Köpa sprit på nätet

Spritbutikerna säljer sprit på nätetFör några månader sen funderade jag på allvar att hoppa in i en bil och åka till Puttgarden. Stället man kommer till om man tar färjan från Rödby i Danmark. Man kan komma dit med en bil, de har redan ställt i ordning den beställning du gjort och man kommer därifrån på en halvtimma med en hel massa öl. Det blev aldrig något åkt, inte för att jag inte har druckit någon öl sedan dess utanför att det inte skulle vara lönt att åka. Bilresan från Stockholm kostar för mycket.

Började sedan kolla upp möjligheten att beställa på nätet. Du vet, det var ju en massa skriverier och svenska domstolar sa ifrån. Tullen började stoppa försändningar, trots att de förmodligen inte fick för EU-domstolen. Nu har jag kollat runt lite igen och det går tydligen att köpa sprit på nätet igen. Jag är osäker om något ändrats på senare tid eller varför de anser att det går att sälja igen.

Jag tycker att det är intressant, inte för att jag tycker att man borde dricka mer utan för att jag alltid mår dåligt av monopol. Gillar lite uppror med förstås.

Om någon skulle kunna reda ut vad som gäller för import av sprit skulle jag vara väldigt glad och jag upplåter mer än gärna plats i den här bloggposten för en bra förklaring.

2 svar på “Köpa sprit på nätet”

  1. Men betalar de in skatten kanske det är ok?

    Systembolaget AB är ju ganska dyra även om man räknar bort hela skatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *