Keep on dancin’ – Keep on flyin’

Någon gång under 2007-2008 nådde jag mina 10.000 timmar inom sökmotoroptimering. Jag är ingen anhängare av den teorin utan jag skulle idag vilja tala om uthållighet och att det är den svåra biten.

Du har garanterat hört talas om Malcolm Gladwell och hans 10.000-timmarsregel. Om du inte har det så menar han att 10.000 timmar av aktivt lärande är vad som krävs för att excellera inom ett område. Tanken är att det ska kunna appliceras på allt från idrott och musik till företagande. Om man blir en expert på 10.000 timmar kan vi låta vara osagt men jag tror att kärnan i det Gladwell vill säga handlar om uthållighet.

Jag har bloggat i över 10 år och det har gett mycket goda resultat för mig. Branschkollegorna som numera driver Sökmotorkonsult.se skrev nyligen sin jubileumspost, i över 10 år har den tuggat på och blivit något långt större än när jag skrev den första bloggposten (det var min företagssajt i början, A&M Sökmotorkonsult hette företaget). Både den bloggen och den här har och senare den jag driver på Brath.se har gett mig och mitt företagande oerhört mycket. Det bästa råd jag kan ge är att du borde börja blogga för tio år sedan.

All the way to f**king victory town

Jag är medveten om att jag kan vara lite annorlunda i det här så jag vill inte tillskriva mig själv någon särskild ära. Det är nog mest tur för mig att världen fungerar så som den gör, annars hade jag nog fortsatt stånga en vägg till jag gick under. Det som förvånar mig är hur lite uthållighet alla andra har.

Av de bloggar som fanns när den här hade som mest trafik är det väldigt få som fortfarande är aktiva i någon vidare utsträckning, särskilt inom mitt gebit av internetmarknadsföring. Jag skulle till och med vilja påstå att säkert 90% av alla SEO/SEM/marknads-bloggar som startats efter den här antingen lagts ner eller sakta tynar bort utan uppdateringar.

Man har alltså någon gång gjort bedömningen att en blogg skulle vara bra, personligen eller för företaget. Sedan har man gett upp. Istället för att fortsätta publicera 2 artiklar varje vecka har man helt enkelt slutat.

Det som ett tillfälle i ditt företags historia var tydligt, du hade hittat vägen till victory town. Du visste vad som behövde göras och du visste dessutom hur man gör det. Jag är medveten om att mycket kan hända, bloggande är generellt sett mindre idag, det är ett mindre aktivt samhälle åtminstone när det gäller professionella bloggar. Mycket kan hända i form av ändringar i företag, kanske han eller hon som drog igång projektet slutade, kanske blev det mycket med fakturerbar tid. Jag står ändå förstummad inför fenomenet, du vet hur, du vet varför och ändå exekverar du inte.

Simple challenge – I call bulls**t on that

Jag får ofta frågor om hur man blir en bra företagare, särskilt vanligt är det här uppe i Mittsverige. Jag är verkligen inte rätt person att svara på det. Jag har ingen aning, den enda positiva egenskapen jag har som företagare är att jag inte ger upp. Ofta tänker jag att det skulle vara så mycket trevligare att ha någon annan egenskap som att kunna snärja riskkapitalister med en berättelse eller att kunna bre på ordentligt på ehandlarmingel. Det är inte min stil och det måste inte vara din heller, den här posten är nämligen inte till för att hacka på dig eller någon annan. Den är skriven för att ge hopp.

I believe in you

Jag vill nämligen mena att om du faktiskt biter ihop och härdar ut så har du redan ett försprång mot 90% av de andra. När alla andra bolag lägger ner sina bloggar är det lätt att bygga den största. Det verkar vara så att det enda som behövs för att nå (åtminstone vissa) framgångar är ett någorlunda vettigt huvud och uthållighet. Det här är något som alla kan göra. All the way to f**king victory town.

PS. Känner du igen mina referenser?

Inom våra kretsar, eller i vår åldersgrupp kanske jag ska säga, är nog referenserna i den här posten något obskyra. Jag tycker personligen det är internets roligaste låt i år, om man tar en titt på bakgrunden och vilket uttryck för någon sorts modern popkultur. Hittar du?

Ett svar på “Keep on dancin’ – Keep on flyin’”

  1. Pingback: Blogga mera - Öka aktiviteten på din sajt | Sökmotoroptimering 24

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *