In English, please!

Jag tänkte att det var dags att jag fick ur mig en post om min liv i ständig språkförbistring. In English, Please, har varit ett av de vanligaste uttrycken som kommit ur min mun det senaste året och det finns flera anledningar till detta. Till att börja med så har jag ju bott på Malta och även om nästan alla malteser pratar någon sorts Maltese-English, det är en helt korrekt engelska på många sätt men med in ruskig dialekt, så får man ofta be om översättning på saker som sägs på maltesiska.

Att min fru har spanska som förstaspråk gör det heller inte lättare, särskilt inte när det umgås en massa med exil-Costaricaner på ön. Hustrun är som tur är väldigt stark på engelska men en del av vännerna behöver använda sig av spanska för att kunna kommunicera utan problem, vid middagar utropar jag ganska ofta English, Please. Nu har jag precis flyttat till Costa Rica och det blir verkligen inte lättare. Jag hårdpluggar spanska men det är ju inte gjort i en handvändning att lära sig ett nytt språk även om det är ganska lätt när man är på plats. Ticos som dom kallas, dom som bor i Costa Rica, är generellt sett väldigt bra på engelska men det finns dom som inte kan en gnutta. Då blir det att hanka sig fram med det lilla ordförråd jag har och det går sådär om sanningen ska fram.

Om sanningen ska fram så skrev jag den här posten mest för att du, kära läsare, ska hålla tummarna för att det ska gå fort framåt med min spanska så att jag slipper English, por favor!

2 svar på “In English, please!”

  1. Efter att ha bott i Barcelona i ett halvår utan att lära mig alltför mycket spanska så kan jag hjälpa med det viktigaste:

    Mi corazon palpita… como una patata frita.
    Esta noche follo… mañana fatatas.

    Lycka till ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *