Är du främlingsfientlig eller en idiot Lennart Holmlund (S)?

Tiggare

”Du som ger pengar till flickan utanför ICA. Hon ingår i en tiggarliga på 6-7 personer. Pengarna tas om hand av en 25-årig universitetsutbildad rumän från Bukarest. Han är identifierad och polisanmäld och får in minst 700 000 – 900 000 kr per månad.”

Så börjar den lapp som spreds på Facebook förra månaden. Den fanns uppsatt utanför en ICA-butik i Sävja, som ligger i närheten av Uppsala. Uppsalapolisen som tittat på ärendet med tiggarna säger att det inte finns någon sanning i påståendet. Det är inte så konstigt, 6-7 personer som drar in minst 100.000 kr per månad på att tigga i Sävja? Vad är man för sorts idiot om man tror på det?

Riksidioten Lennart Holmlund (S)

En annan som nyligen spridit sådana rykten är Socialdemokraternas affischnamn Lennart Holmlund i Umeå. Som vanligt hävdas det att tiggarna åker BMW, stjäl och att de är organiserade. Säkerligen är det så att det är grupper som kommer, säkerligen har de samlat ihop till en resa tillsammans. Säkerligen är det så att många delar boende när de är i Sverige. Organiserade? Ja, man kan säkert kalla det organiserat. Det är inte organiserat på samma sätt som till exempel Socialdemokraterna i Umeå däremot.

Alla riktiga undersökningar som gjorts kan lätt visa att det är en myt att det skulle handla om ligor. Det handlar om myter som sprids av folk som antingen har en agenda eller agerar nyttiga idioter åt främlingsfientliga krafter. Vilken av dem är du Lennart Holmlund?

Jag tycker att Lennart Holmlund behöver svara på frågan

Eftersom det bara finns två alternativ här: Antingen sprider Holmlund rykten för att han av någon anledning vill riktigt utsatta människor illa eller så sprider Holmlund rykten för att han inte förstår bättre. Ingen av dessa är acceptabelt hos en ledande politiker, ens i en Norrlandskommun.

Som ett litet tillägg skulle jag vilja lyfta frågan varför man vill sprida sådana här nyheter. Visst är det så att de som gör det säger att det är för ”att sanningen ska fram” eller ”ni andra är naiva”. Att upprepat sprida nyheter eller statistik om att invandrare minsann är överrepresenterade i fängelset (det är faktiskt sant men den största gruppen invandrare i svenska fängelser är andra nordbor, precis som svenskar är största invandrade gruppen i norska fängelser) kommer av en anledning. Anledningen är förstås att man vill utmåla en grupp som särskilt dålig och varför man skulle vilja det, det har inget med att sanning ska fram att göra.

 

4 svar på “Är du främlingsfientlig eller en idiot Lennart Holmlund (S)?”

  1. Pingback: SEO-profilen tröttnade på mytspridningen. | Wiredoo
  2. Enligt Västerbottens-kuriren finns det mycket som talar för att Lennart Holmlund inte alls är korkad utan säkert vet mycket väl vad det är han gör. ad som är värst är en annan fråga.

  3. Jag vet helt säkert vilken kategori jag anser Holmlund tillhör, då han gång efter annan öppnar munnen och undanröjer allt tvivel.

  4. Pingback: Stödstrumpor i bambu samt Lennart Holmlund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *