IsJouren

Du har säkert sett Isjouren på Drottninggatan och undrat hur det är möjligt. Hur kan ett företag som isJouren gå runt? Svaret är enkelt, de tar ut fruktansvärda priser. Vad sägs om ett minimipris på 150 kr för is? Då har vi inte ens räknat med den minsta leveransavgiften på 250 hutlösa kronor. Om du råkar ringa Jouren efter is så tycker jag att du seriöst ska tänka på några saker:

Behöver jag verkligen is till den milda grad att jag är beredd att betala flera hundra kronor? Om klockan är 3 på natten och du vill dricka whiskey och glömt bort att frysa kuberna, måste du verkligen ha is?

Finns det ingen öppen butik? De flesta butiker kan ge dig is för någon tia om du bara frågar.

Min gissning är att de i första hand riktar sig till fulla människor som inte vet hur mycket de betalar. Jag gissar att de kommer försvara sig med att de riktar sig till barer som hamnat i isknipa men då är min fråga: Varför står ni med plakat på gatan då?

Isjouren-uppdatering:

Den här bloggposten har fått en hel massa kommentarer och det kan ju lätt få det att verka som om isjouren är en av de populäraste företeelserna på Internet. Så är inte fallet, det görs ungefär ett hundratal sökningar varje månad efter Isjouren. Det är alltså en mycket liten siffra i Googlesammanhang och är förmodligen till huvudsak bestående av två saker, de som sett plakaten från isjouren på stan och de sökningar som görs av anhöriga till de som arbetar med isjouren.
Det har heller inte att göra med att isjouren är något som väcker särskilt mycket känslor hos folk att göra. De som vanligtvis kommenterar i den här bloggen lyser med sin frånvaro och som av en slump är det ett mycket litet antal personer som kommenterat massor av gånger, alltid positivt om isjouren.
Jag blir inte särskilt irriterad över detta men om man istället för att fylla mina kommentarer faktiskt skulle skicka mig ett officiellt meddelande skulle jag kunna låta Isjouren komma till tals på den här bloggen, vilket förmodligen skulle ha bättre effekt på varumärket än att låtsas vara någon som helt plötsligt utan anledning ramlat över den här bloggposten och skrivit sitt hjärtas (och icke jäviga) mening, jag tror inte att någon går på det.
Oavsett vad dessa kommentarer så är priset på is oerhört dyrt, det går att jämföra men nästan vilken annan produkt som helst och är då enormt mycket dyrare. Det billigaste alternativet innebär kring 500 kr dagtid inom tullarna, om man jämför det med nästan vad som helst annat som levereras i Stockholm så är det ett ruskigt överpris. Jämför till exempel med Pizza (något som kräver större insats från leverantören, både i utrustning och arbete), skulle du vara beredd att hosta upp en femhundring för Marinaran? Jämför med i princip vilken produkt som helst från Netextra, kan det verkligen vara så att is har ett så mycket större värde än nästan samtliga produkter i deras sortiment? Den roligaste jämförelsen tycker jag är GB-glass, ska glass verkligen vara en produkt som kostar hälften så mycket som is (beräknat på att man inte beställer något annat från netextra utan bara glass, det är mycket dyrare så alltså och annars blir det naturligtvis klart mycket billigare).

Isjouren är ett företag som erbjuder någonting till ett ruskigt överpris.

Jag har under ett dygn nu raderat 8-10 kommentarer från samma person som är så odelat positiv till Isjouren. Anledningen till att jag varit tvungen att radera dem är att det varit spam. Kommentarer i formen ”klicka på länken” och en länk är spam och kommer inte accepteras.

198 svar på “IsJouren”

 1. Om man nu tycker det är så dyrt med is så kan man ju alltid göra sin egen is. Det är lätt att producera 50 kg på egen hand ;-)) Som sagt, tid är pengar ;-))

 2. Är det verkligen ett seriöst företag? Jag menar, att sätta upp banderoller över hela stan & köra all in på Stockholms bilvägar + anställa flyktingar från Bagdad som levande reklampelare på stan. Syns man inte så finns man ju inte antar jag hehe ;-))

 3. Jag är en festfixare av högre rang och vet att IS är något som man oftast glömmer bort men ack så uppskattad av gästerna, för en visuell effekt eller för att blanda i drinkar. Om någon av Er har läst en gnutta ekonomi så borde ni veta att det finns nått som bestämmer priset och det är efterfrågan. Har man en fest och man anser att IS är en viktig komponent så är detta inte dyrt. Är man hemma med frugan och tittar på tv och vill ha en iskub till Whiskyn så är isjouren tok för dyrt. Det jag vill säga är att det finns en marknad därute som denna tjej eller kille har hittar och som är beredd att betala för tjänsten, ( För det är vad detta är!) Isjouren säljer inte is han säljer en tjänst för de personerna som har pengarna men inte tiden att sitta och göra 50 kg is. Så ny som tycker han är ”dyr” vet inte vad ni pratar om… Sen att Isjouren har pippat Stockholm med reklam och har kurder som går omkring med hans plakat är en helt annan sak….

  1. Köpa en is maskin lönar sig ganska fort.
   Vid behov av större kvantiteter enstaka gång går det att att köpa is av Mc Donalds som är öppet bra tider och lätt tillgängliga och MYCKET billigare. Några säckar av dem kostar någon hundralapp och går att hämta på Hornsgatan 88

   1. isen som köps på McDonald´s levereras i sopsäckar, vilket inte är livsmedelsgodkända eller lämpliga att förvara is som skall vara i drinkar, finns mycket större risk att man kan bli magsjuk då den inte hanteras på rätt sätt. isen som sälj där är inte heller djupfryst vilket innebär att den smälter mycket snabbare + att det är småbitar som skyndar på den processen ytterligare. isJourens is å andra sidan säljer sin is i livsmedelsgodkända påsar vilket garanterar en mycket hög standard av renlighet + att den inte smälter på minst 48 timmar i frigolitlådorna. isbitarna är även kompakta av en modell större vilket ger en mera trögsmält isen ;) Mvh: Fadi på isJouren ;)

    1. Kommentarer från Isjouren levereras med enorma mängder smileys vilket gör att ägaren framstår som en idiot.

 4. Ok Partyfixer,var tycker du gränsen går för när isen är för dyr? Jag är också medveten om att is är något man behöver om man ska ordna fester men isjouren slår ju på flera hundra procent.

 5. Men Magnus, läste du överhuvudttaget mitt inlägg?. Killen eller tjejen har ju vart igång nu i över ett års tid och tydligen så säljer han is till folk. Frågan är inte om han är för dyr eller inte. Folk köper hans tjänst. Han säljer inte IS han säljer en tjänst som man kan omvandla i tid och folk värderar sin tid annorlunda. Ponera att du äger en restaurang och det är mitt på sommaren, 30 grader varmt så pajar din ismaskin. Vad gör du? sitter du och tänker usch va dyrt?.. Eller om du har ett bröllop och ska ha is till festen sitter du och snålar då?.. Plus att på hemsidan så står det att man kan hämta upp själv så slipper man leveranskostnaden…Capito?… Eller ska vi ta om det?

 6. Ahh du tycker att priset är rimligt oavsett vilket pris det är för att det är en tjänst?

  Frågan är naturligtvis huruvida isjouren är dyra eller inte, jag skrev ju själv bloggposten och exempelvis skriver jag: Vad sägs om ett minimipris på 150 kr för is?

  Priset är skyhögt och naturligtvis måste man få diskutera det.

 7. Jag träffade faktiskt isJouren på Älvsjö Mässan i helgen på Det Goda Köket där han hade monter och jag frågade honom vad han ansåg om bloggarna som Magnus skrivit om att han är för dyr eller inte. Han svarade: Det folk inte förstår är att dom tror isen är gratis att tillverka för att det är fruset vatten. Men det enda som ÄR GRATIS är vattnet bara som kommer från kranen. Allt annat kostar som för vilket företag som helst. Lokalhyra, bensin, reklam (banderoller, skyltar) elen för isframställningen, materialanskaffning etc. Så till alla tvivlare där ute som tror is är gratis att tillverka, så kan ni suga på den här karamellen. Men folk är ju snabba i sina dömanden och glömmer att det finns kostnader även för isJouren som skall tas hänsyn till. Han var faktiskt en trevlig kille som hade koll på läget. Så jag kommer definitivt att beställa nästa gång jag har en större fest, hans is smakar väldigt gott + att den håller väldigt länge. Som sagt, ingen fest utan is ;-))

 8. Anonym: Roligt att du tog upp det. Ok, det är klart det finns andra kostnader inblandat i att tillverka och sälja saker men ska vi ta och jämföra det med lite andra produkter?

  Låt säga att jag beställer 15Kg is från isjouren dagstid och jag bor innanför tullarna (det här är det absolut billigaste). Notera att det inte är att använda sig av någon form av jourtjänster. Då blir kostnaden:

  Isen: 168 kr
  Förpackningen: 70kr
  Frakt: 300kr

  Totalt: 538 kr

  Samma summa ger mig på Netextra:
  538kr – 99kr (frakt) = 440 kr

  Vilket kan omvandlas till t ex 27 Kg GB Glass med smak av ischoklad.

  Samma saker gäller, Netextra och GB, behöver frysa glassen, köra hem den till mig och de behöver marknadsföra sig.

  Om man väljer att försvara sina priser med den argumentationen menas alltså att tillverkning och försäljning av is alltså är nästan dubbelt så dyrt som tillverkning av glass.

  Nej det är bara att erkänna, marginalerna är ruskigt stora. Det är väl dessutom inte så farligt att erkänna det, jag tycker att man får ha höga marginaler men då få man också tåla att det görs prisjämförelser.

  1. Korkad jämförelse! GB är ett stort företag med internationella samarbetspartners/ägare. Deras tillverkningskostnad är nog rätt slimmad och svår att matcha för en så pass liten aktör som isjouren. Håller med föregående kommentarer angående tillgång och efterfrågan och tycker att din argumentation ligger på en barnslig nivå. Du har bestämt dig för att isjouren är djävulen och tror att alla som har något gott att säga är besatta. OBS! Jag är byggarbetare, inte isproducent.

   1. Så det är bra priser för att isjouren är litet? Då har jag Sveriges minsta isbolag – inte en enda kund än. Är du sugen på en batch för 30.000?

 9. Varför måste bloggare alltid hacka på folk som seriöst försöker tjäna lite pengar. Sluta sitta och gnälla på nätet och skaffa ett jobb.

 10. Sumo: Jag har ett jobb och bloggandet är en del av det. Det här var en seriös granskning av priserna som ett företag har och jag måste väl få ha min åsikt att IsJouren har ruskigt höga priser. Se min jämförelse med glass ovan.

 11. Detta kanske kommer svida lite, men..ärligt talat så lägger jag lätt de pengar ni talar om på is på någon av mina fester. JA, jag har pengar. Och NEJ jag tänker inte kånka runt på is på stan eller tigga is på McDonalds. I mitt kök serveras under en kväll ca 100 cocktails, 50longdrinks och minst 50 dryor. JAG BEHÖVER MKT IS : )

 12. Alternativet är ju förstås inte att gå till McDonalds utan till någon av alla de ställen där alla köpt is tidigare. IsJouren är ju inte på något vis den första aktören i världen som säljer is.

  Att köpa isen på Hemköp är ju en vidunderligt mycket bättre affär.

 13. Läste med intresse Magnus prisjämförelse på Isjourens is. Förstod dock inte sambandet mellan is och GB:s glass med smak av ischoklad. Om det nu är is man är intresserad av att köpa så vore det väl bättre att jämföra priset med någon annan leverantör av is? Jag vet inte om Netextra levererar is men butiken (Prisextra) säljer i alla fall is, närmare bestämt ”Partyis” vilket verkar vara samma typ av is som Isjouren tillhandahåller. För sin is vill Prisextra ha 40:- för fyra kilo(extraerbjudande) vilket blir 10:- per kilo. Isjouren vill ha 11:20 kronor per kilo för sin is.

  Om det är dyrt eller inte med ett ispris på drygt 10:- kronor per kilo är väl upp till den enskilde kunden att bedömma men uppenbarligen verkar det finnas en marknad för is med ovanstående pris.

  Prisextra är ett exempel på en alternativ leverantör av is och det vore därför intressant att veta vad Hemköp tar för sin is eftersom man där kan göra en ”vidunderligt mycket bättre affär”, dvs. hur mycket är vidunderligt när det gäller ispriser.

  Jag är övertygad om att Magnus snart informerar om detta som ett led i sin seriösa granskning av ispriserna, för inte är det väl Isjouren som företag som han är intresserad av?

 14. När du uppger isjourens pris, Mikael, så struntar du ju i de övriga avgifterna som kommer till. Att jämföra med glass är rimligt eftersom det borde vara en mycket dyrare produkt men som isjouren ändå lyckas bräda ordentligt när det kommer till marginal.

 15. Som det går att se i räkneexemplet ovan kostar 15 kg is 538 kr om man köper på det billigaste sättet från isjouren vilket alltså ger 35.80 krsnarare än 11.20 kr.

 16. Nej, Magnus. Mikael har ju rätt. isJouren har ju ett kg pris på 11,20 kr. Vill du ha det billigaste priset då du räknar kronor i denna lågkonjunktur ;-)) så åker du & hämtar isen själv på Hornsgatan 103 som det står på hemsidan. Då betalar du inte någon leveransavgift eller för någon frigolitlåda om du inte vill ha dem. Eller har du inte läst ordentligt på isJourens hemsida? Det är som att åka till Prisextra och köpa din egen mat eller is om du väljer avhämtning som jag kan tänka mig att dom flesta väljer av isJourens kunder om dem vill slippa leveransavgiften. Om du väljer leverans från tex. DHL eller Box Delivery av något slag så landar ju leveransen ungefär på isJourens nivå ju ;-)) När jag gör 30-årsfest snart så kostar ju 25 kg is med frigolitlådan 350 kr, avhämtningspris. Det är ju inte så farligt för kalla drinkar för 50 personer. Då slipper man ju att isen smälter ochså, denna tjänst kan ju inte Prisextra erbjuda. Man kan ju bara köpa lösa påsar, på sommeren smälter dem direkt i bilen utan frigolitlådan. Som sagt, ingen fest utan isJourens is hehe ;-)) Han har rimliga priser iallafall jämfört med Prisextra. Eller vad tycker du Magnus?

 17. Om man ändå ska gå och hämta is varför då inte göra det på din närmsta butik och betala den minimala slant det kostar där?

  Nej, Isjouren är förbannat dyrt.

 18. Ja, det är precis vad jag tror, jag tror att verksamheten går runt för att folk försätter sig själva i en knivig situation, kanske är dom lite fulla och nu behöver dom plötsligt is till bålen. Därför kan isjouren ta ut nästan vilket pris som helst för folk är i knipa. Jag tycker att det är själva höjdpunkten av smutsig business.

 19. Ja det är klart att man kan skicka paket på alla möjliga konstiga sätt, till exmpel skulle man kunna skjuta över den med raket och det enda man behöver göra för det är ju att köpa en rymdskyttel och det kan ju inte kosta mer än 200 miljoner dollar så jag gissar att allt mindre än det är skitbilligt.

 20. Jag tror inte att dem flesta människor har lika bra planeringsmoment som dig kanske. isJourens kunder glömmer nog bort isen & kommer på att isen behövs i sista sekund på festen. Då ringer dom, eftersom han har ju bombat stan med reklam & printat in sin slogan huvet på folk: is till festen? isJouren.se Kanske därför han har kunder som ringer, bekvämligheten måste ju ochså spela en roll för människor med stessade liv & planerar dåligt i sista sek? Eller vad tror du om det, annars skulle väl ingen ringa till isJouren eller?

 21. Jag tycker inte alls det är en smutsig bizniz, han erbjuder en bra tjänst som räddar många fester ju. Vill folk ha leverans så kostar det pengar, isJouren kan väl inte leverera gratis heller? Buda med taxi eller budfirmor tar ju minst lika mycket för att leverera sina paket. Hur är hans verksamhet annorlunda & smutsig då? Så du menar, att dem som kör taxi & jobbar med bud av paket har ochså smutsig bizniz? Då dom tar betalt minst lika mycket för sina leveranstjänster. Då är det folket det är fel på, inte isJouren eller taxibolagen alt. budfirmor. Så folk som INTE har egen bil & dricker på helgerna sätter sig ochså i kniviga situationer så dem måste ta en taxi hem mitt i natten & det kostar lika mycket som isJourens leveransavgifter? i sin tur är budfirmorna ochså smutsig bizniz då dem levererar paket för 300-400 kr styck. Hämtar man paketet själv så blir det ju bara bensinen som kostar enligt dina planeringsmoment ;-)) Men i praktiken som jag beskrivit ovan så betalar ju folk uppenbart sen LÄNGE för bekvämligheten, vare sig det är taxi hem på fyllan eller buda ett paket snabbt nånstans. Hur ser du på saken ovan nu Magnus?

 22. Om du läser beskrivningen om mig uppe till höger kommer du förstå att jag inte är en iskrämare i Stockholm utan jobbar med något mycket mer intressant på Malta.

 23. Jag tänkte bara påpeka för alla som inte är del i konversationen att ganska mycket tyder på att många av de kommenterar som är mer eller mindre anonyma kommer från samma ställe, man kan ju utifrån det dra sina egna slutsatser.

 24. Johan S: Jag valde att ta bort en kommentar eftersom den inte tillförde något och var väldigt rasistisk. Jag står ju faktiskt som ansvarig för det som publiceras här även om jag inte skriver det själv.

 25. Jag blev tvungen att ta bort ytterligare en kommentar, får jag be er som kommenterar att vara lite nogrannare med språket tack.

 26. Kommentaren som Anonym refererar till har blivit borttagen av mig därför blir kommentaren förstås lite tagen ur sitt sammanhang.

  Mitt svar är att jämföra med rymdskytteln är lika rimligt som att jämföra med en taxi, hur rimligt är det att frakta runt is i taxi egentligen.

  Jag tänkte dessutom påpeka en liten sak om marknadsföring i sociala medier. Den här bloggposten hade inte alls fått samma uppmärksamhet om jag direkt fått ett svar från Isjouren som faktiskt förklarade affärsidén, kanske kunde svaret varit, ja visst det är ganska dyrt men till målgruppen (vilka dom nuär ) som vi riktar oss till är det värt det eftersom vi bla bla..

  Att lämna kommentarer som anonym som är arga, klagar på bloggen och så vidare gör att ännu fler blir intresserade, det blir än mer negativ publicitet osv.

  Om det å andra sidan är så att alla dessa anonyma kommentarer som ramlar in här faktiskt är från andra (eller om vissa av dem är det) så är jag förstås väldigt tacksam för reaktionerna på bloggposten, både negativa och positiva.

 27. Jag tror nu på allvar att Magnus har en personlig Fejd mot Isjouren. Varför denna trashtalk?.. Varför dessa påhopp om att det är höjden av smutsig business?. Magnus kan det vara så att du själv jobbar för en kokurrent?. Typ ISAKUTEN eller ISKompagniet? eller ISExpress… ( Vet inte ens om dessa finns men tyckte de var passande namn) Isjouren finns kvar efter 2-3 vilket betyder att han gör nått rätt. När jag är ute runt Stureplan ( Vilket är rätt så ofta) så har jag sett hans frigolit lådor lite varstans. Dvs han gör något rätt, eftersom företag betalar för hans is. Men Magnus kom igen det kan inte bara vara att du tycker att Isjouren är dyr.. Det måste vara nått mer… snodde han din idé? En gammal affärspartner?.. Du fick inte din del av kakan?.. Kom igen fram med det nu.. Och säg inte nu att du bara intresserar dig i vad folk slösar sina pengar på för du är det lite patetiskt. Så fram med det!!.. Ropen skalla is åt alla!!!!

 28. Jag kan inte fatta att detta går runt i Sverige! Där det finns is ute typ 8 månader av året!! hahah vill jag ha is så lägger jag ut vatten ute på balkongen!. Har nån köpt från Isjouren? erbjuder han nått annat?.

 29. Men kom igen Magnus, din jämförelse med rymdskyttel var ju helt utanför kartan. Du svarar ju inte på frågan om taxibolagen eller Budfirmorna!? Du sponsrar väl dom me, när du är ute på fyllan & kan inte stå för att dessa ochså är smutsiga bizniz ifal ldu använder deras tjänster. Säg dessa saker om dem med, så respekterar jag åtminstone dina synpunkter fast att du kör med dubbelmoral & dricker på helgerna och tar en taxi på fyllan. Bara för att det är en smutsig kille som gör reklam på stan så betyder det ju inte att isJourens is är smutsig. Han är för den som är ovetande, Livsmedelsgodkänd att sälja is till kylning & till drinkar. Om isen är så smutsig som Nordisk Stolthet antyder, hur kommer sig då att ingen blivit magsjuk eller klagat på hans is under snart 3 år? Alltså så tillhandhåller isJouren en ren & fräsch tjänst änsålänge tills någon uppenbart blir magsjuk & kan klaga på hans is eller hans smutsiga killar som gör reklam. Man kan inte bara döma ett företag som isJouren bara för att en turk/irakier från Saddams Regim gör reklam på stan. Många bloggare skriver tex. att isJouren säljer smuggelsprit. Om han nu gör det oxå, hur kommer det sig att Polisen inte tagit fast honom? Han är väl inte så svår att få tag på med tanke på sitt kända varumärke. Uppenbart vill vissa människor smutskasta dessa kreativ entreprenörer som vill skapa jobb åt andra, men som istället blir avundsjuka för att dem inte är lika kreativa kanske!? Alla ni dessa trashtalkers smustar ner isJourens rykte som att han är en kriminell person. Konstigt då om Polisen inte bryr sig om honom. Fram med flera entreprenörer ;-))

 30. Som du kan se i jämförelsen med leverans av andra livsmedel så är isjouren enormt mycket dyrare och kan dessutom inte alls erbjuda samma sortiment, det finns ju bara en enda produkt. Många livsmedel kommer faktiskt med gratis leverans idag och jag kommer aldrig gå med på att det är rimligt att is kostar 10 ggr mer än en pizza att leverera.

  Ja det är klart att det går att buda saker i taxi, det går också att förpacka bajs i guldaskar.

 31. Vad jag tycker är rimligt verkar spela en viss roll, folk kommenterar ju här eller hur?

  Oavsett om det är dyrt att åka taxi när man är full eller inte så är det naturligtvis fullständigt ointressant i jämförelse med IsJouren. Det som är rimligt är ju att jämföra med andra som leverar is, till exempel matbutiker. Eftersom de kan göra det mycket billigare är det naturligtvis dyrt med Isjouren.

  Jag ska säga det här extra tydligt: Man kan få is levererad billigare från andra = Isjouren är alltså dyr!

 32. Negativ eller positiv, all reklam är bra reklam ;-)) Hör runt om isJouren så får du se om hans tjänst är uppskattad eller inte av kunderna ;-)) Leveransavgiften ligger i samma nivå som med budfirmorna eller att ta en taxi på fyllan. Du kan även buda saker i taxi om du inte visste det Magnus. Kostar mera än isJourens leveransavgift så du vet. Men din jämförelse att det är en smutsig bizniz, så måste ju du tycka att köra taxi eller leverera paket för budfirmorna ochså är det isåfall. För det är ju vad isJouren gör, LEVERERAR TILL SAMMA PRIS SOM ATT TA EN TAXI ELLER FÅ ETT PAKET LEVERERAT! Vad är skillnaden tycker du? För att det är is eller?

 33. När du säger att medelsvensson inte resonerar som mig? Det skulle ju isf betyda att medelsvensson faktiskt använder sig av tänsten? Det borde ju betyda upp emot 500.000 kunder i Stockholmsområdet och då har ju isjouren tjänat 295 miljoner, menar du att det inte är mycket eller var det egentligen så att medelsvensson faktiskt resonerar som jag gör?

  Att det sedan faktiskt sker leveranser är inget som helst bevis för något, det finns gott om företag som lurar på folk riktigt dyra tjänster, prova Google efter Yellow Register får du se.

 34. Vad du tycker är rimligt eller inte, spelar ju ingen roll för andra Magnus. Vill man ha produkten eller i detta fall isen levererad så kostar det som sagt pengar. isJouren är inte dyrare än att ta en taxi hem på fyllan eller att få något budat med budfirmorna. Du måste ju då tycka att taxibolagen som tar 500-800 kr för att köra hem dig från stan-Waxholm mitt i natten på fyllan INTE är rimligt heller. Men ÄNDÅ så betalar folk för det, iallafall dem flesta som vill ha bekvämligheten i sitt liv + isJouren räddar många fester med sin tjänst ;-)) Det är tur att flera i detta land inte är som dig, annars hade väl isJouren konkat för längesen ;-))

 35. Dyr eller inte Magnus. Hur kommer det sig att isJouren ändå lyckas leverera hem till folk isåfall? Hans tjänst uppskattas av festfolket + återigen, så räddar han många fester med sin tjänst på sena nätter. Det är tur att medelsvensson inte resonerar som dig iallafall. Prova ring matbutikerna & få is levererat kl. 21-00 mitt i natten. Jag tror butikerna har stängt då, det är OB-tillägg efter kl. 18.00 för isJouren hehe. Vem ringer du då, om inte till isJouren. Sry, just det, DU SKULLE JU ALDRIG RINGA ;-))

 36. Nej, absolut inte! Medelsvensson resonerar inte som dig Magnus. isJourens borde som sagt konkat för längesen isåfall. Den som vill ha is levererat betalar en extra slant mitt i natten & är man sparsam som dig så hämtar man själv på dagen. Svårare än så är det inte. isJouren lurar ingen, man väljer om man vill beställa eller inte. Vill man ha en lyckad fest, så är isen en viktig komponent. En upplysning för dig angående dina 500.000 kunder så är det inte så många som gör en fest varje år. Kanske möjligtvis 1 på 1.000 i Stockholm. Bland dessa som ringer isJouren & resonerar uppenbart inte som dig skulle jag tro ;-))

 37. En på tusen som har fest per år? I Storstockholm bor det 1 981 263 personer. Du menar att dessa totalt på ett år skulle prestera max 2000 fester?

 38. Det här är ju nonsens, ditt räkneexempel resulterar ju i att det totalt varit 1000 fester i Stockholm den här generationen.

  Och när det kommer till ansvaret för min blogg så gör jag definitivt rätt i att säga att isjouren är en scam, jag har dessutom grundlagsskydd av just anledningen att jag ska kunna säga just det. Om man inte gillar att jag tycker att priset är för högt kan man ju starta en egen blogg och skriva att priset är lagom.

 39. En sak till, Anonym, om du på något sätt har kontakt med upphovsmannen till isjouren skulle jag tycka att du kan tipsa om att jag är beredd att publicera ett svar. Det går att maila ett svar till mig på mail snabela tankafritt punkt nu.

 40. Jag skulle påstå att det finns en hel del som håller med mig, ett tecken på det borde väl vara att den här bloggposten har några hundra besökare i månaden.

 41. Jag skulle nog tippa på nåt sånt. Tänkt själv, hur gammal är du? Hur många fester har du haft tills idag Magnus? Fråga dina vänner oxå & kolla. Man gör kanske 1-2 fester i livet i genomsnitt. Det är ju inte direkt så ofta man gör en fest, eller? inte som att handla mat varje dag eller att ta en taxi på fyllan när man vart ute på helgerna. Av denna lilla promilledel så är det i sin tur en liten skara kunder som ringer & beställer is, vare sig dom hämtar själva eller får den levererat av isJouren eller andra. Marknaden är ju som du förstår ganska begränsad liten för dessa människor som faktiskt är villiga att betala för tjänster. Ett tillägg för hur många som bor i Stockholm refererat till dina ca: 2 miljoner människor & hur många av dessa som kan räknas som poteniella kunder. Dra bort alla barn & pensionärer över 60-70 år. Så är det helt plötsligt nere på ca: 1 miljon människor som skulle kunna vara poteniella kunder. Av dem som har fester resonerar som dig säkert, men minst lika många som jag beskrivit i tidigare inlägg betalar det extra för att få isen snabbt levererad eller hämtar själva. Du som ansvarig för denna blogg, gör inte rätt i att säga att isJouren lurar nån eller hur? Man väljer ju att betala för en tjänst & som många anser blir bekvämt. Andra avstår nog, med ditt resonemang.

 42. Ganska många väljer att gå vidare neråt i sökresultaten, faktiskt är det bara i snitt 42% som väljer det första resultatet i SERPen (Search engine result page). Det betyder att många faktiskt väljer att gå vidare och många gör det säkert för att de vill få en oberoende åsikt och det får de här.

  Vi ska dessutom inte tro att jag hänger upp hela mitt bloggande på Isjouren, det finns större och mer intressanta sökord som den här bloggen presterar bra på.

  Google redovisar dessutom att senaste månaden har det sökts 390 ggr efter isjouren så det är nog bland de minsta sökord man kan hitta, trots den myckna reklamen på stan.

 43. Ok, jag skall vara lite snällare mot dig Magnus. 2.000 fester/år kanske för att krydda lite i soppan. Vissa resonerar som dig & andra resonerar enligt mina tidigare inlägg. Hur många fester tror du att det gjörs i Stockholm varje år? Du tycker isJouren är dyr, andra inte som beställer tjänsten. Skulle dem flesta tycka som dig, så skulle isJouren inte ha ett jobb kvar. ismannen har vart igång i snart 3 år. Alltså är ditt resonemang minoritet av festfolket, och tur är väl det för isJouren ;-))

 44. Jag har ju sagt att en liten del håller med dig Magnus, men största delen av festfolket köper nog isJourens tjänster. Annars skulle ismannen ha konkat som Enron förlängesen. Anledningen till att du får flera hundra besökare varje månad på denna blogpost om isJouren (Nakna Sanningen) är att du vill ha publicitet & synas, alla som Googlar efter isJouren, ser dig oxå (smart drag, *ler) då du har sökoptimerat så du hamnar under isJourens länk. Eftersom isJouren gjort ett känt varumärke i Stockholm, tror faktiskt inte du hade brytt dig att skriva denna blogg om du inte sett all reklam överallt. Så dem som går in på din blogg ser isJouren först & under så kommer din Nakna Sanning. Du ser, du ligger hela tiden steget efter isJouren ;-))

 45. Precis, din statistik stämmer säkert Magnus. Det visar dessutom kanske som jag nämnde i tidigare inlägg att 500.000 människor eller mera inte gör fester varje år som du räknade på själv. i praktiken är det om du ser till din statistik på Google sökningar på isJouren att det kanske landar närmare 400 personer/varje månad? 100 fester i veckan kanske? Vissa köper i matbutikerna som dig, andra av isJouren med avhämtning, eller som planerar sämre & önskar leverans i sista sek och sista delen avstår väl helt med is till festen ;-)) Nu har väl du och jag ändå reflekterat & diskuterat dem flesta sidor, skildrat och analyserat alla möjliga scenarion sen igår hur det kommer sig att vissa faktiskt beställer av isJouren ;-)) Nu kan alla lusläsa våra heta diskutioner & bilda sin egen uppfattning och göra jämförelser ;-)) Jag har inte nåt mera att tillägga just nu. Må Sverige komma ut ur denna lågkonjunktur så flera kan ha råd att göra fester & beställa is ;-))

 46. Då tackar jag för din input helt enkelt, bloggen blir bättre av att kunna visa båda sidorna av ett ämne så jag menar det verkligen.

 47. Tack själv Magnus ;-)) Jag tycker det är kul med bloggare som gör prisjämförelser, som i detta fall. Kör hårt mannen ;-)) Vad blir ditt nästa ämne, väntar spänt på Nakna Sanningen 2 ;-))

 48. Magnus, har du inget bättre för dig än att disskutera is!!!. Det hela är väldigt enkelt. Vill du ha is till festen och samtidigt spara tid kan du köpa hos isjuren. Annars skiter du i det. tror nog dethär var bland det värsta jag läst. skaffa dig ett liv.

 49. Anonym, jag tycker att jag har ett liv. Jag är gift, har ett välbetalt jobb och är relativt välkänd inom min bransch. Jag har gott om goda vänner som ofta besöker min stora lägenhet med utikt över medelhavet.

  Att blogga är en del av mitt liv och av mitt jobb faktiskt.

  Om man skulle vilja vara elak skulle man kunna fråga hur det står sig i förhållande till folk som skriver anonyma kommentarer i bloggar om is.

  Allvarligt talat, din åsikt är alltså att man inte ska göra prisjämförelser?

 50. Jämförelsen blir väldigt fel, det är priset per kg som skall jämföras om ma skall jämföra med tex prisextra.

  Ingen håller en pistol mot huvudet på någon här.

  Antingen gör man egen is eller köper den i butik eller hämtar från isjouren eller får den hemkörd, ingen tvingar en att beställa hemkörning eller köpa en låda att förvara isen i, du köper själv vad du anser är kvalite för dig.

  Att säga att 300 kr är att luras när dom kör hem is i natten är att ta i. vart går gränsen är det 250 eller 100kr eller skall dom göra det gratis?

  Elektronik-kedjor som säljer på nätet och tar 250 kr i frakt, det är väl också att luras eller?

 51. Hutlöst dyrt jämfört med vad?
  Att åka taxi, beställa hem mat frå pizza express.
  Vad jämför du det med?

  Om du jämför med att frysa själv…..då blir 500 kr självklakrt mycket pengar.

 52. Andy: Priset i jämförelsen är inte för leverans mitt i natten utan för en helt vanlig vardag inom tullarna. Det är alltå hutlöst dyrt .

 53. Du svarar inte på Johnnys fråga Magnus, om du jämför isJouren med andra aktörer som leverar is så borde du ju veta andra som levererar billigare eftersom du säger att isJouren levererar till en kostnad som är "hutlöst dyrt" som du själv uttrycker det. Vem isåfall!? Antingen så vet du inte svaret på den frågan eller så snackar du bara massa bullshit utan logik, för många verkar vara trötta på dina ologiska argument att isJouren är för dyr! Men du kan fortfarande inte svara på frågan: om någon annan aktör levererar billigare & isåfall, vad tar dom för leverans?

 54. Magnus, Netextra levererar för 99 kr, ja, MEN de levererar INTE is så då kan du köpa din Gb glass + 99
  Dessutom så måste du minst beställa för 500 kr för att få det utkört! Så Gb glassen kommer att kosta dig 599 kr.
  Anonym har rätt, du snackar bara bullshit.. Andy har oxå rätt, vad jämför du med egentligen? att göra själv? då blir det självklart dyrt att köpa is. Detta är väldigt enkelt, vill man ha is på sin fest så köper man, annars kan man låta bli att köpa. Samma sak gäller det med GB glass, tyckr man det är för dyrt med en glass för 8 kr, ja då låter man helt enkelt bli att köpa. Men håll med om att det kan ibland vara kul att ”Pimpa” eller lyxa till sitt 30-års kalas med lite is ;)))

 55. Magnus 300-400 kr är fast pris för frakten.
  Vad tror du taxiresan kostar?
  Berätta hur frakten går till med taxin?
  Är det du eller isjouren som beställer taxin?

 56. Is kostar vanligtvis kring 30 kr i butik. Du kan således buda den med taxi och det blir ändå billigare trots att det görs på krångligaste tänkbara sätt.

  Att jag får en hel massa kommentarer (från ett mycket litet antal personer kan tilläggas) innebär inte att Isjouren har en bra tjänst, det innebär bara att isjouren förstår att det gör skada för varumärket att den här bloggposten dyker upp när man söker efter just Isjouren.

 57. Ja du har precis hållit med mig, 10 kr/kg + 99 kr frakt jmf med 11 kr/kg + 300 kr frakt. På vilket sätt är isjouren inte dyrt?

  Det enda den artikeln säger (förutom de egna påståendena från ismannen) är ju att affärerna går trögt. Att affärerna går trögt kan ju inte direkt vara ett tecken på en lysande affärsidé. Det är väl snarast ett tecken på att färre och färre går på det, har man väl beställt hem en gång och sedan sett prislappen kan man ju gissa att det sen är stopp.

 58. Läs länken ovan Magnus. inte en bra tjänst va ;-)) Konstigt att City Tidningen blev nyfikna som dig, fast dem gjorde en gratis artikel åt isJouren, bra marknadsföring va ;-)) Du vill blogga & synas med publicitet bara med isJouren för du sett antalet sökningar som gjörs på Google & sökoptimerat så du hamnar under. Du stör dig nog på isJouren för att dem många beställer där. Så du smutskasta den biznizen. En sak till Magnus: Buda tex. en islåda med taxi kostar minsta 400 kr fast pris. Så isJouren är billigare med sina 300 kr. Prisextra säljer 2 eller 6 kg förpackninga av is. Kostar 10 kg/kg. isJouren tar 11,20 kg för sin is, minsta beställningen är 112 kr med avhämtning. Så vill du göra en "vidunderlig affär" på Prisextra så kostar dina 5 st, 2 kg förpackningar 6 kg billigare än hos isJouren ;-))

 59. Hos Netextra kostar frakten 99 kr om du beställer minst för 500 kr. Men Netextra har ingen is Andy, endast matvaror & dylikt. Du får köpa själv på andra matbutiker som Prisextra tex. eller så beställer du is från isJouren. Och Magnus: kg priset på Prisextra eller hos isJouren är nästan densamma eller hur? Men Netextra levererar tyvärr ingen is så du kan inte ta & göra jämförelsen att andra aktörer levererar billigare än isJouren. Så vem är isJouren dyr jämfört med?
  Visa mig en annan aktör som säljer is & till billigare kostnad, till vilken isåfall? ingen har sagt att isJouren är en lysande affärsidé, men företaget har funnits i 3 år. Alltså så borde samtal komma in kan jag tänka mig då festerna i Stockholm måste räddas av just isJouren ;-))

 60. Jag kan visa dig 100.000 företag som funnits i 3 år och ändå är en skitidé. Har väl inget som helst med saken att göra.

 61. Jag har svårt att se att det räddas några fester och dessutom börjar det snart bli tillräckligt mycket reklam från en del företag som tror att det inte går att förstå när det är just det.

 62. Det var ett himla tjat om isjouren!
  Det största isbolaget heter IsCompaniet och tar också betalt för sin is. Om man dessutom vill ha isen hemkörd så tar de betalt för det med!
  Det är förövrigt IsCompaniet som tillverkar och levererar Party-is till alla butiker. :)

 63. isCompagniet? Aldrig hört talas om det företaget! isJouren är väl den största aktören på is & även drinkens bästa vän som Tidningen City nämnde häromdagen i en artikel ;-))

 64. Sanningen är att det faktiskt blir en femtiolapp billigare med Iscompagniet för den minsta varianten (har inte gjort andra jämförelser) och då får man dessutom mer is än från isjouren.

  Jag tycker fortfarande inte att det är ett rimligt pris dock.

 65. isCompagniet tar 148 kr för sina 15 kg isbitar, 168 kr för sin krossis. Leveransen ligger på 312 kr. isJouren tar 168 kr för 15 kg, krossad is eller isbitar spelar ingen roll, dock är leveransen billigare än isCompagniet med 12 kr ;-)) Vill man vara ekonomisk så hämtar man själv, planerar man sämre så kostar leveransen lite extra ;-)) Man väljer vilket pris man tycker är rimligt eller inte, avhämtning eller med leveransen.

 66. Förresten Magnus, vad tycker du är rimligt för att betala för is? Dvs, kg priset? Prisextra tar 29,90 kr för 2 sina kg. Alltså ett kg pris på 15 kr. Dyrare än isJouren ju ;-)) Hur resonerar du? 6 kg kostar 49,90 kr på Prisextra. Alltså 8,30 kr/kg, köp isåfall 6 kg för att spara en slant. Det är ju som sagt lågkonjunktur just nu ;-))

 67. Anonym, ett rimligt pris att betala. Jag tycker till exempel man kan jämföra med Pizza. Pizza är mer komplicerat att tillverka än is, kräver dyrare ingredienser och en pizzaugn är klart dyrare än en frys. När köpte du senast en pizza för hemkörning för 400 spänn?

  Det enda som skiljer branscherna åt förutom att Pizzan är krångligare och dyrare att tillverka är konkurrens. På Pizza konkurreras det friskt, i isbranschen saknas sådan konkurrens och alltså kan man ta ut vilka överpriser som helst.

 68. Magnus, du vet mycket om istillverkning! Lycka till med en frys för att göra iskuber i mängder! Hela den här prisdebatten förs av personer som inte vet mycket om vare sig is eller att driva företag.

 69. Magnus du skriver att det är dyrt jämfört med andra , även om din jämförelse är dålig.
  Sen skriver du att det saknas konkurrens….

  Dom kan nog cykla hem isen till dig med.

 70. Anonym, eftersom jag drivit företag som är klart större än isjouren så tycker jag att jag är kompetent nog att prata om saken.

  Det är ett vansinnigt överpris.

 71. Magnus, det är kanske det som är problemet, att du har drivit ett större företag. Om isjouren hade efterfrågan i stora mängder dygnet runt, året runt skulle självklart priset gå ner. Nu är det väl mer som ett hantverk, ingen stor fabrik utan mer en personlig service. :)

 72. Jag har drivit små företag också och jag har aldrig tagit ut en marginal ens i närheten av isjouren, det spelar ingen roll, marginalen är galet hög. Det är ett överpris!

 73. Det ser dessutom i mina ögon ut som att det finns tydliga tecken på att folk i genomsnitt håller med. Det enda i artikeln som tipsats om här i kommentarerna som inte är ett citat av ägaren själv säger ju att affärerna går dåligt. Om man tittar på allabolag.se så är tecknen de samma. Kanske kan vara värt att se över priserna när man inte får några kunder?

 74. man kan välja själv om man vill köpa is eller inte.
  Samma som du kan välja att köpa vatten på flaska eller dricka hemma.
  Samma sak gäller offentliga toalletter i stan,, kostar ungefär 5 kr för att lätta på blåsan.
  man har ett val. antingen betalar man 5 kronor för att gå på toa eller så bajsar man ute punkt slut

 75. Man kan förstås också välja att köpa is av exakt samma kvalitet från en annan leverantör om man tycker att Isjouren pysslar med skojerier.

  Sanningen är den att när det finns lite konkurrens som det gör så kommer onekligen de aktörer som finns ta ut överpriser. Lite som att sälja frukt i krigstider, man kan ta 500 kr för en banan om tillgången är liten (just det är olagligt).

  Att ta 500 kr för 10 kilo is kommer aldrig vara ett rimligt pris, det spelar ingen roll hur många gånger du kommenterar här, så länge du inte kan visa på en rimlig anledning att isen ska kosta så mycket så är det ett överpris.

  För att jag ska ändra min åsikt vill jag se: Kostnad för att tillverka 10 kg is + kostnad för att frakta isen dit den ska och så vill jag se vilket påslag som görs. Utan att redovisa detta är det ju inte möjligt att hävda att priset är schysst. Vilken marginal är det på 1 kg is?

 76. 10 kg kostar INTE 500 kr!!!
  vad är det du inte förstår?
  det är leveransen som kostar 300 kr! Och man kan välja om man vill ha leverans eller inte. Samma sak om du vill bajsa i stan! antingen betalar du 5-20 kr för att gå på toa eller så bajsar du ute, alternativ håller in skiten.

 77. Glömde säga att vad tycker du är rimligt att betala för något som kommer ut ur ens egen kropp?
  Vilka tillverkningskostnader har b**s?

 78. Oavsett hur du tar ut avgiften så ingår den i priset. Gäller samma sak överallt, dolda avgifter ska redovisas, det duger inte att säga i efterhand att nejdå isen kostade visst 500 spänn även om jag sa att den gick på en tjuga.

 79. Och precis som med din is är jag inte heller beredd att betala för ditt bajs. Antar att du bajsar i isen med?

 80. Jag har aldrig beställt is. Och jag tror inte isjouren bajsar i sin is.
  Däremot så betalar jag gärna 5 kr för att gå på toa. Det tror inte jag du gör, du e för snål, och håller gärna in det istället

 81. Du är ett trams Magnus… Vill man ha isen lika billig som matbutiken (+- 5 kr) så tar man avhämtningen på Hornsgatan 103, är man villig att betala dyrare för leveransen så gör man det istället! Svårare än så är det inte! Kunden vet innan vad det kommer att kosta, så det är ingen chock för dem som beställer, vare sig med avhämtning eller leveransen. Det verkar bara svårt för dig Magnus att fatta att leveransen kostar lika mycket som isen, avhämtning eller med leverans som sagt, man väljer själv ;-)) Men isJouren får väl tacka dig med gratis is i framtiden om du beställer nån gång ;-)) för att du intresserat dig för att skriva så mycket om detta pyttelilla företag som du själv nämner in din mikroblogg. Det är inte många småföretag som isJouren som lyckas fånga tidningarnas & en medborgares uppmärksamhet att skriva om dem som du själv har gjort ;-)) Kan du inte få alla dina inlägg publicerade i Metro kanske ;-)) dvs. göra en City ;-)) Syns man inte, så finns man inte hehe. isJouren har ju verkligen lyckats att synas både för dig & för tidningarna iallafall ;-)) Bra jobbat isJouren ;-))

 82. Jag funderar på att byta titel på den här posten till ”Bajs hittat i is från isjouren”. Det är nämligen titeln som syns när man Googlar.

 83. AH SNÄLLA, kan du inte göra det!!!??? Normalt folk är ju lika pantade som dig & köper ditt snack rakt igenom eller hur ;-)) Då kanske Metro tidningen skriver om isJouren med och bajset i isen hehe ;-)) All reklam är bra reklam va, som The Pirate Bay ;-)) Eller har du inga kontakter på Metro redaktionen där som kan publicera dina bloggar på Nakna Sanningen och om din Mikroblogg ;-)) Det är roande läsningar iallafall kan jag tycka för dem flesta ;-))

 84. Jag orkar inte läsa allt… är det nån som har provat isjouren? ska man köpa eller inte?.. Vem fan bryr sig vad det kostar bara man får kvalite… Jag ”köpte” ( Fick ge typ 50 spänn till deras fikakassa) is av Mc’Donalds till min förra fest och skiten smälte innan taxin hade hunnit hem.. Sååå!! är detta företag seriös?.. Sneglade nått om Bajs i isen men det verkade vara nån troll som gick in och ville påpeka att han/hon har 12 år gammal typ…

 85. Jag har provat isJouren, han är väldigt seriös och har mycket bra kvalité på isen. Den håller väldigt länge och smälter inte lika snabbt som McDonald´s isen. Med frigolitlådan klarar isen sig i 48 timmar. Du kommer inte ångra dig om du beställer från isJouren, han är även Livsmedelsgodkänd och du kan även använda isen i drinkar. Sååå, ingen bajs i isen alltså. Det är bara blogginnehavaren som vill smutskasta företaget. Ha en skön solig sommar Robert!

 86. Sanningen är att Isjouren har pumpat in kommentarer här, jag skulle rekommendera prisextra om du vill köpa is. Klart billigare.

 87. Jag misstänker starkt att Martin som kommenterat senast också är representant för Isjouren. Hur kan jag ana detta? Jo, den här bloggposten har fått 102 kommentarer och är därmed den mest kommenterade posten på hela bloggen och konstigt nog har alla något positivt att säga om Isjouren.

  Vanligtvis om man skriver om ett företag kommer det lite varierade kommentarer, en del håller med andra inte. Under 2 veckor kom det åtminstone 40 kommentarer från olika anonyma läsare på den här posten och Samtliga var väldigt positiva till Isjouren. Detta trots att posten under perioden bara hade ungefär 30 unika läsare!

 88. Jag rekommenderar oxå att man köper på Prisextra som Magnus tycker, ifall att man vill isen skall smälta snabbare i den varma vårsolen, annars köper man hos isJouren med frigolitlådan så behöver man inte oroa sig att isen smälter inom 48 timmar ;-)) Man väljer själv, snabbsmält is från Prisextra eller trögsmält is från isJouren ;-)) Prisextra säljer sin is för 10 kr/kg medans isJouren är MYCKET dyrare enligt Magnus med sina 11,20 kr/kg ;-)) Billigare is som Prisextras smälter snabbare än isJourens dyrare is med frigolitlådan ;-)) Smakar det, så kostar det ;-))

 89. Trögsmält is från Isjouren…. av all reklam folk försöker publicera på den här bloggen är det nog det dummaste jag hört.

 90. Det dummaste jag har hört måste nog vara att man gör en mycket vidunderligare affär (billigare) enligt Magnus att man köper från Prisextra där kg/priset kostar 10 kr & hos isJouren kostar kg 11,20 kr. Jag tror vanligt folk med lite sunt förnuft bryr sig om dessa STORA kronor enligt dig eller hur ;-)) Att man ens orkar ta sig tid som du gjort att göra en prisjäförelse av ispriser i Stockholm. Det är nog det dummaste efter exemplet ovan tycker jag iallafall.

 91. Ok detta sög ju hårt, trodde att med tanke på alla inlägg så skulle man få ett seriöst svar på min fråga. Nämligen om det var nån som verkligen hade testat detta.. Men istället får man bata ”Reklam Martin” och ”Anti Isjouren Magnus” verkar som om ni är de enda två som är här inne….. nå väl jag provar företaget och återkommer med ett inlägg…

 92. Det gör du rätt i Robert att prova på isJourens tjänst. Men ifall att du ger isJouren lovord på bloggen här efter när du väl provat så kommer Magnus att bli helt tiltad över att isJourens kunder, tro det eller ej: ALLA har varit 100 % nöjda med isJouren ;-)) Lycka till med att isJourens is verkligen GÖR festen ;-)) All in

 93. Notera att Prisextra säljer sin is för 10 kr/kg och isJouren 11,20 kr/kg. Kan det vara att en ENDA person i Sverige kan göra en prisjämförelse på 1,20 kr/kg på ispriser och tycka att man gör en vidunderligare affär på Prisextra än hos isJouren? Slump?

 94. Notera att Isjouren tar 300 spänn för att köra den och 70 spänn om du vill ha den i en låda.

  Köp en Pizza för 39 kr få den hemkörd för 300 och för att få med en pizzakartong får du slanta 70 spänn.

 95. Jag tror vanligt folk noterar vad som kostar vad på isJourens hemsida. Folket kan nog läsa svenska vad som står på hemsidan. Du gör nog ingen skillnad i att blogga om vad som är billigare eller dyrare. Vill folket ha billigare så tar dom avhämtning på Hornsgatan 103 eller så kör dom på med leverans ifall dem tycker d värt att slanta upp 300 kr ;-)) Svårare än så är det faktiskt inte, jo förlåt. För dig så är matematiken svårare verkar det som ;-))

 96. Hehe, eller hur!? Därför är kunderna 100 % nöjda va ;-)) Kan man säga smutsigt nöjda kanske ;-)) Du har väl provat på isJouren själv kanske & tyckte företaget är smutsigt eller hur ;-)) Kan du förklara för mig hur du menar, när du säger att isJouren är ett smutsigt företag?

 97. Det finns flera faktorer till att jag köpte is. Ett var att jag inte orkade jaga is lokalt. Två, köpte även isen så det levererades i frigolitlådor. Kontra tiden att jaga is och sen köpa färdig så var mitt val självklart att köpa isen.

  Sen så höll isen otroligt bra, efter festen hade jag en del kvar och som nästan höll i en vecka i boxarna. Jag är nöjd trotts priset. Än så länge så har jag fått det jag beställt och kommer faktiskt köpa igen oavsett om det är banderoller överallt…. det är ju trotts allt inte bara han som använder sig av det knepet. Ska vi dissa alla kinakrogar o liknande? Eller kanske strunta att gå på krogen för att en DEL är svartjobbare?

  Dålig kretik säljer bra som smör smälter i solsken men jag ser det som om isJouren kan ta all kretik till sig, lära sig något från det och nyttja det till att bli bättre.

 98. Det finns belägg för att ALLA kunder varit nöjda som beställt av isJouren. Du får helt enkelt lita på mitt ord, skribenten ovan gav just sina rekommendationer för isJouren. Du kommer märka det när du kommer hem igen från Malta Magnus när du hamnar på en fest i Stockholm som beställt från just isJouren ;-)) Sååå, ingen lögn alltså att isJourens kunder faktiskt är 100% nöjda ;-)) All in

 99. Jag skulle säga att utan att ha belägg för ditt påstående (det krävs en kundundersökning, räcker inte med 1 fejkad kommentar) så är det falsk marknadsföring och man kan få ganska stora viten.

  Det är alltså upp till dig att visa att det är sant, inte upp till någon annan att motbevisa.

 100. När du är tillbaka i Stockholm Magnus så kommer du ramla över isJouren på ett eller annat sätt. Då kommer du förstå att dem som beställt från isJouren är nöjda ;-)) Kunde tidningen City skriva en artikel om isJouren så kommer det komma någon annan snart som gör en kundundersökning om isJouren och då kommer bilden klarna upp för dig! Ge det lite tid så får du se med dina egna ögon när du är tillbaka i Stockholm ;-))

 101. Efter all snack och trams kommer här lite fakta, jag visste att helgen skulle vara kanon så jag tänkte köpa is för att ha i min ”igloo wheelie-cool” under hela helgen. Jag skulle köpa is för 200:- av isjouren och skulle hämta själv på söder. Jag bor vid årsta, och första grillningen var fredag efter jobbet, jag åkte men min egen frysbox i min bil men såg att kön in mot honstull var djävulskt. Så jag vände bilen och åkte till martin ohlson istallet och köpte ”party is” av nån annan leverantör för 25 kr/ 2kg. Köpte för 150 spänn bara, bra is MEN till lördag lunch var det inte mycket is kvar, mest kallt vatten….nästa gång planerar jag lite bättre och provar isjouren.

 102. Jag har köpt is av isjouren och efter en timme var den smält.

  Får du låtsas vara kunder så får jag också.

 103. ” Anonym sa…
  Jag har köpt is av isjouren och efter en timme var den smält.

  Får du låtsas vara kunder så får jag också.

  den 31 maj 2009 17:07″

  Jag fattar inte, det var jag som skrev ovan dig om att Party Isen höll inte mer än 24 timmer i min box. Vem låtsas?.. Eftersom inget vettigt har skrivits så tänkte jag bidra med lite fakta. Så var det…. Jag fattar inte varför du vem det nu är som har skrivit skulle hitta på att Isjourens is smälter efter 1 timma.. låter ju helt befängt..Förklara dig tack Mvh Rodrigo..

 104. Vet inte varför ni kritiserar Isjouren. Dyrt? I mitt fall var det billigt!

  Det handlar om att jag arrangerar ett företagsevent (en gång) och vill få fram is snabbt.

  Om jag skulle fundera över att köpa is från leverantör X, Y eller Z så kostar det mig flera tusen kr/h (oavsett om jag gör det själv eller delegerar).

  Att göra isen själv finns inte på kartan.

  I det perspektivet är ca: 1000 kr för 25 kg is inom Stockholm billigt.

  Inget ont sagt om andra leverantörer.

 105. Ser du Magnus, ALLA förutom dig uppskattar isJourens tjänst. Den sista ovan nämner tom. att det vart billigt!? Du har verkligen svårt att fatta att det finns kostnader även för isJouren!!! ingen jobbar gratis direkt som du kanske tror, vill man vara sparsam som dig som sagt så kör man avhämtning på Hornsgatan, vill man casha lite extra så väljer man leverans istället ;-)) Kunden väljer själv vad som är värt att betala för eller inte ;-))

 106. Underbart att is kan skapa en sådan lång kommentartråd. Säkert rekord för ett så banalt ämne :-)

  Lyckat blogginlägg Magnus!

 107. Hehe, jag håller VERKLIGEN me Charles ;-)) Stark jobbat PG, eller i det här fallet Magnus ;-)) All in på isJourens is ;-))

 108. Jag använde denna grabb för 1-2 veckor sen, förutom att jag fick fel sort is ( hade beställt iskuber och Krossad is, men fick bara iskuber) så är jag mycket nöjd. Plockade upp själv på söder och mängden is som jag köpte hade jag aldrig fixat i min frys. Priset var det inget fel på.

 109. Jag har beställt från honom inför en större fest och är mycket nöjd.

  Hemkör och i stor, isolerlåda som det bara är att ställa ner drickat i.

  Alternativet att göra två stora lådor is själv hade inte varit rimligt. Förr kunde man skaffa från Mc Donalds (där de antagligen stoppade ner hundralappen i egen ficka), men det har inte funkat på ett antal år.

  Det roliga var att isjourkillen efteråt ringde och frågade om jag var nöjd och frågor i klass med ett större seriöst företag! :-)

  Det är inte bara en fråga om att "is är billigt", utan pris sätter efter efterfrågan.
  En av parametrarna i efterfrågan i just den här varans fall är hur gärna du själv skulle stå och göra is, vecka ut och vecka in och ha frysen fullkomligt full av detta…..?

 110. Men vadå, det spelar väl ingen roll vad de har för priser? Köp om du vill eller strunta i det. Det är ju för skjutton exakt samma sak som om du skulle köpa en dyr tröja/väska etc. antingen är du beredd att lägga pengarna på det eller ej, vissa kommer tycka att det är värt det andra inte. Förstår i ärligehetens namn inte varför du är upprörd.

 111. Skillnaden torde väl vara att när man köper en dyr väska eller tröja så får man något som skiljer sig på något vis från dom billiga?

 112. Och dom billiga är? Prisextra med sina 10 kr/kg och isJouren med sina 11,20 kr/kg eller ;-)) Är vi upprörda över 1,20 kr för dyrt kanske ;-))

 113. 300 kr för utkörning. Vad kostar en taxi till Värmdö från stan på fyllan? Eller att buda ett paket inom stan, 300-400 kr? Tycker du Magnus & andra att det är dyrt att få isen levererad på kvällen mitt i festens gång så kör man avhämtning på Hornsgatan istället. Tycker man att taxin på fyllan är för dyr så kan man välja att promenera hem eller cykla istället, kunden väljer att betala för det som är värt eller inte ;-)) Cash is king ;-)) ingen fest, utan is ;-))

 114. Köpte is förra veckan av Isjouren, inget att klaga på. Hög kvalité, snabb respons och bra priser. Jag hade 30 gäster och skulle kyla ner en massa vin och Öl plus att vi skulle ha drinkar hela kvällen. De körde hela vägen fram till min terass och lämnade av 2 stora lådor. Det bästa var att nästa morgon när man var bakistörstig så öppnade man lådorna och där fanns det kvar en massa juice (groggvirket) från dagen innan som var iskalla eftersom det fortfarande var is kvar, slurp slurp slurp… Jag rekommenderar iskallt denna tjänst för er som inte har en extra frys bara för att göra is eller orkar konka is från Donken eller "Partyis" från Willys/City Gross/Ica Maxi…. sånt är bara sossigt!!!.. hehehe..Lycka till Isjouren…

 115. Så länge isen görs på vatten och i ungefär samma storlek på bitarna så smälter den INTE snabbare från en leverantör än en annan.

  Kan inte låta bli att kolla den här tråden då o då, för hejsan va mycke roligt folk det finns! :-D

 116. Sökmotoroptimerare är dom som tar oförskämt mycket betalt.

  De sitter och babblar om saker som vem som helst kan läsa på nätet.

  Jovisst ja, sen klagar dom på folk som faktiskt tillverkar saker och levererar dom.

  Men det är väl bara för att optimera sin egen sida, sittandes i ett skatteparadis…….:-)

 117. Att betala överpris för en produkt är kanske något som alla gör… tänk på homeopatiska läkemedel, eller designer möbler. Förresten så skiter jag i om IsJouren finns eller inte. Killen hade en ide, och folk var dummare än vad du trodde och beredvilliga att betala det "överpriset". Sen finns det inga dolda kostnader och så vidare. You get what you pay for. Jag förstår verkligen inte problemet. Du tycker att det är för dyrt, fine… men om tid är pengar, värför bråka fram och tillbaka (med vad som verkar vara anställda på IsJouren) om det här?

  Vill folk ha is, och vill dom betala för det, låt dom betala. Vem bryr sig? Var glad att det finns folk som är villiga att betala överpris på tjänster – annars hade inte jag haft något jobb nu, jag är ju faktiskt programmerare. Det kan man också lära sig eller hur? Och där finns det "inga" kostnader förutom en dator och utvecklingsmiljö (till och med dom finns gratis).

  Nej du, jag föreslår att du låser den här tråden.

 118. Haha, ser du Magnus! Folk tycker du är en j-vla idiot! Som sagt, jag håller med van Horen! Lås den är tråden, och var glad att folk är villiga att betala för isJourens tjänst och andra tjänster så van Horen har ett jobb kvar ;-)) Over and out

 119. Folk tycker inte att jag j-vla idiot! Alla kommentarer kommer ju från dig. Dessutom är det här ingen tråd, trådar finns i forum, det här är en blogg.

 120. Jo, ra! Jag har pratat med isJourens kunder! Dom tycker du är en j-vla idiot så som du håller på med denna blogg!!! Tjänar du pengar på detta så förstår jag varför du gör detta. Vissa kommentarer är från mig, resten är från andra. Sanningen gör ont va. Sk-t blogg är vad det är. Som sagt var glad istället att van Horen har ett jobb kvar för att andra betalar överpriset åt honom och åt andra som erbjuder sina tjänster ;-)) Stäng ner denna blogg innan flera upptäcker vilken åsna du är och hur du skämmer ut dig själv. Länge leve arbetarklassen och folk som köper deras tjänster ;-))

 121. Alla som INTE är anonyma inlägg, kommer från andra människor. Sedan oxå isJourens kunder som tagit upp din blogg när dem beställt is tycker du är en riktig åsna som håller på med detta trams, men van Horens inlägg var ändå spiken i kistan för dig, tycker jag ;-))

 122. magnus….magnus…att du orkar hålla på,låt isjouren ta vilka priser dom vill,så länge folk köper is så gör dom.thats it!orka lägga ner tid på sånt här skit,finns nog många yrken som tar överpriser så ska man räkna upp dom så blir det en hel del.lägg ner det här skitsnacket nu o gör nåt vettigt.

 123. Sluta Tracka Magnus!!

  Men allvarligt
  Vad gör Isjouren nu när det blir kallt?…. Hur går det runt nu? Lägger han sin verksamhet på "is".. hahaha…

 124. Anledningen att Anynom är så upphetsad är för att den här posten syns tydligt när man söker efter "isjouren" på Google och eftersom Anonym är ganska starkt förknippad med nämnda företag så vill han förstås skriva elaka saker i kommentarerna.

 125. isJouren har ett heltidsjobb på annat håll, isJouren är endast hans extraknäck. Det är ju magnus som skriver elaka saker om isJouren, det finns 1.000 andra företag som säljer till överpriser, men konstigt nog så tar Magnus inte upp dessa. Varför just isJouren då? Jo, kanske för att synas i samband med när folk Googlar på isJouren som vill köpa is till festen så Magnus kan få publicitet gratis. isJouren har ju gjort sig ett känt varumärke och det vill ju naturligtvis Magnus rida gratis på. Skulle denna blogg ligga på hans personliga sida så skulle ingen ens ha tittat på den ;-)) Magnus är nog ingen dum åsna trots allt hehe ;-)) Syns man inte, så finns man inte ;-))

 126. Hur kan man vara en jour och samtidigt ha heltidsjobb på annat håll?

  Rida på gratis på varumärket… well, kan nog säga att det finns bättre varumärken isf.

  Ja det är sant att det finns många företag som säljer saker till överpriser, om du har några exempel så tipsa gärna.

  "Skulle denna blogg ligga på hans personliga sida" vad betyder det? Det här är min personliga blogg, det är jag som skriver här och ingen annan, utom i kommentarerna förstås då folk talar om sig själva i tredje person och med sitt företagsnman som tilltalsnamn.

 127. Men Magnus, när gör folk fest tror du? Vardagar eller helger? Just d! Du kan tänka själv där! Vardagar sysslar man med annat som du kanske förstår ;-)) Överpriser, hm? Som jag tog upp tidigare, en taxi från stan till Vaxholm kostar 600-800 kr, är det rimligt tycker du? Eller att buda saker i taxi, kostar 300-400 kr fast pris? Rimligt? Skicka paket med vilket företag som helst? 250-400 kr? Återigen rimligt? Finns hur mycke som helst att nämna eller läs återigen van Horens inlägg ovan som du inte ens kommenterade som dataprogrammerare tar överpriser? Du har sökoptimerat denna blogg så den skall synas under isJourens länk, hade du inte gjort det utan låtit den vara en del av din mikroblogg så skulle ingen läsa skiten. Med det så menar jag att du rider gratis på isJourens rygg. Spela inte dum Magnus. Du är smartare än så ;-)) Du hade inte brytt dig att blogga om detta pyttelilla företag om du inte sett all reklam över hela stan, eller hur? Du blev nyfiken som Tidningen City blev, det är inget fel med det. Men du kan väl medge det bara!

 128. Jag har inte sökmotoroptimerat för att ta position på isjouren, bloggen hamnar där för att det i princip inte finns någon konkurrens.

  Det finns fö inget som heter dataprogrammerare.

 129. Äh, snacka inte massa sk-t! Jag är inte så dum som du kanske tror Magnus. Det är lönlöst att diskutera med dig om detta. Jag borde tänkt efter från början innan jag började kommentera här. Du vägrar att förstå någonting alls. isJourens kunder tycker iallafall du är en riktig skam för ditt eget folk att du håller på med detta trams! Du är en riktig åsna, jag håller med kunderna som sagt!

 130. Nej, inte alls! isJourens kunder tycker det! Dom skäms att en svensk person håller på med detta trams! Så menar jag bara! Capish?

 131. Det är lika roligt varje gång när en kund nämner att hans läst din blogg och hur du tänker eller ops förlåt, inte tänker ;-)) Du är en skämt i deras ögon, kan du förstå det!? Vad vill du åstadkomma med din blogg? Beställ inte is för att det är för dyrt i dina ögon, i andras ögon så är det billigt Magnus när is gör festen ;-))

 132. Jag ska förklara varför jag orkar bemöda mig med att svara dig varenda gång.

  Först ska jag börja med en liten lektion i sökmotoroptimering. Jag har inte arbetat alls med att sökmotoroptimera den här sidan för att det inte finns någon trafik att tala om på termen isjouren. Det är en liten putteterm på Google och jag tjänar inget på att ha position på den. Det finns däremot två anledningar till att den placerar sig på andraplats. Den första är enkel, min blogg är genomgående stark och det betyder att Google har ett högt förtroende för mina inlägg. Den andra anledningen är att den är full med ständigt uppdaterad text, ju mer text och ju oftare det tillkommer saker desto bättre gillar nämligen Google sidan. Om inte du hade hållit på och skriva av dig dina agressioner här hade det alltså inte varit på det här viset.

  Sen behöver du också en liten skola i hur man hanterar sociala medier (som bloggar till exempel) eftersom du uppenbarligen saknar all känsla för PR. För det första så är varken bloggare eller deras läsare idioter, alla förstår att du har egna incitament för att pusha isjouren hela tiden och det kan bara betyda en sak eller hur? Att gömma sig bakom någon form av nätanonymitet fungerar inte, om du istället hade skrivit under ordentligt och varit mer mottaglig för kritiken hade det fungerat mycket bättre. Du hade till och med fått kunna publicera en egen text på den här bloggen (jag har erbjudit det till dig tidigare) vilken då skulle hamna högre i hierarkin än den här posten och alltså haft större chans att synas. Du valde att istället vara otrevlig och vräka ur dig näthat mot mig så nu har det erbjudandet tagits tillbaka.

  Att du dessutom hittar på fakta kontinuerligt, något som ingen med det minsta mellan öronen kan missa, ger dig än mindre förtroende hos en läsare.

  Den sista anledningen att jag faktiskt orkar svara är att du uppenbarligen är en idiot, du tror att dina hatiska kommentarer här är bra reklam för ditt företag. Så är inte fallet, du framstår som ett barn som gnäller till mamma över rättmätig kritik. Att till exempel skriva att jag är en skam och en åsna ger dig inga poäng.

 133. Hehe, roande läsning Magnus. i vilket fall som helst så den som vill köpa is gör det i vilket fall som helst vare sig dom läser denna blogg eller inte. Är en kund nöjd så kommer den tillbaka ;-)) Reklamen syns bra i stan och det räcker för isJouren! Att du valde att blogga om isJouren för det första säger allt redan där ;-)) Vill du inte tro att isJourens kunder skrattar åt dig så är det upp till dig Magnus. Lev i din lilla ego bubbla. Tur att vi kan diskutera i cyberrymden. Nä, nu måste jag åka till stan och göra mera reklam så att kanske jag får en beställning till helgen så jag kan ha mat på bordet hehe ;-)) Vi hörs Magnus, simma lugnt i Malta. ciao

 134. Ja reklamen verkar ju funka bra, måste ha ett annat jobb på sidan och stå på stan för att Kanske få En beställning till helgen.

 135. Vem skall ge mig fina poäng, du Magnus? Jag bryr mig inte om vad du tycker, du har ju redan visat mig & för isJourens kunder som nämner din blogg när dem beställer is att du inte har något mellan pannbenet eftersom du överhuvudtaget kunde välja detta bloggämne om isJouren & hur du resonerar. Alla säger ju att: fattar han inte att saker & ting kostar när man levererar hem till folk eller att tillveka? Kunderna säger ju själva det, vill man ha det billigaste så hämtar man själv i mataffären eller på Hornsgatan 103. Våra kunderna säger så Magnus, inte jag! Är det så svårt att förstå? Eller vill du inte förstå, för att du har så höga tankar om dig själv? Kom ner på jorden. Jag försvarade dig i början när din blogg nämndes för mig, men nu så håller jag med dem! Du förstår tyvärr väldigt lite, tråkigt men sant. Vissa saker kan du förstå att det kostar, som taxi till Vaxholm för 600kr-800 kr eftersom du inte kan kommentera det som jag skrivit ovan ett flertal gånger. Så hur kan en leverans på 300 kr för hemkörning av is vara svårt att förstå? Vad tycker du om att en vattenflaska kostar 25 kr eller att du köper glass som till 90% är vispad luft som gör den fluffig? Skall glassen dessutom leveraras hem till dig så kommer det kosta pengar. På vilken planet lever du på igentligen?

 136. Vilket räkne exempel menar du Magnus? Hur skall jag visa att det är kunderna som säger detta om dig? Vill du ha deras telefonnummer så du kan ringa och fråga?

 137. Måste skapa ett inlägg här efter att ha sett ganska stor del av bloggen. Väldigt bra att få tag på is, låt oss säga att en ismaskin skulle gå sönder en fredag eftermiddag. Klockrent att ringa IsJouren alternativt en annan leverantör i sådant fall. Att jaga en reperatör = Tid, Tid = Pengar. Förlorar man Tid så förlorar man Pengar. Problemet kan sedan lösas med en reperatör dagen efter alt. efter helg. Så om man räknar på hur mkt isen kostar kontra tid man skulle förlora att jaga en reperatör samt att ej ha tillgång till någon is för sina gäster…. behöver nog ej tillägga mer här…

 138. Men tröga Magnus fattar ju inte det du menar. i hans lilla huvud går det inte in att is kostar pengar ;) eller att tid är pengar ;) Åsnan Magnus rekommenderade konkurrenten fast att han tycker att priserna på is är skyhöga ;) Snacka om dubbelmoral hehe ;) Denna blogg borde heta, sanningen om åsnor ;)

  1. Det hjälper inte hur mycket smilies du använder, det ser inte bättre ut för det. Noterar att du snabbt hann märka att du kan spamma bloggkommentarer här igen.

 139. Man noterar snabbt vilken åsna du igentligen är ;) Kunder ringer, vare sig du vill eller inte ;) Fast att du rekommenderade konkurrenten, så ringer ändå isJourens lur, snacka om dubbelmoral du kör med Magnus. Byt namn på bloggen, till Nakna Sanningen om åsnor som inte fattar att saker o ting kostar. Cash is King ;)

 140. Jag pillar inte detta blogg inlägg. Jämför vad det kostar för netextra att leveraga is, skiljer det 200:- så gör de det, mycket att bråka om. Prisernahan tar är rimliga, eller vad skulle du själv ta för att leverera is?

 141. SEO Magnus skulle säkert leverera gratis bara för att det är fruset vatten ;)
  Han driver företag för att ha nåt o göra, typ som en hobby kanske ;) Tjäna pengar skall man ju inte göra enligt Magnus hehe ;)

 142. Jag tjänar inget, jag gör detta för skojs skull. Jag blir bara glad när jag kan rädda festerna och kunderna uppskattar min tjänst som är en smutsig bizniz enligt dig ;) Det är belöningen nog för mig Magnus ;) Själv da, fin utsikt över Medelhavet va? Här får man ryggskott av tunga lådor som måste konkas, för någon A-kassa har jag inte om isJouren konkar ;)

 143. Jag ljög bara, det finns inga nöjda kunder hehe ;) Den dagen du inte ser min reklam mera Magnus är den dagen jag har gått i konkurs ;) Det är nog tack vare dig och din blogg som folk läser och tror på som mitt företag börjar gå utför, tack för att du förstör och gör livet surt för mig ;) Jag får väl helt enkelt börja panta burkar som alkisarna gör i papperskorgarna för att dryga ut hushållskassan ;)

 144. Pingback: Länkjuice vecka 31 | Social Media Nerd – Per om sociala medier
 145. Seriöst Magnus. Har nu efter 30 min läst alla inlägg som har skrivits här. Lägg ner nu !
  Ska en person som lyckats bra bli hatad för att att denna person tar överpris? Det är väl företagets problem ? Överpris = 0 kunder? Någon där ute anser väl att det inte är överpris med tanke på att kunderna fortfarande strömmar in.

  Själv anser jag att det inte förekommer ngn överpris…Jobbar själv med bud och kan säga till dig att en vardag så kostar en en vanlig leverans runt 300 – 500 kr. Så på en helg kl 20:00 när det verkligen är akut med is så är det inte så dyrt som du säger.

  Sluta massera ditt ego och inse fakta. Kanske är det helt enkelt bara avundsjuka?

  Men vad vet jag ? Det tänker du säkert !

  1. Ja, jag är avundsjuk, jag önskar också att jag kunde få köra budbil som levebröd. Jag kunde bo i en sunkig etta i förorten och vara lika fin som du.

 146. Vad är du bitter på Magnus? Du sitter i ett paradis, arbetar bakom en skärm och kan sannolikt lyfta motsvarande isjourens årsomsättning på 1-2 månader, vad är problemet?

  Var det inte du som skrev om hur enkelt det var att starta eget?

  Tänk på korvlådan utanför krogen på natten, ett paket med tio korvar kostar 15 spänn, bröd till det, 15 till, 30 bagare för tio korv med bröd, som sen säljs för 30 spänn styck, snacka om överpris! Men vad spelar det för roll, efter krogen när en korv sitter som smäck, vart går man annars?

  Tillgång efterfrågan, oavsett hur knäpp affärsidén verkar, oftast är det så, ju mindre sexig och hipp idé du har, desto större chans är det att det inte finns så stor konkurrens.

  /John

  1. 30 spänn för en korv, 500 spänn för is, är det bara jag som inte riktigt ser hur du kan tycka att korven har ett överpris?

   Jag är dessutom inte det minsta bitter, det är inte jag som spenderar all min fritid åt att spamma ner någon annans blogg med kommentarer. Om det är så viktigt för dig, varför inte bara starta en egen blogg och skriva hur fantastisk isjouren är?

   1. Jag är inte intresserad av att skriva om hur fantastisk isjouren är, jag bor inte ens i Sverige, men jag tycker det är märkligt att du har valt ut isjouren att racka ner på, det är ju inget konstigt, snubben säljer en produkt till folk som är intresserade av att betala för den, vad mer finns det att säga?

    En korv för 30 spänn, är du galen, för 30 spänn får jag ju 20 korvar, med bröd dessutom!!! (Om jag handlar på supermarketen).

    1. Du kan ju kanske få korven körd med budbil då från affären, kostar ju 300 spänn.

     Jag skrev en post för att jag tyckte att det var dyrt, att du och han fortsätter tjata i all evighet har väl inte med mig att göra. Det enda jag gör är att vara så pass artig att jag svarar på er dynga.

     Om du inte bor i Sverige, hur hittade du ens den här posten då?

     1. Jag sökte efter hur det är att bo på Malta…

      Var rädd om dina ev. framtida kunder, kanske behöver ismannen en dag dina tjänster.

 147. Pingback: Förstoringsglas i SERP – Google testar preview i sökresultaten
 148. ”Kvalitets is från originalet, inte som billiga kopior här runt omkring”

  Beskrivning i adwords som isjouren satt, rullar runt och skrattar.

 149. Gör som jag, ta en kniv och skär ner deras djävla banderoller så fort du ser dom.
  Polisanmäl dom eller gå in på Stockholms stads hemsida och rapportera på deras rapportformulär varjegång du ser deras skit reklam.

  1. Och får man fråga varför denna aggresiva reaktion mot deras reklam?.. har du fått dåligt is?… var den smält?….

 150. jösses, letade efter vart man kunde köpa is och hittade hit. maken till korkat blogginlägg var länge sen jag såg. är folk beredda att betala vad som begärs för en vara är den ju uppenbarligen prisvärd.

  1. Har du några som helst bevis för att folk är beredda att göra det? Du tycker inte att man i något läge har rätt att säga att något är dyrt, oavsett vad det kostar?

   Låt oss vända på det då ”johan” ska man verkligen ta en kommentar från en person som uppenbarligen saknar shift-tangent på sitt tangentbord på allvar? Om man skriver som en idiot är det kanske en ganska stor risk att man är en.

 151. En sak undrar jag över,

  hur många brukar köpa livsmedel från leverantörer som gör reklam på telefonstolpar o dyl, och har utlämning av sina varor på en parkeringsplats??

  1. Riktigt bra fundering faktiskt, konstigt att det inte slagit mig förut.

   Jag kan nog vaska fram en micro som passar i bakluckan så skulle man kunna åka runt och sälja fickvaram Gorbys till folk helt utan salmonella-skräck.

 152. Svar till undrande: Kom till Hornsgatan 103 en solig & varm Lördag så får du se med dina egna ögon hur många som köper livsmedel från en parkeringsplats! Man kan väl säga att isJouren kör all in på Hornsgatan 103 med alla kunder som anlitar oss & uppskattar vår tjänst :) Förresten, hur vet du att det endast är en parkeringsplats som är utlämningsplatsen som vi har? Du eller någon som du känner har väl handlat isåfall från isJouren eftersom du vet om detta :) Kom gärna och hälsa på någongång vet ja, så kanske jag kan ordna fram lite rabatt till dig eller till Magnus på den Nakna Sanningen :) Mvh: Fadi på isJouren :)

 153. Väldigt konstigt inlägg… Jag tycker isjouren verkar ha helt resonliga priser.
  Att dessutom kunna köpa det i en frigolitlåda på samma gång är ju guld värt!

  Tänk på att det inte bara är elkostad för att frysa isen som kostar, de har säkert ett lager någonstans där de fryser och förvarar isen = lokalhyra
  Sedan är det ju personal som ska ha lön med = lönekostad + socialaavgifter
  Företaget ska ju även göra en vinst som man han ha till återinvesteringar, reparationer/underhåll av utrustning/fordon för att inte nämna drivmedel till fordon. Du som företagare tycker man ju borde ha koll på sånt?

  Att jämföra med livsmedelsaffärer som har utkörning för 99kr går ju inte riktigt eftersom det de gå runt på (marginalen) ligger på livsmedel. som det även påpekades, minst 500kr/beställning.
  Samma sak med pizza, de säljes betydligt mer pizza på en dag är var Isjouren säljer förpackningar med is. Återingen allt handlar om var man plockar in marginalen.
  Isjouren säljer ju BARA is och får såklart plocka ut marginalen på det som är kvar, nämligen transporter.(som ska betala allt det jag skrev tidigare)

  Tillgång och efterfrågan, tycker folk att det är för dyrt så kommer ingen köpa av dom.
  Såg att du tidigare efterfrågade bevis på att det inte är för dyrt, svart är enkelt.
  De har inte gått i konkurs…

  Om det nu är så himla dyrt börja sälj is själv då. Är det så himla lönsamt så borde du ju kunna konkurrera ut dom på nolltid.

  Någonstans har du gjort en tankevurpa eller så är du bara en missnöjd kund som ska svartmåla företaget.

 154. Jag undrar om Isjouren skulle gå runt om de betalade moms och betalade för sina annonser på stan. Tror knappast det. Det är bara att titta på deras bilar och anställda så förstår man att det är kriminella människor som blåser oss alla på både skattepengar och pengar de skulle ha betalt till Stockholm stad för att få sätta upp sina sjukt fula banderoller. HATA ISJOUREN!
  Ni som handlar från dem kan också tänka om, det finns bättre och framförallt seriösare alternativ.

 155. Det här var ju helt otroligt underhållande! En sak är iallafall säker: jag kommer inte att ringa Fadi när jag behöver is till mina fester. Maken till dåre får man leta efter, och ta det lite lugnt med alla smileys – det ser inte så professionellt ut…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *