Intresse för poker

Oavsett om man tycker att poker är ett tråkigt spel, eller ett roligt spel  – så är intresset för det alltid högt. Det är aldrig någon som inte har en åsikt om spelet, och det är ett ämne som debatteras hett i medier. Det är till och med ett så pass intressant ämne att det ständigt kommer nya filmer om poker, nu senast Runner, Runner med Ben Affleck och Justin Timberlake i huvudrollerna. Vissa är det som anser att komplexiteten är för låg för att det ska vara annat än tråkigt att spela, men den åsikten kan få de som är av motsatt åsikt att gå i taket. Att möjligheten att spela poker online finns har ju också gjort att intresset för spelet blivit allt större, vilket självklart är någonting som gynnar debatten. 

Men pokerreglerna är ju tämligen enkla, och efter några timmar av pokerskola är det enkelt att ha koll på hur spelet fungerar. Utmaningen är att spela mot spelaren och inte mot korten, är en mening som används frekvent bland pokerspelare. Man måste alltså läsa motståndaren, och inte lita på sannolikheten att  man får den bästa kortkombinationen.  Och nog för att det kanske inte är det lättaste, så är det likväl inte någonting som man behöver en universitetsexamen för att klara av. Därav är det ett någorlunda simpelt spel, om än både spännande och roligt.

Att leva som pokerproffs

Och enkelheten i poker är ju också en av dess bästa egenskaper. Vem som helst kan vara med och spela, men däremot är det inte lika enkelt att bli så pass bra på poker så att en kan livnära sig på det. Många är det som har drömmen om att bli pokerproffs, och förknippar det livet med lyxhotell i Vegas med allt som heter gratisdrinkar och sol. Men så är det inte riktigt, utan det är snarare så att man börjar arbetsdagen med att spela. Två kort, man lägger sig. Två kort till, man lägger sig. Plötsligt, två kort: en dam och en knekt – man bettar tre gånger big blind. Flopp: nia, trea och en kung. Ingenting i din färg. Motståndaren bettar, man lägger sig. Två ny kort, man lägger sig.. Och så fortsätter det, timma efter timma. Och ja, det är kanske roligt ett tag, men snart kan det bli enformigt. Bättre är det att spela för skoj skull, och göra det när man vill unna sig själv lite härlig speltid. Satsa på det istället, det vinner du på i längden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *