Köpa snus utomlands

Jag deltar i dagarna i ett litet experiment. Det är inte jag personligen utan jag är mer katalysator. Det handlar om att beställa snus på nätet vilket kanske inte låter helt nytt men det finns detaljer här som är nyheter. Snuset ska nämligen skickas till Costa Rica.

Om man är van med Sverige så kanske det inte verkar så konstigt att skicka saker som beställts online till någons hem. Inte svårare än att man klistrar ett frimärke på lådan och skriver en adress så kommer det fram. Situationen i Costa Rica är en helt annan, det finns nämligen inte riktigt adresser.

Adressen jag hade är ett bra exempel. Del Rotulo Panasonic 25 m Oeste, vid Panasonic-skylten 25 m väster. Nu skickar vi till huset bredvid La Controleria (kontrolleriet :)). En av de roliga detaljerna är att det är till en vän i Costa Rica, Keith, som är en amerikan som fattat tycke för snus. Nu kan Keith se fram emot en stock Göteborgs Rapé (ett namn som ofta ter sig besynnerligt för en amerikan).

De som ställer upp och skickar snuset är Snus Direct och om vi lyckas få fram snuset till Keith vet jag massor av svenskar i Costa Rica som kommer jubla. Det är jobbigt att behöva lita på alla möjliga gäster man kan tänkas ha, eller att ta med sig tillräckligt varje gång man flyger själv.

5 svar på “Köpa snus utomlands”

  1. Att skicka saker runt om i världen är inte lätt, hoppas det kommer fram. Du skulle inte kunna skicka paketet som poste restante till närmsta postkontor? Brukar fungera i de flesta länder.

  2. Hahaha kan tänka mig att en amerikan höjer på ögonbrynen för det varumärket. Den tanken har inte slagit mig innan.

  3. Ser fram emot att höra hur det går då jag bor utomlands och har haft negativ erfarenhet med en annan sajt då det inte kom fram och är nu beroende av folk som reser fram och tillbaka eller min mors eviga postande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *