Jag spyr på Thesis

Om du inte känner till det sedan tidigare så är det nya heta WordPress-temat som alla pratar om Thesis. Alla early adopters har redan bytt till Thesis och alla skriver om när de gör det, man vill ju förstås likt alla andra vara först med ett så fantastiskt tema. Det finns onekligen mycket som är bra med det men det finns en rejäl nackdel.

Wordpresstemat Thesis

Till de bra sakerna hör att det är väldigt flexibelt, man kan göra nästan vad som helst med det och det kan se ut mer eller mindre hur som helst. Det som är näst intill oändligt dåligt är att ingen gör något med det och det ser alltid likadant ut. Det har blivit branschstandard, du vet att du läser en blogg om sociala medier för den ser precis likadan ut som alla andra bloggar om sociala medier.

Det är nästan som att alla som kan något om Internet måste visa det genom att ha ett Web 2.0 utseende (jag är så okunnig om Internet att jag ännu inte fattat att Web 2.0 är ute, lite på samma sätt som MTV är det) och det enda som ser ut som Web 2.0 är Thesis. Dessutom kommer det med ett antal SEO-mässiga dumheter (trots att det är det seo-vänliga temat) och det gör mig om möjligt än mer irriterad. Alla ni som har Thesispå bloggen, har ni koll på vilka sidor som blir indexerade?

Bilden är lånad från Nikkes blogg men med en ny fräsch egenritad logga av undertecknad (om det finns någon som kan Paint så är det jag).

6 svar på “Jag spyr på Thesis”

  1. Ja du har helt rätt, är jag som blandat ihop, ska ta och rätta. Ni som ser posten efter det här kommer förundras för alltid över vad de här kommentarerna handlar om för jag fixar i posten ;)

  2. Håller lite med där. Kan man XHTML/CSS och pilla lite i PHP så kan man skapa sitt eget theme på en kväll så att man har något helt unikt. Det var så jag gjorde på jimwestergren.com.

  3. Jag ska inte vara allt för tuff för nog händer det att jag använder ett standardtema med jämna mellanrum men om jag har en blogg som är viktig så blir det customgrejer.

    Ofta behöver man ju ändå bygga om temat för att få till optimeringen som man vill ha den i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *