Iron Fairies – till hustru och svärmor

När jag och Ivonne (min fru) var i Sverige senast så var en av de stora aktiviteterna att shoppa runt i svenska designbutiker, förstås, det är väldigt dåligt utbud på sånt i Costa Rica. En sak som Ivonne genast föll för var sk Iron Fairies, små älvor i järn att ha i trädgården. Jag kan hålla med om att de är ganska söta även om jag själv inte tycker att renodlade prydnadssaker är särskilt intressant, jag är en funktionskille snarare än en formkille.

Hustrun vill verkligen att vi skulle köpa med oss några stycken från Sverige trots att jag, som vanligt, inte tycker det är rimligt att betala övervikt på flyget för att släpa med sig gjutjärn. Det föll sig faktiskt så att våra kreditkort inte fungerade i butiken så det blev faktiskt inget köpt. Meningen var att min svärmor skulle få några och Ivonne skulle behålla några men det blev inget av.

Nu har jag i alla fall hittat några online, det tog ett tag innan jag kunde komma på vad de hette. De fanns hos Gardenhome och hette just Iron Fairies. Tog raskt och beställde 4 st, 2 till oss och 2 till svärmor. Sanningen är att jag beställt dom på omväg, jag är inte helt säker på att det fungerar att få dom till Costa Rica, brukar vara svårt eftersom vi inte har adresser. De kommer alltså skickas i två skutt.

Som tur är förstår inte Ivonne svenska vilket leder till att det kommer bli en överraskning, så om du känner min fru, nämn det inte och översätt för guds skull inte bloggposten.

3 svar på “Iron Fairies – till hustru och svärmor”

  1. Det är finfint här, lite som ett paradis på många sätt. Världens bästa stränder, alltid sommar, etc. San Jose är tyvärr kanske inte världens vackraste stad däremot så om man har möjlighet att välja skulle jag slå ett slag för att bo vid kusten istället.

 1. Hej Magnus!
  Jag förstår din fru fullständigt. Jag fick se dem för första gången idag i en butik i Halmstad och föll direkt. Är definitivt ingen samlare och vän av prydnadssaker men detta är jag inte främmande för att göra till ett samlarobjekt.
  Grattis till din fru och svärmor som har en så omtänksam man/svärson.
  Må gott med iron fairies…
  Anneli

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *