Hur du skriver internethumor

Vill du att din blogg ska vara den roligaste på nätet men du har svårt att skriva humor?

Tänkte passa på och berätta om hur vi gjorde med Historien Bakom en liten humorsite vi startade för några veckor sen. Du kan fritt sno idéer därifrån det gör oss glada.

Aktuella ämnen
Vår tanke var att skriva ögonblickshumor, vi vill att det ska vara så färskt som möjligt för det är roligare med humor som är aktuell (inte alltid förstås men ofta). Det är oftast lättare också att skriva om något man precis läst i en tidning än att sätta sig och försöka komma på lustigheter ur luften.

Ironi
Ironi gör sig dåligt i text fick man lära sig i skolan, det är inte sant alls. Hela internet är i princip ironiskt. Det känns lite smutsigt när man gör det för det är så lätt att skaka fram lite halvroliga posts på det här sättet men det måste nästan vara ironiskt för att bli uppskattat på nätet. Ex Ironi

Galenskaper
Klassiska dumheter i Mony Python stil med saker som inte passar in är galet lätt och förvånande roligt. (Spana in ormarna så förstår du)
Det kan få dig att haja till och kanske klucka lite av skratt och det är en bra start, de flesta sidorna som försöker vara roliga är ju inte skoj alls.

Virals
Om du vill få till något som sprider sig som en löpeld över internet verkar det tyvärr inte funka med annat än filmer idag. Det var annat för några år sedan när siter som Antons drog åt sig miljoner besökare bara för att han visade foton på sin pappas översnöade cykel. (Ingen länk för den finns tyvärr inte längre)

Äkthet
Folk tycker att det som är sant är roligast numer. Om förra generationen var den ironiska är nog nästa den Äkta. Riktiga grejer som är roliga är roligare än påhittade saker som är roliga, litet exempel:
En taxichaufför i Mongoliet nekar i domstol till att han någonsin ska ha kört 2140 kilometer i timman.

Det är sant, därför är det skoj.

Lite tjuvknep:

Listor över saker är alltid skoj och lätt att slänga ihop: Fullständig lista över svenska stöd

Var övertydlig, folk gillar att man förklarar för dom att bilen man skriver om är en maskin med 4 hjul som man kan förvara saker i trunken på.

Utelämna viktig information. Hur ofta har du inte hört: Men vad är det här egentligen, vem får för sig att göra en sån här site. exempel

Och sist men inte minst, gör reklam. Folk tycker att saker är roliga för att andra tycker dom är roliga. Leroy Jenkins är väl ett tydligt exempel på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *