LinkedIn

De senaste dagarna har jag börjat experimentera en hel del med Linkedin och jag är övertygad om att jag kan hitta några guldkorn. Det stora kruxet är att jag inte riktigt vet vad dessa är, hur man hittar dom eller vad man kan förvänta sig för resultat.

Jag har haft ett Linkedinkonto ganska många år men aldrig riktigt tagit det på allvar förrän nu. Som socialt nätverk skiljer sig LinkedIn från de flesta andra och min tidigare känsla har varit att den stora skillnaden är att det är mindre intensivt. Man besöker inte LinkedIn lika ofta som man besöker Facebook eller Twitter. Nu har jag börjat undra vad som händer om jag skulle använda det lika frekvent som Twitter.

Jag är som sagt övertygad om att det finns guldkorn gömda någonstans där. LinkedIn är mycket mer av ett affärsnätverk än Facebook som är mer ett Farmvillenätverk. Det borde betyda att det döljer sig affärer bland uppdateringar, kontakter och grupper. Har du några positiva eller negativa erfarenheter från LinkedIn så dela gärna med dig av dom i kommentarsfältet. Ta också och lägg till mig

2 svar på “LinkedIn”

  1. Jag har samma erfarenhet som du Magnus.
    Har ett konto, men använder det inte.

    Skall börja använda mitt oxå…när som helst…

  2. Jag har haft LinkedIn sedan 2004 nån gång och det var då ett ganska vettigt jobbsökar nätverk, numera spammas nyhetsflödet av folks twitter uppdatering och det har mer blivit ett annat socialt nätverk, och rekryterare hamrar din inbox non-stop med icke relevanta jobb.

    Fast nu i veckan var det bra, eftersom jag nyligen kommit tillbaka till working life efter 8 månaders backpacking, och ett jobb damp ner i lådan, ”Caching!”.

    Lune på LinkedIn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *