Kissie – rann hjärnan ut genom näsan?

Kissie: Nej än har jag inte deklarerat och tror dom att jag ska sitta och skriva om vem som har betalat alla mina sponsrade dildos också eller? Jag betalar inte ens mina egna tamponger, den ni! Nej Sveriges största bloggerska skattar inte, det räcker att jag sitter här och bloggar för er, det är ju för eran skull.

Så där kan det låta om man är ”Sveriges största bloggerska”. Ja du, Kisse, visst kan det kännas betungande att man måste betala skatt men jag tror inte att skatteverket kommer tycka att du drar ditt strå till stacken genom att blogga istället.

Jag tänkte att jag skulle förklara för dig hur det fungerar med skatter och sånt: Om man tjänar pengar, det kan komma i lite olika former, så betalar man skatt på det. Det går inte att säga att jag arbetar så himla hårt med min blogg att jag inte gärna kan betala skatt. Det spelar ingen roll hur många besökare det står på Bloggportalen att man har, det spelar ingen roll vilket tampongmärke man använder, alla måste betala skatt.

Och du, att skicka med bombhot i deklarationen hjälper inte det heller (fick ta och avlänka för att jag inte vill ha några döda länkar i bloggen, orginalposten fanns iaf här: kissies.se/?p=5656). Om jag ska vara uppriktig så tror jag inte att det var ett seriöst inlägg men om det var det så är jag rädd för framtiden för Kissie.

13 svar på “Kissie – rann hjärnan ut genom näsan?”

 1. Kissie tog helt sonika och tog bort inlägget. Som tur är försvinner inget på Internet:

  Okej detta är det LÖJLIGASTE JAG HAR HÖRT!!! Nu blir jag faktiskt förbannad på hur giriga skatteverket kan vara. Får dom inte in till tillräkligt av Kinsa som var tvungen att skatta extra 40 000 kr, jag menar hon drog ju f*n av sminket som hon säger sig inte använda. Jävla lögnerska..

  Nej än har jag inte deklarerat och tror dom att jag ska sitta och skriva om vem som har betalat alla mina sponsrade dildos också eller? Jag betalar inte ens mina egna tamponger, den ni! Nej Sveriges största bloggerska skattar inte, det räcker att jagsitter här och bloggar för er, det är ju för eran skull.

  Ska bifoga ett bombhot i dekelartionen b*tches.

  Just so you know..

  Nu vet ni vad ni kan vänta er!

  Puss ;)

 2. Det är så galet konstigt att jag från början trodde att det var ett skämt, bortplockandet av posten tyder ju å andra sidan på att Kissie fått tips av någon bekant att inte berätta rakt ut att hon skattefuskar.

 3. Haha – Hon är 17(18?) år, vet förmodligen inte vad skatt är :) Nu lär hon dock få lära sig den hårda vägen.

  Som sagt – vore kul att se i lyxfällan. "Vadåååå??? om jag tjänar 5000 kronor får jag inte behålla dom då? Vaaah varför ska nån annan ta typ hälften?"

  Skulle bli bra tv :)

 4. Hon verkar vara lite av ett troll…

  "[…]har deras föräldrar inte uppfostrat dom rätt eller? *suck..* Man borde ju vara van nu när jag har varit en offentlig person i mer än 2 år men det är svårt.."

  Samtidigt kan man ju tycka att det är lite synd om henne som inte har en bättre verklighetsbild.

  Fast om det är några som jag tycker borde kunna göra avdrag för nästan vad som helst så är det ju bloggare för om skv frågar är det bara säga att man bloggade om det. Så vad har hon att gnälla över…

 5. Visst är hon ett troll, men Aron har rätt. Att se Kissie i Lyxfällan om ett par år vore oändligt roligt. :)

 6. @apan. Ja helt rätt, varför skall man betala för något man får. Det skulle underlätta en hel del i affärssammanhang om man kunde ge bort lite resor lyxbilar, dyra klockor och lite annat för den där upphandlingen man gärna vill ha kontraktet på.
  Visst ja det förekommer nu också när jag tänker efter. Men då är de så fräcka att det kallar det för mutor.

  Om det skall skattas för gåvor hänger väl ihop med värdet av gåvorna och vilken form av gentjänst som förväntas.

 7. Det som upprör mig är att jag som får lön för att blogga måste betala skatt på den. Det mesta av lönen går till skit som hamnar direkt i papperskorgen så då kan jag väl inte vara tvungen att betala skatt, hur ska jag kunna göra det?

  Var tvungen att raljera lite över AB artikeln som Aron tipsar om. Tack för tipset.

 8. "Det handlar ju om en sorts betalning, de ger henne inte de här grejerna för att de är så goda vänner."

  Exakt. Gåvor från företag till andra företag (eller privatpersoners om driver näringsverksamhet genom enskilt bolag) där det faktiskt förväntas en motprestation som har kommersiellt värde måste väl ändå beskattas?

  Om det är OK så lägger det ju praxis för att man då borde kunna låta företag göra tjänster åt andra företag (som gåvor) som sedan alternativt ger gåvor tillbaka i form av andra tjänster. Så uppstår s k bytesHANDEL.

  Vart drar man gränsen? Är det OK att ge en produkt borde det ju vara ok att ge ett presentkort på en produkt?

  Nä, ska de slippa skatt ska de skicka tillbaka produkten.

  *end of rant* :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *