Hur det går med Blogg-forum.se

Blogg-forum har varit lite av ett sorgebarn för mig, jag tror på idén med ett stort generellt forum för bloggare men det går helt enkelt segt. I början använde jag en instans av phpBB för att driva forumet och satsade ganska mycket på att försöka skapa uppmärksamhet. Efter några månader var det i princip ändå bara spam som dök upp och när jag spenderade nästan 30 minuter varje dag med att rensa bort spam insåg jag att det inte fungerade. 

Jag hade då tyvärr inte tid att göra annat än att faktiskt stoppa nyregistreringen för att åtminstone rädda forumet från att helt fyllas med spam. Några månader senare fick jag hjälp av våra utvecklare på Pineberry att gå över till vBulletin, en motor som jag tycker är mycket trevligare och bättre på alla sätt. Det enda som jag tycker är lite sämre är adminet. Vi gjorde en ny template med hjälp av vår AD Andreas och försökte med en nylansering. Johanna som arbetar som Junior SEO fick då i uppdrag att moderera, något som hittills i princip inte behövts. 
Tyvärr hade några av de som varit aktiva tröttnat och var inte beredda att komma tillbaka även när jag skickat dem ett mail om att vi var igång igen. I samma veva byggde vi om WeAreYourFriends.net och flyttade den till det lite mer passande Bloggparaden.se och gjorde då ett mailutskick som det bloggades lite grand om i bland annat Bloggtidningen. Det blev tyvärr ingen jätterush i medlemsantalet men jag är övertygad om att det är meningen att det ska gå långsamt. Det handlar helt enkelt om att sakta bygga upp en medlembas som är stark och kommer tillbaka ofta.
Jag tänkte passa på att presentera lite statistik som kanske kan vara intressant. Om vi börjar med de senaste 30 dagarna eftersom det kanske är intressantast:
  • 1416 besök
  • 5446 sidvisningar
De flesta besöken kommer förstås från Google och största referer är just Bloggparaden.se. Det är en ökning med ung 25% mot de trettio dagarna innan.
I övrigt undet 2008 så har det i princip inte varit någon trafik alls eftersom forumet varit mer eller mindre stängt fram till Augusti. Från Augusti till årsskiftet har det varit 7900 besökare. 
Vad tusan ska jag göra?
Jag har kollat runt lite för att se vad det kan finnas för intressant sökord att optimera för men det har varit mer eller mindre dödfött. Värt att tänka på är att jag inte kan lägga särskilt mycket tid eller pengar eftersom det inte direkt är ett av de stora projekten vi har på Pineberry. 
Något som ska göras är att köra lite adwords och se om det ger några effekter. Konkurrensen bland adwords för bloggrelaterade ord är låg till skillnad från de organiska sökresultaten där konkurrensen är mycket hög. 
Jag skulle också vilja passa på att be er som läser här att ge mig en hjälpande hand, jag tror verkligen det skulle vara bra med ett stort svenskt forum för bloggare. Jag tar mycket tacksamt emot bloggposter eller nyregistreringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *