Liza Marklund – Någon måste bevaka henne

I artikeln ”Sluta hyckla, nätpirater” skriver Liza Marklund:

Fakta: Ett brott är ett brott, oavsett var det begås. Att nättjuvarna sitter hemma och stjäl förändrar inte den saken.
Nu är ”kreatörerna” ursinniga för att regeringens utredare Cecilia Renfors föreslår att kontrollen på internet ska öka – fast egentligen borde det vara jag som är arg.
Det är inte jag som stjäl, men jag kommer också att drabbas av kontrollen – trots att jag inte förtjänat den.
Nättjuvarna är inte arga för att deras ”personliga integritet” är hotad.
De är skitsura för att de måste börja betala för sig.

Det enda som går att utläsa ur det här är att Liza Marklund anser att alla brott, oavsett storlek kan och får bevakas av myndigheter och de enda som drabbas av detta är alla oskyldiga likt Liza själv. Det är fullständigt ovikigt att det våld som görs på integriteten ska stå i paritet med brottet eftersom ”Ett brott är ett brott”.

Mitt förslag är då att eftersom Marklund har en förmåga att ägna sig åt Förolämpning/Förtal, exempel ur samma artikel:

Vi är ett gäng lata, snåla nättjuvar som snyltar på andras arbete.

så är det väl inte mer än rimligt att polisen har ständig spaning på henne. Till exempel skulle man kunna läsa alla hennes mail så att hon inte fortsätter sprida sina otrevligheter på nätet. Ett ytterligare förslag är att man beslagtar hennes dator i 12 månader utan att väcka åtal, bara i fall att hon sitter på olagligt material. Hur ska vi kunna veta utan att beslagta datorn?

Låt oss gissa att innerst inne så är Marklund smartare än så här, artikeln är förstås skriven för att skapa uppståndelse. Alla som skriver vet ju att om man attackerar demokratin får man upmärksamhet och det är naturligtvis det som det här handlar om. Jag har svårt att tro att någon svensk på riktigt skulle acceptera bevakning av våra brev, mail och personlinga samtal. Jag tror inte ens Liza Marklund skulle gilla det.

2 svar på “Liza Marklund – Någon måste bevaka henne”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *