Konferenser och idioter

Jag får ganska ofta förfrågan från någon konferens där de vill att jag ska prata om sökmotoroptimering. Nu senast var det SMX Stockholm som ville ha över mig. På senare tid har jag blivit noga med att direkt säga att jag kan ställa upp gratis men de får ordna bra boende och resa för jag orkar inte sitta och trängas i 20 timmar på ett överfolkat plan och sen bo i något sjaskigt hotell.

Anledningen till att jag alltid påpekar det här direkt i konversationen är för att av någon anledning har konferenser, särskilt svenska, en förmåga att inte betala resa och boende för talare. Det här gör mig galen, varför överhuvudtaget slösa bort min tid med en massa email om de förväntar sig att jag ska betala en rejäl slant för att få jobba gratis åt dem. Folk som anordnar konferenser verkar tro att jag har så tråkigt om dagarna att jag är beredd att göra vad som helst för att få komma ut.

Om du är en arrangör av en konferens och förväntar dig att alla ska jobba gratis är det väl en sak, men att förvänta dig att jag ska slanta upp 20.000 för att få knega åt dig är bara dumheter. Jag ska berätta en sak och jag vet inte om jag är ett unikum i branschen men jag får faktiskt till vardags betalt för det arbete jag gör. Att komma med någon sorts spamerbjudande om att jag kan få betala för att åka på en konferens och jobba är helt uppåt väggarna. Varför skulle jag vilja göra det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *