Hur många kontakter har du?

Jag har nyligen flyttat till Malta (många av er känner förstås till det) och håller på och startar igång ett kontor för att vi ska få en lokal närvaro. Det är bra på många sätt, det är lättare att göra affärer när man är nära sina kunder och vi har en hel del Maltabaserade kunder och potentiella kunder. 

En stor skillnad som jag slås av är att jag faktiskt lider en del av att inte ha särskilt många affärskontakter här nere. Jag har en del del riktigt bra kontakter men jag har väldigt få av sådana man vänder sig sällan till. Om jag jämför med Sverige så har jag en kille som jag alltid vänder mig till om jag får problem med nätverket. Jag känner lite folk på företag runt om i Stockholm och jag hittar både leverantörer och kunder på det sättet. 
Jag skulle göra uppskattningen att jag, efter 3 månader på ön, har 40 kontakter. De är olika bra kontakter (och olika bra vänner). Många av dem är kunder, några är andra affärskontakter och jag känner en enda konkurrent (inte riktigt konkurrent men det är en kille som gör SEO).
Hur stort är ditt kontaktnät (det är ju lite enkelt att räkna på mitt eftersom jag varit här så kort stund)?

Ett svar på “Hur många kontakter har du?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *