Lågkonjunkturen blev inte längre än så här

Det är inte konstigt att svenska företag var oroade, den förra lågkonjunkturen efter IT-kraschen var fruktansvärd. Vi gick igenom år av rutten ekonomi och Sverige fick en rejäl släng av sleven. När den amerikanska bankkrisen blev känd gick det en kall kår genom hela det globala näringslivet och svenska företag blev precis som alla andra rädda. Svenska konsumenter som till vardags hade ett vikariat eller en projektanställning på dessa företag blev raskt utan jobb och de som hade fast anställning blev varslade. Vi kunde helt plötsligt inte köpa saker längre för vi var tvungna att betala hyran. Nu är det däremot slut med det, den här lågkonjunkturen blev inte i närheten så lång som den förra.

Gammelmedia vill gärna förstärka bilden av lågkonjunktur för de gör nämligen själva bottenresultat. Anledningen till deras dåliga resultat är inte lågkonjunktur däremot, de lider av andra saker som vi till vardags kallar konkurrens. De har haft skyddad verkstad i hundra år och nu drabbats av internet fullt ut. Bloggar och andra sociala medier tar en allt större del av deras kaka och det är alltså inte alls ett tecken på lågkonjunktur utan snarare ett tecken på hälsosam konkurrens (för en gångs skull).

Det råder ingen tvekan längre däremot, nu börjar allt fler se en positiv framtid de närmaste månaderna och min gissning är att Sverige kommer ligga i framkant när det gäller uppgången, vi drabbades inte så hårt av lågkonjunkturen och svenska företag investerar redan. Det borde vara en bra start på nästa högkonjunktur. Jag skulle vilja sticka ut hakan och säga att om du inte investerar nu kommer du aldrig att göra det eller så kommer du köpa lägenheten när de kostar allra mest. Det är nu möjligheterna finns, de företag som är snabba i vändningarna köper i dagsläget, det betyder att de köper för ett lägre pris än de som inte är tillräckligt snabba, eller modiga.

Det spelar ingen roll vad det gäller, det mesta är fortfarande billigt och imorgon kommer det att vara dyrt. Om du vill ta marknadsandelar så är det idag du måste göra det, lågkonjunkturen är nämligen slut.

6 svar på “Lågkonjunkturen blev inte längre än så här”

  1. Var det inte du som köpte indienfonder som rasade med 50% två månader efter att du hade köpt? Själv tror jag att den ekonomiska krisen börjar nu (läst till hösten). Det är då Stockholmarna blir arbetslösa vilket leder till spridningseffekter i hela landet. DET ÄR NU DU SKA SÄLJA DIN LÄGENHET!!

    1. Nu verkar den iofs vara tillbaka med råge. Det spelar inte så stor roll för mig personligen men inte tusan ser det ljust ut för Sverige idag?

  2. Ok, sorry. Har för mig att jag hade läst det i någon av dina bloggar en gång.. Som sagt sorry för felaktigt påstående. Ha en fin dag!

  3. Det är lugnt, jag har skrivit vid ett tillfälle att jag behövde ta mig i kragen och se över min PPM… behöver fortfarande göra det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *