Jag flyttar till Malta

Det har i veckan blivit klart att jag flyttar till Malta. Det finns naturligtvis massor av anledningar till det men den huvudsakliga anledningen torde vara uppenbar om man finns i min direkta omgivning. Jag ska flytta ihop med Ivonne. Det blir ett stort steg i livet och inte ett helt litet steg i Maltas liv heller, eftersom Pineberry backar mig till 100% som vanligt kommer jag starta Maltas enda SEO-bolag.

Redan idag finns jag i den Maltesiska solen och har startat min stapplande resa mot den gamla korsfararklippan mitt i Medelhavet. Tvingas iofs tillbaka till Stockholm redan efter helgen men det startas i alla fall. Sitter och smygbloggar lite eftersom kvinnan i mitt liv tar en liten tupplur.

Om du undrar hur just denna bloggpost blev extra poetisk kan jag kasta lite ljus i mysteriet. Jag sitter vid ett tangentbord utan Svenska tecken och ville inte skada min fina blogg med trasiga ord. Ordvalet blir lite tvingat men jag tror vi klarar oss.

10 svar på “Jag flyttar till Malta”

 1. Nja Tankafritts problem bestod mest i min Tankspriddhet, fixat nu i alla fall.

  Hans: Japp, Pineberry rockar.

 2. hej hej .. Mitt namn e jesicca o jag e 19 år. Jag är väldigt sugen på att flytta te malta inom en sanr framtid. men jag tänkte fråga dig , om du vet hur det ligger till med jobb o dylikt finns det jobb att få utan utbildning? o vilken summa hyran ligger på (ungefär) – är den som i sverige ? anledningen till att jag frågar är för att jag har ingen annan jag kan fråga :) så jag drabbar dig med detta . Tack på förhand / Jesicca

 3. Jesicca, hyrorna på Malta är ungefär som i Sverige, lite billigare. När det gäller jobb utan utbildning skulle jag säga att det ser ganska ljust ut, finns gott om till exempel supportjobb.

 4. Hoppas du trivs på Malta. Vi funderar på att åka på semester dit andra veckan i mars. Har du lust och ork att kommentera hur vädret kan förväntas te sig i början av mars? Är det värt en resa så pass tidigt på våren?

  Berätta gärna mer om malta: Är det vackert? God mat? etc

  Tack på förhand!

  /Mila

 5. Malta är ganska vackert, är ett stenblock som reser sig några meter ur havet. Om man letar efter sandstränder och lummighet är det inte riktigt en plats att besöka men det finns gott om historia och en hel del trevligt att titta på. Vädret i Mars är sådär, det börjar bli vår men jag skulle nog ta med en tjock tröja och ett paraply.

  Maten är det sämsta tyvärr, det finns restauranger av mer internationell karaktär men den traditionella Maltesiska maten är mest lite sämra Italiensk plu kanin.

 6. Jag svarar på båda ställena helt enkelt, det bästa sättet är att ta kontakt med de olika gambling-bolag som finns här nere, du kan hitta lite länkar på t ex Maltajobb.se

 7. Hej Magnus!
  Jag funderar på att flytta ner till Malta i November, men jag måste skaffa mig ett jobb.. Har mailat lite hotell och frågat om det är någon som behöver servetriser eller något sådant och några har svarat, men jag funderar på om du vet om det finns mycket jobb för folk som inte är så tekniska.. :P
  Vet du om det är stor chans att få ett jobb om jag åker ner och söker på plats??
  Superschysst om du svarar!
  Kram, Sarah

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *