Man får inte länka till GB

Jag hittade idag på Mina Moderata Karameller en riktigt lustig liten grej, man får inte länka till GB enligt deras ”juridiska villkor”. Länkar är ju ett ganska aktuellt ämne just nu och jag tänkte att det kanske var dags att förklara lite grand om hur internet fungerar för genierna på GB.

Sökmotorer

Sökmotorer är finurliga små maskiner där man kan leta rätt på saker. Nästan alla sökmotorer sorterar sidor utifrån hur många och hur bra länkar det finns som pekar till siten. Fler länkar = fler besökare.

Folk

Om man försöker marknadsföra något kan det vara vettigt att folk hittar siten man arbetar med, ibland klickar folk på länkar och då kommer dom till den site länken pekar till.

Branding

Att nämnas på olika ställen på internet, t ex bloggar som folk har förtroende för stärker varumärket. Om man har tuffa regler om länkning och liknande minskar chansen för detta.

Hål i huvudet

Att ha regler som säger att man inte får länka till en site är Hål i Huvudet!

4 svar på “Man får inte länka till GB”

  1. Inte klokt!
    Jag vet snart inte var jag ska göra av mig själv. Jag vill stå på ngt hustak och skrika snart. Folk måste vakna!

  2. I mitt bloggande och sajtbyggande har jag blivit kontaktad flera gånger av företag som jag länkat till med budskapet att jag måste ta bort länken. Nu kan man skicka en LÄNK till de där de snabbt kan få en grundkurs i internet för företag. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *