Liza Marklund..

Liza Marklund är ett forumtroll. Senaste datan hon har hittat på är att bandet Stockholm Stoner (vars skiva sålts i 375 exemplar) blir rippade av fildelare, hon hävdade i sin krönika i Expressen (som nu har fått en mkt liten rättelse i botten där Expressen erkänner att Liza än en gång hittat på en fakta), att deras skiva laddats ner 80.000 gånger. Inte lågt därefter visar bloggosfären på att Liza som vanligt hittat på, det finns inte ens en torrent för skivan att hitta någonstans, den har förmodligen aldrig laddats ner.

Mitt svar till Stockholm Stoner, ni tjänar inga pengar av den enkla anledningen att ingen vill höra smörjan. Ni kan inte försörja er på er musik för att ni inte håller, att vi inte har Kinesisk säkerhet på nätet (något som bandet faktiskt förespråkar) gör ingen skillnad, mina egna låtar blir nedladdade lika många gånger om dagen som er jävla skiva någonsin blivit nerladdad.
Liza Marklund
Liza Marklund har blivit hårt granskad av bloggar den senaste tiden, dels på grund av skandalen med boken Gömda, dels för hennes arga uttalanden om fildelare. Hon har dessutom på senare tid figurerat i artiklar om hur synd det är om henne eftersom folk är arga. Tillsammans med bland andra Jan Guillou är Liza en av personerna i Piratförlaget som namnet till trots är ett Antipiratförlag.
Min gissning är att det som krävs för att folk ska sluta vara arga och helt enkelt glömma Liza Marklund-fenomenet är att hon faktiskt går ut i pressen och ber om ursäkt för hela Gömda-historien och slutar prata fildelning där hon uppenbarligen inte har torrt på fötterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *