gjorde det med. Om du tar dig tid för att lätta upp stämningen på en tråkig middag eller om du ringer upp farmor och drar en fräckis kan du väl lämna en kommentar här så jag också får veta det.

9 svar på “Humor – ett sätt att göra världen bättre”

 1. Hej Malta!
  Så sant, så sant det du skriver. Humorn är ett ibland underskattat redskap.
  Så varför inte ha humor som en söndagsrubrik.
  Jag är klar med mitt bidrag också.
  Hälsningar
  Nils

 2. Hej! Jag har skrivit mitt bidrag till Sunday Service nu; Tänkte på det här med pingback, och trackback och så, kan man inte använda det på något sätt för att kommunicera nya Sunday Service? Jag vet inte alls hur det funkar dock..

  Och en sak till, det här med bloggar etiketter, jag läste i forumet att du tyckte att de inte var bra, men jag får ofta folk som klickar ut via bloggar.se länkarna och ibland (fast mer sällan) folk som kommer in via dem. Uppväger det inte då att google inte accepterar bloggar.se länkarna?

 3. Hej! Jag har skrivit mitt bidrag till Sunday Service nu; Tänkte på det här med pingback, och trackback och så, kan man inte använda det på något sätt för att kommunicera nya Sunday Service? Jag vet inte alls hur det funkar dock..

  Och en sak till, det här med bloggar etiketter, jag läste i forumet att du tyckte att de inte var bra, men jag får ofta folk som klickar ut via bloggar.se länkarna och ibland (fast mer sällan) folk som kommer in via dem. Uppväger det inte då att google inte accepterar bloggar.se länkarna?

 4. Fint, har lagt till en länk till din post med.

  När det gäller bloggar.se så är det inte lika illa som det varit att använda sig av men jag tycker din förklaring är ett tydligt exempel på varför man inte ska. Du skickar en hel del trafik till bloggar.se och får mycket mindre tillbaka.

  Jag har en lite längre post om det här:

 5. Du har så rätt i det du skriver! =)
  Nästa söndag är jag med, hoppas bara att ämnet inte är alltför svårt. ;)

 6. Underbart blogginlägg! :)

  Ett annat bra sätt att förändra världen är att se till så samhället strävar efter det. I dagens samhälle så strävar alla efter pengar, som i många fall inte gör samhället bättre. Fakta är att pengar får oss att må sämre, eftersom i t.ex. lågkonjunkturer så snålas det överallt på pengar trots att det egentligen inte behövs, eftersom produkter, producenter, arbetsdugliga människor och kunder finns.

  Kort och gott, genom att ändra hur pengar fungerar så kan vi ändra vad samhället strävar efter. Vill vi värna om varandra och vår miljö och göra så alla har det bra? Eller ska vi fortsätta tävla om det vi valt att kalla pengar som skapas ur tomma intet?

  Stöd en reform (det är HELT gratis) och hjälp de som vill ändra systemet. Genom att du stödjer en reform hjälper du alla som arbetar med ett nytt bättre ekonomiskt system. Du hjälper de att enklare påverka de som ansvarar för hur samhället fungerar.

  Stöd en reform här:
  http://www.ekonomiskreform.se

  och bidra till att förbättra världen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *